Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wada fabryczna Uno?

Featured Replies

Napisano

cięzko domykają mi się tylne drzwi od strony pasrzera. trzeba po prostu mocniej walnąć żeby się przymknęły. Moj kolega w Unie tez tak ma z tymi samymi drzwiami. Tez wam sie to zdarza? i co poradzić?

Napisano

> cięzko domykają mi się tylne drzwi od strony pasrzera. i co

> poradzić?

zaakceptować i walić drzwiami lub próbować podregulować biglaugh.gif ale generalnie tylne drzwi są krótkie i lekkie, dlatego zamykanie ich "z rozpędu" jest problemowe. sam zamykając je od zewnątrz robię to zdecydowanym ruchem tak z 20cm od nadwozia, cały czas dzierżąc klamkę w ręce. niestety, zamykanie tak od wewnątrz już nie jest możliwe... niewiem.gif

Napisano

podreguluj położenie zamka-powinno pomóc

Napisano

U mnie w 1,4 chodzą prawie na dotyk zeby.GIF Więc chyba regulacja może coś pomóc.

Napisano

Zauważyłem, że w takich sytuacjach wystarcza przesmarowanie zamka (mowa o zaczepie i jego okolicach a nie wkładce) odrobiną rzadkiego oleju albo wd40.

Zwykle po tym zabiegu zamykanie działa jak w nowym smile.gif

Regulowania nie polecam na pierwszy ogień, bo skoro kiedyś dobrze działało znaczy ze zapewne przyczyna tkwi gdzie indziej. Dopiero jak smarowanie nie pomaga, to regulacja. Jak regulacja nie pomoże to wymiana górnego zawiasu już na pewno, gdyż lubią się wycierać.

Pozdrawiam!

Napisano

> Zauważyłem, że w takich sytuacjach wystarcza przesmarowanie zamka (mowa o zaczepie i jego okolicach

> a nie wkładce) odrobiną rzadkiego oleju albo wd40.

> Zwykle po tym zabiegu zamykanie działa jak w nowym

Warto tez sprawdzic stan i ulozenie uszczelek, one tez maja wplyw na szeroko pojeta "jakosc" domykania drzwi ok.gif.

Napisano

Prawdopodobnie opuściły się drzwi na zawiasach, zwróć uwagę przy powolnym zamykaniu , czy zamek centralnie trafia w zaczep. Jeżeli się obciera, należy wyregulować zaczep. Albo wymienić zawiasy.

Napisano

sprawdź czy czasem rama okna nie jest zakrzywiona w stronę nadwozia i jako pierwsza dotyka dachu, zanim jeszcze drzwi dojdą zamkiem do karoserii

jeśli tak, to opuść szybę do samego dołu i ostrożnie odegnij ramę

Napisano

> sprawdź czy czasem rama okna nie jest zakrzywiona w stronę nadwozia i jako pierwsza dotyka dachu,

> zanim jeszcze drzwi dojdą zamkiem do karoserii

> jeśli tak, to opuść szybę do samego dołu i ostrożnie odegnij ramę

Dokładnie tak było u mnie, teraz zamykają się lekko ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.