Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zafira radio i inspekcja olejowa?

Featured Replies

Napisano

Zafira 2006 rok.

Jedziemy, radio gra ok.gif. Wyłączamy radio - milknie ok.gifwink.gif. Na razie wszystko OK. Zatrzymujemy auto, wyłączamy silnik. Potem wsiadamy do auta, wkładamy kluczyk do stacyjki, pozycja "zapłon" i... radio gra zlosnik.gif. I tak za każdym razem, mimo, że wcześniej je wyłączamy. Da się to jakoś programować? Jak? zlosnik.gif

Drugie pytanie - jak wykasować inspekcję olejową?

Napisano

> Da się to jakoś programować? Jak?

Zerknij do instrukcji obsługi radia, może tam coś będzie na ten temat

> Drugie pytanie - jak wykasować inspekcję olejową?

Są dwa sposoby:

Kasowanie inspekcji (InSP):

-zapłon wyłączony

- wciśnij i non stop duś przycisk zerowania licznika kilometrów

- włącz zapłon i duś nadal przycisk zerowania kilometrów jeszcze przez co najmniej 3 sek.

Gdy wszystko pójdzie zgodnie z planem robót, to na wyświetlaczu

zamiast InSp pojawi się

"- - - - "

- zwolnij przycisk zerowania licznika kilometrów

- wyłącz zapłon

I drugi sposób:

Kasowanie inspekcji w autkach po 2005r.:

- wyłącz zapłon

- naciśnij i trzymaj przycisk w prawym dolnym rogu licznika (prawdopodobnie od kasowania przebiegu dziennego) - przez chwilę

- trzymając nadal ten przycisk wciśnij i trzymaj pedał hamulca

- włącz zapłon

- na liczniku pojawi się napis InSP

- trzymając wciśnięty przycisk i pedał hamulca należy jeszcze odczekać ok. 10 sekund - wyzeruje się przebieg licznika dziennego

- można puścić przycisk i pedał hamulca

- wyłączamy zapłon

Napisano

Z inspekcja sprobuj wcisnac przycisk od kasowania przebiegu dziennego. Trzymajac przycisk wlaczyc zaplon i poczekaj czy sie skasuje. W starszych dzialalo w nowszej nie wiem ale sprobowac mozna.

Napisano
  • Autor

> Zerknij do instrukcji obsługi radia, może tam coś będzie na ten temat

Jak bym miał, to bym poczytał wink.gif - ale może ściągnę gdzieś z sieci shhh.gifwink.gif

Z inspekcją pokombinuję, dzięki ok.gif

Napisano

> Jak bym miał, to bym poczytał

Jakiego masz grajka w aucie

Napisano
  • Autor

> Jakiego masz grajka w aucie

niewiem.gif sprawdzę wieczorem zlosnik.gif

Napisano

> sprawdzę wieczorem

facepalm.gif

jak masz CD 030 MP3 to mam instrukcje PL

Napisano
  • Autor

> jak masz CD 030 MP3 to mam instrukcje PL

zlosnik.gif

na to wychodzi, popatrzyłem na allegro i o tym symbolu wygląda jak nasze zlosnik.gif

masz to na papierze czy w wersji na maila? zlosnik.gif

jak to drugie - to mój adres jest profilu zlosnik.gif

Napisano

> masz to na papierze czy w wersji na maila?

kiedyś to napewno było na papierze...... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> na to wychodzi, popatrzyłem na allegro i o tym symbolu wygląda jak nasze

> masz to na papierze czy w wersji na maila?

> jak to drugie - to mój adres jest profilu

EDIT - mam CD 030 (bez MP3 zlosnik.gif) właśnie podejrzane mi było to MP3, bo nie kojarzyłem, by te pliki czytało hehe.gif

Napisano

> EDIT - mam CD 030 (bez MP3 )

Spoko, instrukcja jest identyczna

Napisano

> EDIT - mam CD 030 (bez MP3 ) właśnie podejrzane mi było to MP3, bo nie kojarzyłem, by te pliki

> czytało

W Settings masz ustawienie Logic Function - wyłączas logikę zapłonu i radio będzie się włączało tylko gdy wciśniesz duże pokrętło, bez względu na pozycję kluczyka w stacyjce.

Napisano
  • Autor

> W Settings masz ustawienie Logic Function - wyłączas logikę zapłonu i radio będzie się włączało

> tylko gdy wciśniesz duże pokrętło, bez względu na pozycję kluczyka w stacyjce.

ok.gifdzięki

Napisano

> dzięki

Funkcja nazywa się Ignition Logic, w poprzednim poście zrobiłem błąd w nazwie smile.gif

Napisano

Niestety z radiem ten rocznik tak ma ( a dokładniej ten rok modelowy - 2006). W Astrze H z 2006 ale z października (czyli rok modelowy 2007) tego problemu nie było.

U mnie jest to samo i strasznie mnie to wkurza.... Może wystarczy grać nowszy soft..

Jeszcze jedno co się powtarza to problemy z immo - wkłądasz i przekręcasz kluczyk i a wtedy kontrolka auta z kluczykiem mruga i silnik ani drgnie.. Wystarczy powtórzyć operację i jest ok...

Napisano

To nie działa tak ( przynajjmniej w tej wersji)... To działa w ten sposób, że jak jedziesz, słuchasz radia i wyłączasz silnik to albo wyłącza się radio po wyciągnieciu kluczyka, albo gra dalej

Napisano
  • Autor

> Niestety z radiem ten rocznik tak ma ( a dokładniej ten rok modelowy - 2006). W Astrze H z 2006 ale

> z października (czyli rok modelowy 2007) tego problemu nie było.

> U mnie jest to samo i strasznie mnie to wkurza.... Może wystarczy grać nowszy soft..

no ale podobno jest na to sposób, patrz wyżej ok.gif

> Jeszcze jedno co się powtarza to problemy z immo - wkłądasz i przekręcasz kluczyk i a wtedy

> kontrolka auta z kluczykiem mruga i silnik ani drgnie.. Wystarczy powtórzyć operację i jest

> ok...

faktycznie - bardzo sporadycznie jeżdżę tym autem, bo to nie moje a w rodzinie - ale ostatnio jak wsiadłem, to tak się zrobiło 270751858-jezyk.gif

Napisano

Z tego co pamietam, to tak próbowałem dawno, ale to nie działa w tym roku modelowym...

Napisano
  • Autor

> Z tego co pamietam, to tak próbowałem dawno, ale to nie działa w tym roku modelowym...

hmm...sprawdzę przy okazji ok.gif

Napisano

> EDIT - mam CD 030 (bez MP3 ) właśnie podejrzane mi było to MP3, bo nie kojarzyłem, by te pliki

> czytało

Wciśnij przycisk Settings na panelu radia i odznacz opcje włącznia radia z zapłonem! .....tyle!

Napisano

> Wciśnij przycisk Settings na panelu radia i odznacz opcje włącznia radia z zapłonem! .....tyle!

Czytałeś ten wątek od początku?

Napisano

> Czytałeś ten wątek od początku?

Zrób to co co radzę i jeszcze raz zapytaj ...ale siebie "o co chozi"

Napisano

> Zrób to co co radzę i jeszcze raz zapytaj ...ale siebie "o co chozi"

Ja nie jestem autorem tego wątku i nie muszę tego robić. Napisałem że właśnie można to zrobić poprzez Settings ale któryś z kolegów próbował i w tej wersji rocznikowej nie chciało działać, kapujesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.