Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jest mały problem do omówienia. SCS ABARTH 2001r.

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie. Na dniach dołączy do polski Piękny żółty ABARCIK. Ale mam nim do przejechania prawie 1000 kilometrów i chciałem zapytać wszystkich was o diagnoze pewnego problemu. Być moze sprawe już rozwiązałem ale wole sie dopytać. A zatem przyjechałem nim pod domek w Hamburgu ma sie rozumieć i zaczeło mi coś piszczeć w silniku , początkowo mówię sobie ze to na pewno rolka. Na wyskich obrotkach cisza, na wolnych PISK. A zatem przystapiłem do znalezienia tej roleczki. Ale po obejżeniu ich i dobrym osłuchaniu okazało sie ze to nie rolka a cos w głowicy. Więc zdjołem pokrywe od zaworków i ukazał mnie sie wałek oczywiście i rórka z bloku wychodząca i dochodząca do miejsc mocowania wałka. Zauważyłem też ze od strony cewek jak by było troszku sucho więc odkreciłem śrubki mocowania ale niestety nie chciało sie to rozebrać więc popatrzyłem czy coś tam nie zalega. I okazało sie ze jest tam dość sporo szlamu. Przedmuchałem to specjalnym spreyem i jak na razie jest ok. Powiedzcie mi czy jak sie uruchomi silnik to z dziurek które są na tych rórkach powinien lecieć mocno olej ??. Dziś wyjeżdżąm i nie chciał bym gdzieś po drodze stanąć.

Z góry dzięki za pomoc.

Napisano

Moja szklana kula mowi ze zatrze Ci sie walek rozrzadu biglaugh.gif

Napisano

> Moja szklana kula mowi ze zatrze Ci sie walek rozrzadu

Moja mowi to samo, a i przy okazji twierdzi ze UPG jest do gory nogami.

Napisano

> Powiedzcie mi czy jak sie uruchomi

> silnik to z dziurek które są na tych rórkach powinien lecieć mocno olej ??

grinser006.gif

Odłącz kostki od cewek, zdejmij pokrywę głowicy i zaprzęgnij kogoś, kto pokręci rozrusznikiem. Teraz patrz na magistralę smarującą. Na każda z krzywek powinien lecieć cieniutki strumyk oleju. Jeśli na którąś nie leci, to na bank zatrzesz wałek...

Napisano

> Moja mowi to samo, a i przy okazji twierdzi ze UPG jest do gory nogami.

Raczej nie - spotkalem sie kiedys z takim przypadkiem. Od złożenia do zatarcia wałka niecale 10 km.

Napisano

> obejżeniu , zdjołem , rórka, troszku, spreyem, rórkach, nie chciał bym

Stary - zainwestuj w siebie i kup slownik. Jakikolwiek o jezyku polskim, ale kup. A juz przynajmniej popraw orty bo sie czytac nie da. A jak nie wiesz jak cos napisac to kopiuj do worda i ci podkresli.

Napisano

koncowki z tej magistrali sa zdejmowalne... zdejmij je i przepchaj zcyms rurke bo sie zapewne zapchala...

mialem juz 2 glowice z zatartym walkiem wlasnie przez syf w tej magistrali

Napisano

> Raczej nie - spotkalem sie kiedys z takim przypadkiem. Od złożenia do zatarcia wałka niecale 10 km.

u mnie bylo tak, ze uszczelka nie byla do gory nogami, tylko obrocona o 180st, tak ze strona przednia z tylu byla. nie swiadomy tego przelatalem jakies 1500km... cos piszczalo, ale myslalem, ze to lozysko na altku...po poprawkach lata do tej pory, tylko powiekszyly sie luzy zaworowe...

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi i wszystkie zaczepki, typu błędy itd. Widzę Cento coraz to bardziej w inteligencje uderza czyli trzeba byc teraz Ą - Ę . Sorki oczywiście za błędy ale pisałem wszystko w pośpiechu na klawiaturze niemieckiej za co przepraszam. Po 2 to faktem jest że właśnie zabieg jaki wykonałem czyli przeczyszczenie tych rurek pomogło. Uzupełniłem olejek i autko doleciało bez żadnego problemu i ma sie dobrze.

Pozdrawiam oczywiście wszystkich mega znawców mechaniorów, GRAJKÓW i DOBRE WRÓŻKI.

Napisano

> Dzięki za podpowiedzi i wszystkie zaczepki, typu błędy itd. Widzę Cento coraz to bardziej w

> inteligencje uderza. Sorki oczywiście za błedy ale pisałem wszystko w pośpiechuy na

> klawiaturce niemieckiej za co przepraszam. Po 2 to faktem jest że własnie zabieg jaki

> wykonałem czyli przeczyszczenie tych rurek pomogło. Uzupełniłem olejek i autko doleciało bez

> żadnego problemu i ma sie dobrze. z resztą się nie długo pochwalę.

Nie przejmuj nic - świętojebliwców nigdy tu nie brakowało, więc luzik zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Nie przejmuj nic - świętojebliwców nigdy tu nie brakowało, więc luzik

dokładnie:D ja zdąrzyłem sie już przyzwyczaić czytając...

ważne,że auto dotarło całe:) gratki zakupu,powodzenia:D

Napisano

> u mnie bylo tak, ze uszczelka nie byla do gory nogami, tylko obrocona o 180st, tak ze strona

> przednia z tylu byla. nie swiadomy tego przelatalem jakies 1500km... cos piszczalo, ale

> myslalem, ze to lozysko na altku...po poprawkach lata do tej pory, tylko powiekszyly sie luzy

> zaworowe...

Bywa, ważne że jeździ waytogo.gif .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.