Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,1 SPi + LGP

Featured Replies

Napisano

Siemka panowie i panie.

Pytanie jest następujące. Planuje gazik do Seja którym będę jeździł do pracy. Mam do wyboru 3 firmy:

- fugazi - 1850 - instalacja Landirenzo LCS/LS - firmę polecają ogólnie w KRK, ale ceny serwisu mają kosmiczne

- gościu w prywatnym zakładzie - 1600 - Lovato + Bingo

- Burda - 1500 - instalacja BRC z komputerem BRC Just Junior - drugi polecany serwis, ceny bardziej przystępne.

Teraz mam pytanie czy warto założyć daną instalację w takim a takim serwisie, czy lepiej jechać do pana Henia (który nie odwala maniany bynajmniej) i założyć Lovato + Bingo, bo dużo ludzi tak ma?

Napisano

ja mam sejka poj.900 i mam instalke brc i jestem zniej zadowolony a czy do 1,1 nie powina juz byc sekwencja???

plastykowy korektor jest powodem

Napisano
  • Autor

> ja mam sejka poj.900 i mam instalke brc i jestem zniej zadowolony a czy do 1,1 nie powina juz byc

> sekwencja???

> plastykowy korektor jest powodem

Tego bym się chętnie dowiedział smile.gif

Napisano

> a czy do 1,1 nie powina juz byc sekwencja???

Zauważyłeś w tytule wątku "SPi" ?

Zamontowanie "sekwencji" w SPi jest możliwe, ale wymaga dużych kombinacji - ECU silnika steruje 1 wtryskiwaczem, a tu chciałbyś dać 4.

Napisano

> Siemka panowie i panie.

> Pytanie jest następujące. Planuje gazik do Seja którym będę jeździł do pracy. Mam do wyboru 3

> firmy:

> - fugazi - 1850 - instalacja Landirenzo LCS/LS - firmę polecają ogólnie w KRK, ale ceny serwisu

> mają kosmiczne

> - gościu w prywatnym zakładzie - 1600 - Lovato + Bingo

> - Burda - 1500 - instalacja BRC z komputerem BRC Just Junior - drugi polecany serwis, ceny bardziej

> przystępne.

> Teraz mam pytanie czy warto założyć daną instalację w takim a takim serwisie, czy lepiej jechać do

> pana Henia (który nie odwala maniany bynajmniej) i założyć Lovato + Bingo, bo dużo ludzi tak

> ma?

miałem u siebie przez ok 5 lat redutor brc at90e + brc blitz i byłem z tego bardzo zadowolony odpalałem non stop na gazie czy to zima czy lato nigdy nie bylo problemów

Napisano

> Zauważyłeś w tytule wątku "SPi" ?

> Zamontowanie "sekwencji" w SPi jest możliwe, ale wymaga dużych kombinacji - ECU silnika steruje 1

> wtryskiwaczem, a tu chciałbyś dać 4.

na chwile obecną nie ma i z tym problemów , wystarczy wybrac odpowiednią instalacje , tylko nie ma sensu pchac sekwencji bo silnik bardzo dobrze chodzi z I czy II gen

Napisano

> plastykowy korektor jest powodem

W 1,1 i 1,2 SPI/MPI 8V jest metalowy kolektor.

Napisano

> W 1,1 i 1,2 SPI/MPI 8V jest metalowy kolektor.

w MPI plastik. Nie wszystkie oczywiście.

Napisano

> na chwile obecną nie ma i z tym problemów , wystarczy wybrac

> odpowiednią instalacje

O - fajnie. Są jakieś strony z info ? Chętnie bym poczytał, to może być sposób na podniesienie mocy/zmniejszenie zużycia paliwa w autach SPi.

Napisano

> w MPI plastik. Nie wszystkie oczywiście.

Ja mam 1,2 MPI z P2 na metalowym kolektorze. smile.gif

Napisano

> Ja mam 1,2 MPI z P2 na metalowym kolektorze.

Jesteś pewien ze z P2? zlosnik.gif

Napisano

Do takiego silnika wystarczy nawet instalka pierwszej generacji, o sekwencji nawet nie myśl - nawet jeśli da sie założyć to wg mnie szkoda kasy. I prawdę mówiąc więcej zależy od tego jak o instalację dbasz (jak jest wyregulowana, czy wymieniasz filterki itp.) niż od tego jakiej jest firmy (oczywiście w ramach rozsądku, zakładanie najtańszego szitu made in china też nie ma sensu), przynajmniej w takim aucie jak cento.

Napisano

> Jesteś pewien ze z P2?

A HGW co ja mam hehe.gif. Głowica jest bez otworu na czujnik temperatury, kolektor ssący od palio, osprzęt P1 .Dalej aż mi się nie chce wnikać zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Do takiego silnika wystarczy nawet instalka pierwszej generacji, o sekwencji nawet nie myśl - nawet

> jeśli da sie założyć to wg mnie szkoda kasy. I prawdę mówiąc więcej zależy od tego jak o

> instalację dbasz (jak jest wyregulowana, czy wymieniasz filterki itp.) niż od tego jakiej jest

> firmy (oczywiście w ramach rozsądku, zakładanie najtańszego szitu made in china też nie ma

> sensu), przynajmniej w takim aucie jak cento.

Będzie jednopunktowy z komputerem, to jest przesądzone. Chodziło mi bardziej o samą firmę. Ale skoro mówicie że jak się dba o Lovato czy BRC i nie ma problemu to sprawa rozwiązana.

Napisano

Miałem z tym silnikiem instalke bingo M i spisywala sie swietnie ale i montaz byl w bardzo dobrej firmie smile.gif

A te ceny masz jakies wysokie strasznie, na allegro zakladaja sekwencje po 1500zl 270751858-jezyk.gif

Napisano

> na allegro zakladaja sekwencje po 1500zl

A ile czasu, nerwów i pieniędzy kosztuje potem doprowadzenie tego do używalności ?

Napisano

a propos odpalania to mam pytanie czy odpalanie na gazie nie szkodzi jakoś podzespołom od gazu czy silnikowi? od razu odpala wam auto wtedy? bo ja u siebie musze na benzynie odpalić zawsze, no chyba, że przejechałem już parenaście km i zagrzał się silnik.. to jest zależne od instalacji?

Napisano

> a propos odpalania to mam pytanie czy odpalanie na gazie nie szkodzi jakoś podzespołom od gazu czy

> silnikowi? od razu odpala wam auto wtedy? bo ja u siebie musze na benzynie odpalić zawsze, no

> chyba, że przejechałem już parenaście km i zagrzał się silnik.. to jest zależne od instalacji?

Zależne od instalacji i od temperatury na zewnątrz smile.gif

W zimie to raczej zimnego silnika na gazie nie odpalisz za pierwszym razem.

Napisano

> A ile czasu, nerwów i pieniędzy kosztuje potem doprowadzenie tego do używalności ?

A skąd wiesz że nie będzie działać poprawnie ?

Tzn jak Cię więcej skasują to jest gwarancją że będzie dobrze, a jak tanio to że będziesz miał ciągle problemy?

Napisano

> Tego bym się chętnie dowiedział

spi przeca nie ma plastikowego kolektora zlosnik.gif

Napisano

ja mam reduktor lovato i instalke staga jestem bardzo zadowolony chodzi na benzynie jak i na gazie bez żadnych problemów polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.