Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cieknie oleum z pod pokrywy

Featured Replies

Napisano

siema

cieknie mi oleum z pod pokrywy (i tu sa rozne nazwy - pokrywa zaworow lub pokrywa glowicy)

mam pytanie czy sa jakies regoly przy odkrecaniu i zakladaniu (chodzi mi o kolejnosc odkrecania srub i z jaka sila je dokrecac bo moze do tego potrzeba klucza dynamometrycznego?? )

na co uwazac lub zwrocic szczelgolna uwage,

slyszalem ze dla "polepszenia" szczelnosci piluje sie nozki zeby bardziej dolegala - prawda??

czy kupowac uszczelke czy zastosowac lepiej silikon wysokotemperaturowy ??

dzienks zlosnik.gif

[edit]

Tak 1,1 spi wink.gif

Napisano

> siema

> cieknie mi oleum z pod pokrywy (i tu sa rozne nazwy - pokrywa zaworow lub pokrywa glowicy)

> mam pytanie czy sa jakies regoly przy odkrecaniu i zakladaniu (chodzi mi o kolejnosc odkrecania

> srub i z jaka sila je dokrecac bo moze do tego potrzeba klucza dynamometrycznego?? )

> na co uwazac lub zwrocic szczelgolna uwage,

> slyszalem ze dla "polepszenia" szczelnosci piluje sie nozki zeby bardziej dolegala - prawda??

> czy kupowac uszczelke czy zastosowac lepiej silikon wysokotemperaturowy ??

> dzienks

domniemam ze to 1.1, polecam silikon plus uszczelka

Napisano

> domniemam ze to 1.1, polecam silikon plus uszczelka

ja polecam jeszcze przypiłowanie nóżek ok.gif

Napisano
  • Autor

> ja polecam jeszcze przypiłowanie nóżek

no jak narazie konkretne odpowiedzi za ktore dziekuje i dalej czekam na jakies sugestie

Napisano

Nowa uszczelka, papierem 100 lub 150 delikatnie przeczyścić głowice na całej powierzchni gdzie styka sie uszczelka szczególnie dobrze na tych łukach z wałka, i żaden silikon bo to badziewie jest tłuste i ślizga sie na oleju !!! polecam tą masę uszczelniającą http://www.rmeuropean.com/Images/products/large/1161059_VIC_CA4918F1.jpg można to kupić na allegro nie jest tania ale jest dobra, ponadto polecam przy okazji wymienić oring przy cewce też tam lubi podciekać a majac tą masę mozesz nowy lekko posmarować i bedzie gitarka wink.gif

Napisano

tyle razy robiłem uszczelka + silikon i nigdy nie ciekło, także nie ma co cudować, można ewentualnie przeszlifować na otworach na śróby żeby lepiej siadło ok.gif

Napisano

> tyle razy robiłem uszczelka + silikon i nigdy nie ciekło, także nie ma co cudować, można

> ewentualnie przeszlifować na otworach na śróby żeby lepiej siadło

Silikon silikonowi nierowny, dwa razy zakladalem na loctite i nigdzie nie cieklo wink.gif

Napisano

tez mialem wieczne problemy z ta uszczelka, zwykle uszczelki nie dawaly rady, poziej uszczelki + loctite az wskoncu dalem orginalna uszczelke ( jakas inna guma w dotyku) i do tego podpilowalem nozki i teraz trzyma.

Napisano
  • Autor

> tez mialem wieczne problemy z ta uszczelka, zwykle uszczelki nie dawaly rady, poziej uszczelki +

> loctite az wskoncu dalem orginalna uszczelke ( jakas inna guma w dotyku) i do tego

> podpilowalem nozki i teraz trzyma.

supa

czyli szlifowania nozek to prawda, OK.

a co z dokrecaniem srub ?? jakas kolejnosc, poprzekatnej ??? i jaka sila Nm?? czy wystarczy dokrecac az sie poczuje opor ?? by gwintu niezerwac ??

Napisano

> supa

> czyli szlifowania nozek to prawda, OK.

> a co z dokrecaniem srub ?? jakas kolejnosc, poprzekatnej ??? i jaka sila Nm?? czy wystarczy

> dokrecac az sie poczuje opor ?? by gwintu niezerwac ??

ja mialem zerwane 2 gwinty wiec wszystkie przerobilem na sruby o numer wieksze, dokrecalem od srodka na zewnatrz i wyczuciem, niepowiem dokladnie ile Nm

Napisano

> supa

> a co z dokrecaniem srub ?? jakas kolejnosc, poprzekatnej ??? i jaka sila Nm?? czy wystarczy

20Nm według książki...

Napisano

> supa

podobnie jak kolega, nóżki ok 1mm w dół tak aby każda miała tą samą wysokość i uszczelka nowa najlepiej ori lub inna z 3 rowkami.

Dodatkowo za grosze oring pod cewki i spokój u mnie już 3 lata!!

Napisano

> najlepiej ori

dokladnie, oryginal + loctite na lukach i bedzie git

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.