Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż zamka centralnego sc1.1

Featured Replies

Napisano

Witam, przeszukałem to forum, nie znalazłem nic na ten temat. Do rzeczy: Zakładałem kilka zamków centralnych już, nawet tych chińskich uniwersalnych, ale to co zobaczyłem po zdjęciu tapicerki w seicento mojej żony trochę mnie zniesmaczyło. Nie mam pomysłu jak wcisnąć tam siłowniki(uniwersalne). Gdzies wyczytałem, że do sc są specjalne dedykowane siłowniki i wchodzi to bez problemu. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii to poproszę o rady.

Napisano

> Witam, przeszukałem to forum, nie znalazłem nic na ten temat. Do rzeczy: Zakładałem kilka zamków

> centralnych już, nawet tych chińskich uniwersalnych, ale to co zobaczyłem po zdjęciu tapicerki

> w seicento mojej żony trochę mnie zniesmaczyło. Nie mam pomysłu jak wcisnąć tam

> siłowniki(uniwersalne). Gdzies wyczytałem, że do sc są specjalne dedykowane siłowniki i

> wchodzi to bez problemu. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenie w tej materii to poproszę o rady.

Można kupić oryginalne motoreduktory, które występowały w wersji z centralnym

Napisano

albo oryginały ->30-50 zł szt albo blaszki w kształcie litery Z do uniwersalnych siłowników i wsio...

Napisano

> albo oryginały ->30-50 zł szt albo blaszki w kształcie litery Z do uniwersalnych siłowników i

> wsio...

nom podobne jak tu:

http://allegro.pl/silownik-centralnego-zamka-fiat-seicento-punto-i1247687147.html

oryginalne takie biale wlasnie, ja kupowalem po ok 40zl pare lat temu ale takie z wychodzacymi kabelkami a nie takie na wtyczkę jak na aukcji, podpialem je bezpoesrednio pod alarm bo ma modul centralnego zamka. juz chyba z 5 lat i zero problemow, montaz banalnie prostu, wyciaga sie ta czarna kasetke zamka i tam dokreca silowniki w oryginalne otwory.

Napisano

Ja zamontowałem najpierw w miejsca,gdzie zwykle mocowane są siłowniki elektrycznych szyb,ale musiałem wywalić jeden plastik(ten od klamki wewnętrznej,który jest jako prowadnica cięgna) i wyciąć kawałek obudowy zamka,żeby dostać się do cięgna zamykania drzwi od środka.lecz gdy przyszła elektryka,trzeba było to przełożyć gdzieś,więc wsadziłem zaraz za siłownikami elektrycznych szyb,z tym,że dorabiałem blaszki(przeróbka blaszek,które były w komplecie z centralnym zamkiem).wszystko nawet bez wiertarki,jedynie śrubokręt,kombinerki...

wszystko więc zależy od Twojej weny-mnie udało się to wszystko dobrze ogarnąć dopiero za drugim razem jak się za to wziąłęm;)

w tym miejscu pokłony dla cinquecento,bo tam żadnego problemu nie ma:)

Pozdro

Napisano

problem tylko tkwi w sposobie zamontowania siłownika jeśli chodzi o nie oryginalne czyli te uniwersalne chińskie takie jak w tej aukcji (aukcja przykładowa)

Napisano

Taki problem Morgan to nie problem wink.gif ja tam dałem rade bez problemu i śmiga to już z rok ok.gif

Napisano

no właśnie, bo innego problemu to ja tutaj nie widzę

Napisano

zgadzam się:) u mnie również śmiga już ponad rok;D

Napisano

> zgadzam się:) u mnie również śmiga już ponad rok;D

przebijam, u mnie śmiga już ponad 2 lata 270635636-JUMP2.gif ale te chińskie siłowniki to zło bo psują się na potęgę passed_out.gif

Napisano

> przebijam, u mnie śmiga już ponad 2 lata ale te chińskie siłowniki to zło bo psują się na potęgę

u mnie są to komplet firmy TITAN-kupione na Summer Cars Party 2 lata temu.od tamtego czasu jeździły w moim cc,następnie przełożyłem do sc i bez zarzutu śmigają,a produkcji są chyba właśnie chińskiej

Napisano

> przebijam, u mnie śmiga już ponad 2 lata ale te chińskie siłowniki to zło bo psują się na potęgę

U mnie wszystko śmiga jak należy. Miałem taki setup w Maluchu i działało bezproblemowo, teraz w CC kupiłem zestaw od jednego kącikowicza który też trochę tego używał, śmiga u mnie ponad rok i problemów wogóle nie ma wink.gif Jedyny problem to słaba bateria w pilocie 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Ok. dzięki za rady, w przyszłym tygodniu montaż tych dedykowanych do sc.

Napisano

> nom podobne jak tu:

> http://allegro.pl/silownik-centralnego-zamka-fiat-seicento-punto-i1247687147.html

> oryginalne takie biale wlasnie, ja kupowalem po ok 40zl pare lat temu ale takie z wychodzacymi

> kabelkami a nie takie na wtyczkę jak na aukcji, podpialem je bezpoesrednio pod alarm bo ma

> modul centralnego zamka. juz chyba z 5 lat i zero problemow, montaz banalnie prostu, wyciaga

> sie ta czarna kasetke zamka i tam dokreca silowniki w oryginalne otwory.

Podepne się czy ktoś może mi rozpisać kostke w tym siłowniku z aukcji, który kabel do czego?

Napisano

> Podepne się czy ktoś może mi rozpisać kostke w tym siłowniku z aukcji, który kabel do czego?

Może w schemacie instalacji elektrycznej do SC będzie rozpis?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.