Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dojście

Featured Replies

Napisano

Witam !

Mam pytanie odnośnie głośników na przodzie a mianowicie jak do nich dojść.

Fabryczne nie działają odkąd uniaka nabyłem i mam zamiar sobie wstawić nowe tylko nie mam pojęcia jak sciągnąc tą plastikową osłonke, czyżby trzeba było całą deske ściągać. Pewnie głupie pytanie ale sie dopiero ucze 270751858-jezyk.gif

Napisano

trzeba zdjąć całą deskę, ale można włożyć rękę po deskę i spokojnie je wyjąć po odkręceniu wkrętów ok.gif

Napisano

Masz tam bodajże po 2 śrubki pod kluczyk płaski i jazda.łatwo się je wyjmuje... wink.gif

Napisano

Dwie krzyżakowe śruby u mnie były. Spokojnie można wyjąć po odkręceniu waytogo.gif

Napisano
  • Autor

wyszły bez problemu wink.gif dzięki. a tak przy okazji to pytanko odnośnie samych głośników . wejdą jakieś większe niż 80mm, np 100mm czy bedzie trzeba rzeźbić?

bo teraz myśle co kupić by dośc fajnie grało.

Napisano

> wyszły bez problemu dzięki. a tak przy okazji to pytanko odnośnie samych głośników . wejdą jakieś

> większe niż 80mm, np 100mm czy bedzie trzeba rzeźbić?

> bo teraz myśle co kupić by dośc fajnie grało.

możesz większe w drzwi przykręcić, kiedyś widziałem jakieś adaptery na większe głośniki pod seryjne miejsca ale ile to warte to nie wiem

Napisano

> wyszły bez problemu dzięki. a tak przy okazji to pytanko odnośnie samych głośników . wejdą jakieś

Ja miałem 10tki albo 13tki.. Zabij nie pamiętam. Tak czy inaczej można założyc ciut większe przez montaz adapterów. IMHO to bez sensu bo i tak jakosć dźwięku będzie marna sick.gif

Polecam montaż boczków w drzwi (szukaj na Alledrogo albo czasem na giełdzie się trafią). Montuje się je zamaist kieszeni na drzwi. Wejdą w nie nawet 16tki waytogo.gif

Napisano

Dobrze to będzie grał zestaw dwudrożny ze zwrotnicą. W boczki drzwi głośniki 16 cm a pod szybę wysokotonowe. Wszystko inne w brzmieniu przypomina raczej "jamnika" z bazaru. Polecam też przynajmniej z grubsza wytłumienie drzwi. Razem do kupy efekt taki, że "będzie pan zadowolony..."

Napisano

> Dobrze to będzie grał zestaw dwudrożny ze zwrotnicą. W boczki drzwi głośniki 16 cm a pod szybę

> wysokotonowe. Wszystko inne w brzmieniu przypomina raczej "jamnika" z bazaru. Polecam też

> przynajmniej z grubsza wytłumienie drzwi. Razem do kupy efekt taki, że "będzie pan

> zadowolony..."

Dokładnie. Pakowanie czegoś więcej niż 100mm w standardowe miejsca to nieporozumienie. i tak nie będzie efektu. Możesz tam dać jakieś sredniotonowe, żeby grało. a 16tki odseparowane tak jak kolega napisał. i najlepiej, żeby to ze wzmaka szło. Przy czym boczki muszą być szczelnie zamontowane i wytłumione.

Napisano

Ja mam w swoim z przodu 100mm dwudrożne na dystansach, ale wchodzą też 130mm na dystansach, ale 130 nie zamontujesz bez zdjęcia deski, bo Ci się nie zmieszczą.

Napisano

ja mam zamontowane 13 na takich adapterach. Szału nie ma ale do normalnego słuchania radia i muzyki w zupełności wystarczają. W porównaniu z głośnikami 10 jest zauważalna różnica na korzyść 13. Przy mocowaniu głośnika z adapterem popuściłem tylko na samym dole śruby mocujące deskę. Całej nie demontowałem wink.gif

Napisano
  • Autor

nie było zbytnich problemów. wlazło coś takiego http://allegro.pl/jbl-gt5-402-glosniki-100-mm-2-szt-nowe-sklep-i1227081082.html.

Może nie jest to coś mega wypasionego ale nie mam zamiaru budowac jeżdżącej dyskoteki 270751858-jezyk.gif.

A co do boczków to są w planach na wiosne po wymianie drzwi bo na razie mulher.gif sobie tam pałac zrobiła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.