Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuning Aveo

Featured Replies

Napisano

Witam

Przegladajac internet natknalem sie na fajne forum AVEO naszych sasiadow a w nim na fajny watek tuningu AVEO:

http://www.aveoclub.ru/forum/index.php?showtopic=8459

Mi osobiscie bardzo by sie przydal ten schowek nad nawiewami (po srodku) - 6 pozycja, moze ktos z was wie gdzie w naszym kochanym kraju mozna owa czesc kupic bo ASo twierdzi ze nie ma tej czesci w ich systemie , mimo ze w EPC na europe jest owa czesc

Napisano

> Witam

> Przegladajac internet natknalem sie na fajne forum AVEO naszych sasiadow a w nim na fajny watek

> tuningu AVEO:

> http://www.aveoclub.ru/fo...?showtopic=8459

> Mi osobiscie bardzo by sie przydal ten schowek nad nawiewami (po srodku) - 6 pozycja, moze ktos z

> was wie gdzie w naszym kochanym kraju mozna owa czesc kupic bo ASo twierdzi ze nie ma tej

> czesci w ich systemie , mimo ze w EPC na europe jest owa czesc

Prywatny import.

Napisano

> Prywatny import.

Kwestia tylko z jakiego źródła - IMO znalazłoby się tutaj paru chętnych gdyby było wiadmo skąd to dorwać i w jakiej cenie...

A propos - jak ostatnio byłem w serwisie i miałem dłuższą chwilę - połaziłem po salonie i widziałem żę chyba ople mają właśnie taki schowek pod tym bzdetnym plastikiem

Napisano
  • Autor

no ten schowek to fajna sprawa, niestety ASO twierdzi ze nie ma tego numeru w systemie do zamawiania czesci, wiec nie ma jak zamowic. Pisalem do Potaka i tez odpisali ze nie maja, napisalem do centrali Gm dlaczego owy podzespol jest nie dostepny w Polsce , czekam na odpowiedz

Napisano

> Witam

> Przegladajac internet natknalem sie na fajne forum AVEO naszych sasiadow a w nim na fajny watek

> tuningu AVEO:

> http://www.aveoclub.ru/forum/index.php?showtopic=8459

> Mi osobiscie bardzo by sie przydal ten schowek nad nawiewami (po srodku) - 6 pozycja, moze ktos z

> was wie gdzie w naszym kochanym kraju mozna owa czesc kupic bo ASo twierdzi ze nie ma tej

> czesci w ich systemie , mimo ze w EPC na europe jest owa czesc

schowek nawet nawet ale reszta to Made in Wiocha sick.gif

Napisano

> schowek nawet nawet ale reszta to Made in Wiocha

totalny wieś tunning, co jak co, ale Ruscy nigdy nie wiedzieli co to znaczy tuning z klasa...

Napisano
  • Autor

> schowek nawet nawet ale reszta to Made in Wiocha

no zgadza sie ze reszta wiocha ale ten schowek , slinka mi na niego leci , przydalby sie jak trza do Aveo

http://hexagon.narod.ru/aveo/bard.html

a oto stanowisko Chevrolet Poland

Code:

Podany przez Pana numer części nie występuje w naszym systemie. Różnica w

tym, że występuje on na rynku rosyjskim, jest spowodowana tym, że na ten

rynek trafiają inne/inaczej skonstruowane samochody - nazwa modelu może być

taka sama, jednak specyfikacja techniczna jest inna. Co za tym idzie, takie

akcesorium nie jest sprzedawane na rynku polskim, gdyż nie pasuje do

europejskich modeli. Niestety nie posiadamy również alternatywnego schowka,

pasującego do Pańskiego modelu

Cos mi sie wydaje ze leca sobie w kulki i to w cale nie jest prawda ze nie pasuje itp

Napisano

Dla nich sprawa jest jednoznaczna - nie oferowane znaczy nie pasuje, mimo tego że fizycznie da się włożyć.

Napisano

Ten schowek jest super!

Od momentu kupna auta dziwiłem sie dlaczego to miejsce nie jest wykorzystane w tym celu!

Może da się zlokalizować źródło to byśmy zrobili jakieś grupowe zamówienie?

• 3 miesiące później...
Napisano

> Ten schowek jest super!

> Od momentu kupna auta dziwiłem sie dlaczego to miejsce nie jest wykorzystane w tym celu!

> Może da się zlokalizować źródło to byśmy zrobili jakieś grupowe zamówienie?

Dobra widze że wszyscy zachwyceni a temat umarł. Korzystając z L4 poszperałem troche w sieci i znalazłem kilka ciekawych adresów. niestety nie rozumiem tych ruskich znaczkow zeby stwierdzić czy z tych źrodeł mozna np kupić sobie ten schowek.

Rusycyści wystąp smile.gif

Pierwszy wątek:

Gośc dołożył do gołego aveo komputer/halogeny i kilka innych bajerów - z fot jest to ciekawe natomiast opisu nie kapuje.

http://aveo.com.ua/smf/index.php?topic=148829.0

http://aveo.com.ua/smf/index.php?topic=23811.0

Sub wątek o przeróbce licznika na komputer

http://hardlock.org.ua/viewtopic.php?f=25&t=66&start=0

Sklep internetowy - numer artykułu to numer tego schowka natomiast nic więcej nie kumam.

http://www.olimpia-auto.com.ua/price.php?inpSerchNumber=96457642&maker=980

Chyba też sklep

http://www.sparts24.ru/index.php?stp=pro...%F9%E5%E2%EE%E9

Prośba do kogoś kto to rozczyta żeby może oświecił czy da się to zamówić i na czym polegają "mody" w topicu, kory znalazłem.

Pozdro

Napisano

> wrzuć do Google translatora - ładnie tłumaczy z ruskiego

Dzieki,

Napisałem do tego sklepu on-line schowek kosztuje 129PLN + przesyłka

Napisano
  • Autor

> Dzieki,

> Napisałem do tego sklepu on-line schowek kosztuje 129PLN + przesyłka

a przesyłka ile ? i jaka forma transportu ?

Napisano

> a przesyłka ile ? i jaka forma transportu ?

Czekam na odpowiedz sklepu - napisałem im po angielsku może oni teraz nie kumają o co chodzi smile.gif

BTW.

Z tych linków które podesłałem wynika że wersje bez komputera pokładowego de facto go posiadają - wystarczy "odsłonić" wyświetlacz i podłączyć brakujące czujniki - np termometr i wyprowadzić przycisk kontrolny, wszystko wygląda p&p

Napisano
  • Autor

samochody sa produkowane modulami, nikt nie bawi sie w odzielne wyswietlacze itp dla roznych modeli, to nie oplacalne w produkcji

Kolega moj kupil sobie nowa skode (ubogo wyposażona), zakupił sobie także specjalny kabale którym powłączał wszystkie funkcje ktore maja wypasione wersje tego modelu

Napisano

> samochody sa produkowane modulami, nikt nie bawi sie w odzielne wyswietlacze itp dla roznych

> modeli, to nie oplacalne w produkcji

> Kolega moj kupil sobie nowa skode (ubogo wyposażona), zakupił sobie także specjalny kabale którym

> powłączał wszystkie funkcje ktore maja wypasione wersje tego modelu

zamierzam pójść właśnie ta samą ścieżką smile.gif

Napisano

> samochody sa produkowane modulami, nikt nie bawi sie w odzielne wyswietlacze itp dla roznych

> modeli, to nie oplacalne w produkcji

> Kolega moj kupil sobie nowa skode (ubogo wyposażona), zakupił sobie także specjalny kabale którym

> powłączał wszystkie funkcje ktore maja wypasione wersje tego modelu

A jakie to ukryte funkcje? Skóry mu chyba kablem nie włączył? wink.gif

Napisano

> A jakie to ukryte funkcje? Skóry mu chyba kablem nie włączył?

Tow. Lenina masz w avatarze to przeczytaj w linkach które podałem zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> A jakie to ukryte funkcje? Skóry mu chyba kablem nie włączył?

np swiatla dzienne , podswietlanie zakretow, i wiele innych bajerow ktorymi steruje komputer a sa wylaczone w nizszych wersjach aza ktore tzreba duzo placic aby je miec

Napisano

> np swiatla dzienne , podswietlanie zakretow, i wiele innych bajerow ktorymi steruje komputer a sa

> wylaczone w nizszych wersjach aza ktore tzreba duzo placic aby je miec

Nie chce mi sie zagladac w konfigurator, ale ta jego Skoda chyba nie az taka uboga skoro miala przeciwmgielne przednie (lamp kabelkiem chyba nie dolozyl) hmm.gif.

Napisano
  • Autor

ja tej skody nie mam , pisze co pomietam o czym mowil, wiem tylko ze skody i Vw maja tak ze ubogie wersje maja to wszystko co bogate tylko ze trzeba to powlaczac w kompie - jak chces szczegolow to wejdz na jakies ogolnopolskie forum skody i poczytaj

Napisano

> ja tej skody nie mam , pisze co pomietam o czym mowil, wiem tylko ze skody i Vw maja tak ze ubogie

> wersje maja to wszystko co bogate tylko ze trzeba to powlaczac w kompie - jak chces szczegolow

> to wejdz na jakies ogolnopolskie forum skody i poczytaj

One maja inny komp. W Vectrze tez sie da np wlaczyc automatycznie swiatla przy odpalaniu samochodu, zaprogramwoac szyby itp.

Aveo ma prosty komp do obslugi silnika i to by bylo na tyle zlosnik.gif Nawet jakbys chcial to nie wlaczysz.

Napisano
  • Autor

nie no wiem , tylko dalem przyklad ze teraz samochody sa tak produkwoane ze te najnizsze wersje maja wszystko co wyzsze, wystarczy wlaczyc lub cos podlaczyc

Napisano

> nie no wiem , tylko dalem przyklad ze teraz samochody sa tak produkwoane ze te najnizsze wersje

> maja wszystko co wyzsze, wystarczy wlaczyc lub cos podlaczyc

Chyba, ze fizycznie nie ma komputera. Ale trzeba miec tez dobre narzedzia do obslugi laptop i kabelek nie wystarczy. To troche komplikuje sprawe. Nie kazde ASO chce wspolpracowac.

Napisano

> ja tej skody nie mam , pisze co pomietam o czym mowil, wiem tylko ze skody i Vw maja tak ze ubogie

> wersje maja to wszystko co bogate tylko ze trzeba to powlaczac w kompie - jak chces szczegolow

> to wejdz na jakies ogolnopolskie forum skody i poczytaj

Ja Ci pisze, ze wersja bida skody nie posiada przednich lamp przeciwmgielnych (w sensie fizycznym, sa w ich miejscu zaslepki), a Ty mi ze mozna se je w kompie aktywowac rotfl.gif

Wniosek taki, ze skodzina kolegi nie byla taka calkiem biedna na starcie.

Napisano
  • Autor

> Ja Ci pisze, ze wersja bida skody nie posiada przednich lamp przeciwmgielnych (w sensie fizycznym,

> sa w ich miejscu zaslepki), a Ty mi ze mozna se je w kompie aktywowac

> Wniosek taki, ze skodzina kolegi nie byla taka calkiem biedna na starcie.

a rozumiem, nie wiem jaka byla ale wiem ze duzo rzeczy powlaczal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.