Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Angielskie samochody

Featured Replies

Napisano

Ładne, dobrze wyposażone, tanie. Mam tu na myśli szczególnie Rover 75 w kombi na którego zwróciłem ostatnio uwagę. Ten samochód po prostu się podoba. Jednak na naszych drogach jeszcze rzadko spotykany i zastanawiam się co jest tego przyczyną, nigdy nie słyszałem, aby ktoś szczególnie się na niego skarżył. Dobry byłby to zakup z ostatnich lat produkcji?

Napisano

Nie wiem jak w UK, ale w Irlandii (gdzie rynek jest mocno zalezny od rynku UK) rovery maja opinie jeszcze gorszych od fiatow. A to juz naprawde jest zla opinia.

I wsumie tak naprawde wiele tych roverow sie ne drogach nie widuje bo nikt tego nie chce kupowac.

Napisano

> http://forum.roverki.eu/index.php

> jak w kombi to MG ZTT

> jak w sedanie to R 75

> fajne auto ale gama silników jak dla mnie trochę mała

dla scislosci sa oczywiscie roverki 75 w kombi

nawet mg zt 190 nie daje frajdy z jazdy, a co dopiero zwykla 4 garowka

imo samochod dla starych ludzi,

Napisano

> dla scislosci sa oczywiscie roverki 75 w kombi

> nawet mg zt 190 nie daje frajdy z jazdy, a co dopiero zwykla 4 garowka

> imo samochod dla starych ludzi,

zawsze jeszcze zostaje wisieńka na torcie czyli MG ZT 260 wink.gif

z napędem na tylne koła wink.gif

Napisano

> Nie wiem jak w UK, ale w Irlandii (gdzie rynek jest mocno zalezny od rynku UK) rovery maja opinie

> jeszcze gorszych od fiatow. A to juz naprawde jest zla opinia.

> I wsumie tak naprawde wiele tych roverow sie ne drogach nie widuje bo nikt tego nie chce kupowac.

Tak to prawda. Fiat jest uwazany za szajs nie warty zwrucenia uwagi. Rover jest jeszcze nizej.

To odzwierciedlaja ceny tych samochodow. Szwagier rozbil polo i musial szybko kupic bo nie mial czym dojzedzac do pracy. Za TYGODNIOWKE kupil 4 letniego Rovera 45. I to nie byla wielka okazja - bo te samochody na tyle sa wyceniane. Samochody 9-10 letnie nie moga znalesc kupca za 200-300 Funtow (czyli za 900-1400 zl !)

Te 75 mozna wyrwac za malepieniadze. Szczegolnie egzemplarze w ktorych trzeba cos tam naprawic czy wymienic, czy chocby pozmieniac paski olej i filtry.

A tak na powaznie to watek powinien byc zatytuowany BRYTYJSKIE SAMOCHODY

Pamietaj ze Anglia to tylko czesc Zjednoczonego Krolestwa Wielkiej Brytani to ktorej nalezy tez Walia, Irlandia Polnocna i Szkocja wpysk.gif

rov1.jpg

rov2.jpg

rov3.jpg

rov4.jpg

Napisano

> Nie wiem jak w UK, ale w Irlandii (gdzie rynek jest mocno zalezny od rynku UK) rovery maja opinie

> I wsumie tak naprawde wiele tych roverow sie ne drogach nie widuje bo nikt tego nie chce kupowac.

a jakby tak siostrzaną Hundę kupić to już nie ma wstydu przed Ryśkiem? wink.gif

Napisano

> a jakby tak siostrzaną Hundę kupić to już nie ma wstydu przed Ryśkiem?

rotfl.gif dokładnie

Ja od 3 lat jeżdżę r25.. jakbym wiedziała, że to taki wstyd chyba bym ubrała worek na głowę rotfl.gif

A co najgorsze podoba mi się, całkiem nieźle jedzie i jakoś odpukać się nie psuje... ale co tam liczy się lans, chyba muszę go sprzedać.

A co najgorsze myślę żeby następnym autem był MG TF icon_rolleyes.gif

Napisano

> dokładnie

> Ja od 3 lat jeżdżę r25.. jakbym wiedziała, że to taki wstyd chyba bym ubrała worek na głowę

> A co najgorsze podoba mi się, całkiem nieźle jedzie i jakoś odpukać się nie psuje... ale co tam

> liczy się lans, chyba muszę go sprzedać.

> A co najgorsze myślę żeby następnym autem był MG TF

Prosze cie bardzo:

mg1.jpg

mg2.jpg

Napisano

> Prosze cie bardzo:

Ale ty mi popsute pokazujesz rotfl.gif

Poza tym wolałabym 1.8vvc

Napisano

> Ale ty mi popsute pokazujesz

No jezeli gustujesz w marce popsutej to tylko ci ostrze zeby.

> Poza tym wolałabym 1.8vvc

Po przeczytaniu tego watku dzisiaj rano o Roverkach, jak wszedlem na autotrader to sie uzmialem. Na samej gorze pojawia mi sie baner:

Why do you want to buy a car if you can buy Land Rover hahaha.gif

Usmialem sie bo przytoczyl mi sie komentaz CinoS i pomyslalem sobie:

Why do you want to buy a Rover if you can buy a car

Dobra tylko nie bij mocno love_4.gif

Napisano

> Dobra tylko nie bij mocno

Gust jest jak dupa o czym codziennie usiłuje mnie przekonać miliony właścicieli Opli, Fiatów itd hehe.gif

EOT bo licznik leci rotfl.gif

Napisano

odzwierciedlenie cen:

Rover 75 - 2002Rok - przebieg 70800 - 1,8 Petrol - sprzedany za 820 Funtow LINK

Rover 75 - 1999Rok - przebieg 10100 - 2L Petrol V6 - za 500 Funtow nie bylo chetnego LINK

Rover 75 - 2000Rok - przebieg 10500 - 1,8 Petrol - sprzedany za 650 Funtow LINK

Rover 75 - 2000Rok - przebieg nieznany - 1,8 Petrol - sprzedany za 250 Funtow

Uszczelka pod glowica do wymiany LINK

Do naprawy Rover 75 - 2000Rok - przebieg nieznany - 1,8L Petrol - za 300 Funtow nie bylo chetnego

Wymienil lozyska i katalizator.

Jezeli by brac ten samochod na czesci to za sam katalizator w skupie dostanie sie okolo 100 Funtow

LINK

Pytanie jak w PL z dostepnoscia czesci jakby sie cos zaczelo psuc i jaki bylby koszt przekladki.

Oto kolejny epizod historii z rejestacjami w Polsce samochodow z kierownica po prawej stronie ONET.EU

Napisano
  • Autor

No ok, a co jest tego przyczyną? Ponadprzeciętna awaryjność? Drogie w utrzymaniu?

Napisano

> No ok, a co jest tego przyczyną? Ponadprzeciętna awaryjność? Drogie w utrzymaniu?

-awaryjnosc dosc spora!

-bardzo niska jakosc wykonania (wszystko trzeszczy, skrzypi, nieprzyjemne w dotyku materialy

-spalanie moglo by byc nizsze

+tanie czesci, duzo dawcow czesci zamiennych bo duzo mlodych egzemplarzy idzie na szroty

+za naprawde bardzo niska cene masz mlode i nieciasne wozidelko

+prosta i latwa w naprawie konstrukcja

+niskie ubezpieczenie

Rover i MG to praktycznie to samo ale MG wypada odrobine lepiej w jakosci natomiasc Rover odrobine lepiej w trwalosci

Napisano

> -awaryjnosc dosc spora!

hmm jakoś przez 3 lata nie zauważyłam a mielismy 2 w domu

> -bardzo niska jakosc wykonania (wszystko trzeszczy, skrzypi, nieprzyjemne w dotyku materialy

Plastiki są z serii tych elastycznych, każdy kto wsiada dziwi się co to jest, daleko im do tych wyglądających jak wytłoczki po jajkach

> -spalanie moglo by byc nizsze

1.6, 109kM jakieś 7,5-7,8 100% po mieście... nie narzekam

> +tanie czesci, duzo dawcow czesci zamiennych bo duzo mlodych egzemplarzy idzie na szroty

u ns trochę mniej, ale prawda, są części...

> +za naprawde bardzo niska cene masz mlode i nieciasne wozidelko

> +prosta i latwa w naprawie konstrukcja

zwłaszca silnik, seria K gdzie szpilki spinają cały silnik rotfl.gif

> +niskie ubezpieczenie

to twierdzenie chyba polski nie dotyczy, bo u nas marka nie ma znaczenia

> Rover i MG to praktycznie to samo ale MG wypada odrobine lepiej w jakosci natomiasc Rover odrobine

np gdzie? bo taki mg zr ma dokładnie to samo co r25 tyle, że zamiast pseudo drewna ma pseudo carbon

Co do jakość u mnie w 10 letnim aucie zaczynają się pojawiać małe purchelki rdzy jak to wygląda w innych markach?

Napisano

> hmm jakoś przez 3 lata nie zauważyłam a mielismy 2 w domu

Ja nie mialem ani jednego. Szwagier mial i tez mu sie trafil niezly egzemplarz. Nie bylo zadnej wiekszej naprawy.

> Plastiki są z serii tych elastycznych, każdy kto wsiada dziwi się co to jest, daleko im do tych

> wyglądających jak wytłoczki po jajkach

W porzadku, W Transicie czy Berlingo sa gorsze ale jak ktos mial powiedzmy 206 to w roverze sie rozczaruje.

> 1.6, 109kM jakieś 7,5-7,8 100% po mieście... nie narzekam

206 1,9D ponizej 5L

Polo sedan 1.4 (automat) 5,5-6L

Astra 1,6 - 8-9L

> u ns trochę mniej, ale prawda, są części...

> zwłaszca silnik, seria K gdzie szpilki spinają cały silnik

> to twierdzenie chyba polski nie dotyczy, bo u nas marka nie ma znaczenia

> np gdzie? bo taki mg zr ma dokładnie to samo co r25 tyle, że zamiast pseudo drewna ma pseudo carbon

> Co do jakość u mnie w 10 letnim aucie zaczynają się pojawiać małe purchelki rdzy jak to wygląda w

> innych markach?

No mialem 4 letnie Mondeo i drzwi byly od spodu zjedzone, jako drugi samochod mamy 206 i blacha w stanie idealnym (brak korozji pomimo zadrapan i wgniecen - samochod do nauki dla zona.gif )

Szwagra Roverek byl zezarty na blotnikach, podszybiu i tylnej klapie.

To ze akurat trafily ci sie dwa idealne egzemplarze to tylko pogratulowac. Szwagier tez sobie go dosc chwalil. Jezeli trafisz na zadbany, serwisowany samochod od kogos kto nie wyciskal z niego wszystkiego to wszystko powinno byc w porzadku. Niestety Rover jest nieco delikatniejszy niz niemieckie konstrukcje i stad wynika to ze znacznie czesciej mozna utrafic zajezdzony egzemplarz.

Moze dla ciebie to wydac sie smieszne ale znam ludzi co zapytali sie co to sie swieci za kontrolka czerwona. Jak uslyszeli ze trzeba dolac oleju to byla dla niej nowosc. A jak uslyszala ze wogole od czasu do czasu olej trzeba wymienic to byla calkowita abstrakcja. Na ODO cyferki z milami sobie lecialy i zaden napis SERVICE DUE sie nie mial gdzie pojawic biglaugh.gif

Napisano

W Szkocji tak samo.

Napisano

> W Szkocji tak samo.

Verdict: No fun, no value and you'll look like a cheapskate

Napisano

> W Szkocji tak samo.

No toc to juz walkuje od poranka 30.GIF

Napisano

> No ok, a co jest tego przyczyną? Ponadprzeciętna awaryjność? Drogie w utrzymaniu?

Nie mam pojecia.

Nigdy nie mialem rovera.

Tylko mowie ze jest taka ogolna opinia,.

Napisano

> a jakby tak siostrzaną Hundę kupić to już nie ma wstydu przed Ryśkiem?

Ryskiem?

O Hondy to sie ludzie zabijaja wink.gif

Napisano

> Ryskiem?

> O Hondy to sie ludzie zabijaja

chyba w irl grinser006.gif

Napisano

> Polo sedan 1.4 (automat) 5,5-6L

powiedz,ze popusciles wodze fantazji hahaha.gif

chyba ze zapomniales dostawic literki D jak doopa.

Napisano

> chyba w irl

No tak, jasne.

Napisano

> No tak, jasne.

to biznes rob, ciagnij auta z uk do siebie

ktore hondy sa najbardziej chodliwe ?? grinser006.gif

Napisano

> to biznes rob, ciagnij auta z uk do siebie

> ktore hondy sa najbardziej chodliwe ??

Heh osob robiacych taki biznes jest sporo.

Niestety ostatnio juz nie za bardzo sie to oplaca.

A wszystko za sprawa podatku rejestracyjnego, ktory wynosi miedzy 14 a 36% wartosci samochodu w Irlandii.

Takze przykladowo kupuje auto w UK za 6000 funtow.

Na rynku Irlandzkim takie auto jest warte 10000 euro.

Podatek rejestrracyny (zalezny od emisji CO2) dla tego auta powiedzmy wynosi 32%.

Takze 32% z 10000 euro to 3200 euro podatku

6000 funtow to po obecnym kursie okolo 6900 euro.

Razem masz 10100 i wychodzisz na tym do tylu, bo takie auta chodza po 10000.

Napisano

> powiedz,ze popusciles wodze fantazji

> chyba ze zapomniales dostawic literki D jak doopa.

I tutaj nie trafiles - bo to samochod tesciowej. Jako pierwsze to nie jest to osoba ktora popuszcza wodze fantacji, po drugie urodzila sie z cegla przylejona do nogi a po trzecie nie musi sie dowartosciowywac ze jest pierwsza na koklejnych swiatlach klotnia.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.