Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nierówne obroty na jałowym

Featured Replies

Napisano

zaczęło od jakiegoś czasu mnie mocniej denerwować i postanowiłem napisać, na jałowym nie trzyma obrotów tylko trzęsie się motor ,ale niejednakowo zawsze tylko jak chce raz tak raz inaczej, nie jest to falowanie obrotów tylko jakby gubienie obrotów, że nie trzyma cały czas równo z 1.5tys tylko "pyrta" i trzęsie się motor, kable wn zamieniane i jest to samo, bez puszki filtra też jest to samo, a zatkany dolot nie dławi go wcale, co to może być? do wymiany świec co 30tys jeszcze jakieś 2tys zostało

Napisano

Sprawdz wezyk map sensora

Napisano
  • Autor

> Sprawdz wezyk map sensora

po odpięciu wężyka który był wymieniany silnik jeszcze bardziej nierówno pracuje, później jak wtykam przez 5sek jest ok i znów wraca do normy czyli swojej nierównej pracy zlosnik.gif

Napisano

> po odpięciu wężyka który był wymieniany silnik jeszcze bardziej nierówno pracuje, później jak

> wtykam przez 5sek jest ok i znów wraca do normy czyli swojej nierównej pracy

a może napisz jaki silnik ?

Napisano
  • Autor

> a może napisz jaki silnik ?

aha no tak zlosnik.gif, 1.1

Napisano

podłącze się do tematu

tylko u mnie czasem zdarza się mu zgasnąć

silnik także 1.1

tydzień temu wymienione kable, świece, cewka jakoś w czerwcu/lipiec wymieniony map sensor.

Napisano

sprawdź jednak ten silniczek krokowy i zobaczysz smile.gif

Napisano

Jak świeczki palą, przewody oki, wąż wydaje się że też git no to obstawiam też jak inni krokowca. Jak nie masz innego albo nie chcesz kupować to wyciągnij go i wsadź na noc do słoika i zalej go naftą. Najlepiej raz zalej, po godzinie wyciąnij, popukaj i przeczyść i zostaw go później na noc w tej nafcie. Rano załóż i powinien śmigać old.gif

Napisano

Krokowiec oczywiście do wyczyszczenia - tak na wszelki wypadek. Ale nie przesądzałbym tu o jego winie - daje inne efekty. Zastanawiające jest, że zatkanie dolotu nie powoduje zgaśnięcia silnika, czyli gdzieś się dostaje lewe powietrze i mieszanka jest za uboga. Do sprawdzenia: uszczelki pod wtryskiem, pod kolektorem dolotowym, map-sensor, czujnik temperatury silnika (cieczy - ten który podaje komputerowi temp., no i cewki)

Napisano
  • Autor

> Krokowiec oczywiście do wyczyszczenia - tak na wszelki wypadek. Ale nie przesądzałbym tu o jego

> winie - daje inne efekty. Zastanawiające jest, że zatkanie dolotu nie powoduje zgaśnięcia

> silnika, czyli gdzieś się dostaje lewe powietrze i mieszanka jest za uboga. Do sprawdzenia:

> uszczelki pod wtryskiem, pod kolektorem dolotowym, map-sensor, czujnik temperatury silnika

> (cieczy - ten który podaje komputerowi temp., no i cewki)

krokowy raczej odrzucam bo obroty nie falują tylko jest efekt taki jak opisałem

Napisano

witam mam to samo tylko umnie zaczelo sie to jak autko mialo przejechane 20tys w serwisie nie wiedzeli od czego motor sie tak trzesie i dalem spokuj i sie przyzwyczailem do tego he ale czasami mnie to denerwuje jak bym siedzal w starym dislu przydalo by sie sprawdzic dobrze elektyke tylko zeby sie ktos dobrze pacjentem zajol 1.1mpi

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.