Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dziwne drgania

Featured Replies

Napisano

witam problem polega na tyum ze jak przyspieszam zaczyna drgac kierownica jak spuszcze noge z gazu to zanika, rowniez przy ostrym skrecie w prawo czus drgania wydaje mi sie ze z prawego kola co to moze byc/????

Napisano

> witam problem polega na tyum ze jak przyspieszam zaczyna drgac kierownica jak spuszcze noge z gazu

> to zanika, rowniez przy ostrym skrecie w prawo czus drgania wydaje mi sie ze z prawego kola co

> to moze byc/????

najpredzej kolo do wywazenia, jak masz felge z wiekszym otworem centrujacym i niemasz pierscieni to tez moze byc to,

Napisano
  • Autor

> najpredzej kolo do wywazenia, jak masz felge z wiekszym otworem centrujacym i niemasz pierscieni to

> tez moze byc to,

felga raczej nie bo drgania byly by przy jakies predkosci niekoniecznie przy dodawaniu gazu..

mnie sie wydaje ze przegub albo polos??

Napisano

> felga raczej nie bo drgania byly by przy jakies predkosci niekoniecznie przy dodawaniu gazu..

> mnie sie wydaje ze przegub albo polos??

Ja mam tak samo, tylko na trójce i tylko ja przyspieszam... Wina przegubów odpada bo są wymienione na nówki i cały czas trzęsie.... Od kół też nie bo czy założę stalowe czy alumy cały czas mam wibracje...

Napisano

> Ja mam tak samo, tylko na trójce i tylko ja przyspieszam... Wina przegubów odpada bo są wymienione

> na nówki i cały czas trzęsie.... Od kół też nie bo czy założę stalowe czy alumy cały czas mam

> wibracje...

Masę na półośce tej długiej przestawiałeś może?

Napisano

> Masę na półośce tej długiej przestawiałeś może?

Tego nie ruszałem nigdy smile.gif

Napisano

W jakiej kondycji są tuleje met-gum. wahaczy ?

Napisano
  • Autor

> W jakiej kondycji są tuleje met-gum. wahaczy ?

a musze sprawdzic moze wybite al;e dziwia mnie drgania przy skrecie w lewo poprzedni wlasciciel mowil ze przegub do wymiany tylko który??

Napisano

> witam problem polega na tyum ze jak przyspieszam zaczyna drgac kierownica jak spuszcze noge z gazu

> to zanika, rowniez przy ostrym skrecie w prawo czus drgania wydaje mi sie ze z prawego kola co

> to moze byc/????

poduszki pod skrzynią sprawdz

Napisano
  • Autor

> poduszki pod skrzynią sprawdz

ile jest poduszek?? jedna i dwie silnika??

Napisano
  • Autor

> ile jest poduszek?? jedna i dwie silnika??

i jak wymienic poduszki co po kolei zrobic?czy pozniej trzeba bedzie silnik jakos ustawic czy po przykreceniu znajdzie sie w prawidłowym miejscu???

Napisano

ja to robiłem na garażu. 2 lewarki na nich podparty silnik i pokoleji wymiana poduszki na nowe potem skreciłem i gra. Poduszki skrzyni nie pamiętam jak robiłem bo ojciec sam mi to wymienił(jest 1)bez pomocy to chyba duzo roboty nie było, przy silnika mu pomagałem. zlosnik.gif

Napisano

> to moze byc/????

Według mnie to kielich półosi.

Napisano
  • Autor

> Według mnie to kielich półosi.

kielich jakies foto jak sie go wymienia??czy dam rade samemu??

Napisano
  • Autor

> kielich jakies foto jak sie go wymienia??czy dam rade samemu??

w sumie to drga caly przód a nie tylkop kierownica...

Napisano

> w sumie to drga caly przód a nie tylkop kierownica...

Też tak miałem w punto 1,1 55 przy okreslonej predkości (u mnie ok. 60 ) były drgania jakby kola niewyważone niezależnie od biegu czy 4ka 5ka

po odjęciu gazu znikało.

wymiana prosta odkręcasz przegub kulowy wahacza od zwrotnicy i wyciągasz kielich z półosią ze skrzyni (przed tym spuść olej ze skrzyni) ściągasz osłonę gumową i kielich twój .

Napisano
  • Autor

> Też tak miałem w punto 1,1 55 przy okreslonej predkości (u mnie ok. 60 ) były drgania jakby kola

> niewyważone niezależnie od biegu czy 4ka 5ka

> po odjęciu gazu znikało.

> wymiana prosta odkręcasz przegub kulowy wahacza od zwrotnicy i wyciągasz kielich z półosią ze

> skrzyni (przed tym spuść olej ze skrzyni) ściągasz osłonę gumową i kielich twój .

a ma ktos fotki jak to zrobic??

Napisano
  • Autor

> może to pomoże jakiś manual

a jak dokładnie wygląda kielich? półosi??

Napisano

> na wcisk wchodzi??

Na końcu kielicha tym który wchodzi do skrzyni jest pierścień sprężynujący.

Wyciąga się go łomikiem , łyżką do opon a wkłada się bezproblemowo

można lekko postukać młotkiem

Napisano

> na wcisk wchodzi??

Na wcisk wchodzi lajtowo, ale strasznie ciężko wychodzi, ja nie dałem rady go zdjąć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.