Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dodatkowy filtr

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy była sprawa poruszana bo szukajek nie zwraca za wiele, interesuje mnie sprawa stosowania dwóch filtrów fazy lotnej... mam dwa na wymienne wkłady, jeden MJ i jeden matrix i nie wiem czy jest sens stosować dwóch... czy są jakieś pozytywne aspekty czy może kosztem czystszych wtrysków mamy niestabilne ciśnienie(jakieś ograniczenie przepływu) ktoś próbował?

Napisano

> Nie wiem czy była sprawa poruszana bo szukajek nie zwraca za wiele, interesuje mnie sprawa

> stosowania dwóch filtrów fazy lotnej... mam dwa na wymienne wkłady, jeden MJ i jeden matrix i

> nie wiem czy jest sens stosować dwóch... czy są jakieś pozytywne aspekty czy może kosztem

> czystszych wtrysków mamy niestabilne ciśnienie(jakieś ograniczenie przepływu) ktoś próbował?

Jeden najtańszy filtr, zmieniany regularnie co 10 kkm, dawał mi takie efekty, że rozebrałem listwę celem wyczyszczenia po 30 kkm (naczytałem się na forum, jak to syf się zbiera) i nie miałem co robić. Wtryski czyste, jak łza. Tankuję na Shellu i Lukoil, nigdy po krzakach.

Napisano

W alfie miałem na początku jeden, potem dwa, różnicy nie było żadnej 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Jeden najtańszy filtr, zmieniany regularnie co 10 kkm, dawał mi takie efekty, że rozebrałem listwę

> celem wyczyszczenia po 30 kkm (naczytałem się na forum, jak to syf się zbiera) i nie miałem co

> robić. Wtryski czyste, jak łza. Tankuję na Shellu i Lukoil, nigdy po krzakach.

a ile już przejechałeś na LPG. Ja też pierwsze ok. 40kkm przy wymianach miałem czyściutki filtr, a potem (obecnie 120kkm) przy wymianach juz syf w filtrze

Napisano

> a ile już przejechałeś na LPG. Ja też pierwsze ok. 40kkm przy wymianach miałem czyściutki filtr, a

> potem (obecnie 120kkm) przy wymianach juz syf w filtrze

50 kkm. Niedawno zmieniłem piąty filtr.

Napisano
  • Autor

> Jeden najtańszy filtr, zmieniany regularnie co 10 kkm, dawał mi takie efekty, że rozebrałem listwę

> celem wyczyszczenia po 30 kkm (naczytałem się na forum, jak to syf się zbiera) i nie miałem co

> robić. Wtryski czyste, jak łza. Tankuję na Shellu i Lukoil, nigdy po krzakach.

Nie żebym jakoś specjalnie chciał inwestować, poprostu mam obydwa, wcześniej jeździłem na samym filtrze matrixa z odstojnikiem i co wymianę filtra zlewam jakąś taką oleistą maź, mógłbym któregoś się pozbyć ale nie zbiednieję jak zamontuję dwa filtry - kwestia tylko czy nie wpłynie to na wydajność instalacji. Co do tankowania na stacjach "renomowanych" - o lukoilu słyszałem dwie krajne opinie a co do shell to w moich okolicach mają najgorszy gaz, Jeden z gaziarzy z AC opowiadał mi o jednym zagorzałym kliencie który cenił jakość shell tak wysoko że przyjechał po 10tyś do warsztatu z zalepionymi wtryskami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.