Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kia Forte Coupe

Featured Replies

Napisano

kia-forte-coupe-at-nyc.jpg

kia-forte-coup-at-nyc.jpg

2010-kia-koup-rear-three-quarters.jpg

Nie spodziewałem się że kiedyś to nastąpi - Kia moim zdaniem ma najładniejszy samochód w segmencie kompaktowych coupe. Myślałem że Hondy Civic Coupe nic nie jest w stanie zdetronizować. Szczególnie że ten segment nie jest mocno oblegany - Scion tC, Civic, CR-Z, Forte, Volvo C30 i chyba tyle - GM nie ma Cruze w wersji Coupe (choć jego poprzednik był), Chrysler/Dodge też po zakończeniu Neona nie ma nic ciekawego w tym segmencie a pozostali producenci stawiają albo na hatchbacki albo udają że sedan to też coupe jak się nie otwiera tylnych drzwi (np. Lancer).

Dla ciekawskich - tą Kia można kupić z dwoma silnikami - 2.0L 156km i 2.4L 173 km. Cena of $16K.

Napisano

> Bedzie dostepna w EU?

Pewnie nie, bo EU nie ma targetu na takie samochody hehe.gif Kto to u nas kupi? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie nie, bo EU nie ma targetu na takie samochody Kto to u nas kupi?

Niestety to prawda - ludzie w EU nie lubią dwudrzwiowych samochodów z klasycznym bagażnikiem.

Napisano

> Niestety to prawda - ludzie w EU nie lubią dwudrzwiowych samochodów z klasycznym bagażnikiem.

Bo dzieciaki trudniej się sadza z tyłu w takim samochodzie zlosnik.gif. U nas jest model - rodzinny Golf/Octavia i dwudrzwiowa Corsa/CC dla żony do miasta hehe.gif.

Ja uwielbiam dwudrzwiowe "sedany" grinser006.gif

Kia ładna, chociaż inaczej bym poprowadził linię tylnej bocznej szyby, bo Civicem zalatuje grinser006.gif

Napisano

Ładna, jedynie felgi do wymiany na jakieś skromniejsze, bo te z obrazków ewidentnie nakierowane w gusty pastuchów. wink.gif

KIA widzę szaleje...

Edit - I po co te światła wchodzące na klapę bagażnika. Szkoda, bo mniejsze światełka dodałyby jej szyku i drapieżności.

Napisano

> Nie spodziewałem się że kiedyś to nastąpi - Kia moim zdaniem ma najładniejszy samochód w segmencie

> kompaktowych coupe. Myślałem że Hondy Civic Coupe nic nie jest w stanie zdetronizować.

> Szczególnie że ten segment nie jest mocno oblegany - Scion tC, Civic, CR-Z, Forte, Volvo C30 i

> chyba tyle - GM nie ma Cruze w wersji Coupe (choć jego poprzednik był), Chrysler/Dodge też po

> zakończeniu Neona nie ma nic ciekawego w tym segmencie a pozostali producenci stawiają albo na

> hatchbacki albo udają że sedan to też coupe jak się nie otwiera tylnych drzwi (np. Lancer).

> Dla ciekawskich - tą Kia można kupić z dwoma silnikami - 2.0L 156km i 2.4L 173 km. Cena of $16K.

Nie jest zły, ale do najładniejszego trochę mu brakuje.

Napisano

> Nie spodziewałem się że kiedyś to nastąpi - Kia moim zdaniem ma najładniejszy samochód w segmencie

> kompaktowych coupe. Myślałem że Hondy Civic Coupe nic nie jest w stanie zdetronizować.

przecież to żywcem zerżnięty Cif facepalm.gif;]

kolejny przykład, że warto chamsko kopiować konkurencję np. Hyundai Elantra z Toyota Corolla

61550_abs-522_Hyundai_Elantra.jpg

HanYs

Napisano

Ladna, szkoda, ze nie bedzie w EU. Swoja droga Forte 4D tez nie ma hmm.gif Szkoda, ze z tylu jest belka.

Napisano

> przecież to żywcem zerżnięty Cif zlosnik.gif

> kolejny przykład, że warto chamsko kopiować konkurencję np. Hyundai Elantra z Toyota Corolla

> HanYs

Tylko jakoś Elantra Lepiej wygląda od Tojki... Tak ...bardziej świeżo wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.