Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki tłumik

Featured Replies

Napisano

witam

wlasnie zastanawiam sie jaki tlumik wrzucic do seja. Silnik 1,1MPI seria i tak raczej zostanie ok.gif

Ostatnio zalozylem Ultera ale mam dziwne odczucie, ze samochod ma na nim jakiegos muła hmm.gif nie wiem czym moze to byc spowodowane shocked.gif

Jak ktos moze podrzucic jakis pomysl na fajnie brzmiacy tlumik najlepiej popraty linkami do YT ok.gif

Napisano

a z kanta na koniec założyć nie chcesz?

Napisano

Zapewne zalozyles dedykowany do 1.1, pytanie czy do mpika ? Bo z tego co sie orientuje, byly rozrozniane. Ale tak de facto mowiac nie wiem czy to/ moze byc problem tego 'zamulania'. Cala reszta w silniku w porzadku? Nie wymieniales czegos ostatnio?

Napisano
  • Autor

> a z kanta na koniec założyć nie chcesz?

wlasnie nad nim mysle ale sluchalem go w punto I 1,1 SPI i jakis taki dzwiek hmm.gif blizej nie okreslony

Napisano
  • Autor

> Zapewne zalozyles dedykowany do 1.1, pytanie czy do mpika ? Bo z tego co sie orientuje, byly

> rozrozniane. Ale tak de facto mowiac nie wiem czy to/ moze byc problem tego 'zamulania'. Cala

> reszta w silniku w porzadku? Nie wymieniales czegos ostatnio?

no wlasnie nie zmienilem tylko tlumik z serii na ten i wydaje mi sie, ze auto jest mniej dynamiczne i zauwazylem, ze nieco wiecej pali hmm.gif

Napisano

ja u siebie mam wybebeszony kat > środkowy > kant i jest całkiem w porzdądku.. zależy jaki chcesz uzyskać konkretniej dźwięk

Napisano
  • Autor

> ja u siebie mam wybebeszony kat > środkowy > kant i jest całkiem w porzdądku.. zależy jaki chcesz

> uzyskać konkretniej dźwięk

wczesniej mialem basowy czyt. ULTER ale to w 900 i brzmial fajnie. Teraz celuje w tlumik ktory bedzie mial dzwiek taki delikatnie metaliczny

Napisano

imho, dwa zupelnie inne rodzaje dzwiekow - a kant z wybebeszony katem to juz w ogole inna opcja 270751858-jezyk.gif Jedrek a ulter byl do mpi?

Pytanie jaki chcesz dzwiek? A co do spalania to pewnie ma ktos jeszcze zalozolnego ulterka na 1.1 mpi - niech sie Brać wypowie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> imho, dwa zupelnie inne rodzaje dzwiekow - a kant z wybebeszony katem to juz w ogole inna opcja

wiem wiem nie chce juz basowego ok.gif

> Jedrek a ulter byl do mpi?

nie powiem ci tlumik zostal z 900 pamietam, ze pisalo tam przeznaczenie do 900 i 1100

> Pytanie jaki chcesz dzwiek?

pisalem juz wyzej cos takiego "metalicznego"

A co do spalania to pewnie ma ktos jeszcze zalozolnego ulterka na 1.1

> mpi - niech sie Brać wypowie

ok.gif

Napisano

to może po katalizatorze całkowity przelot? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> to może po katalizatorze całkowity przelot?

tez tak jest nie ma srodkowego jest kat + koncowy ok.gif

Napisano

odpowiedzi byly w tym samym czasie, takze nie moglem przeczytac Twojej wczesniejszej zlosnik.gif wiem, ze bylo rozroznienie 0.9 / 1.1 spi i potem 1.1 mpi osobno - moze to dlatego wlasnie wink.gif a ile masz juz tego ulterka? tj ile nim nalatales? mocno sie przegryzl? zlosnik.gif ostatnio ogladalem rozne wydechy i ulter proponuje taka swoja wersje 'rally' jest nawet ta dedykowana do 1.1 mpi a co mozemy spodziewac sie po rally, ze bedzie wlasnie bardziej metalicznie pierdzaca i koncowka fajna jest wink.gif

edit : ten ze zdjęcia po lewej

Napisano

> odpowiedzi byly w tym samym czasie, takze nie moglem przeczytac Twojej wczesniejszej wiem, ze bylo

> rozroznienie 0.9 / 1.1 spi i potem 1.1 mpi osobno - moze to dlatego wlasnie a ile masz juz

> tego ulterka? tj ile nim nalatales? mocno sie przegryzl? ostatnio ogladalem rozne wydechy i

> ulter proponuje taka swoja wersje 'rally' jest nawet ta dedykowana do 1.1 mpi a co mozemy

> spodziewac sie po rally, ze bedzie wlasnie bardziej metalicznie pierdzaca i koncowka fajna

> jest

> edit : ten ze zdjęcia po lewej

A mnie się coś wydaje, że 0,9 i 1,1 też miały inne.

Si, sprawdziłem na stronie wink.gif

Napisano

racja waytogo.gif mpi i spi tez inne, moze przez to ta zamuła? niewiem.gif

Napisano

hej kumpel zrobił przelotke od kata na koncu ma od kanta wydech ale lekkim basem sieje ale do wytrzymania nie jest to bas jak z ultera ja mam strumienice zamiast kata i wybebeszony końcowy na końcu ultera fi 80 bodajze koncówe i żadnego basa nie ma jak i na niskich tak na wysokich ładny metaliczny dzwiek ale ja mam 900 tongue.gif

Napisano

Jak miałem kata to kant brzmiał fajnie ale za cicho, lekko pierdział, ale słabo. Po wycięciu kata, odezwał się tak jak należy smile.gif

Możesz zawsze zostawić kata i wstawić tłumik z jetty ok.gif

Napisano

ja miałem w 1.1 tłumik od 125p bez katalizatora i jak się z kimś jechało to było męczące

Napisano

> ja miałem w 1.1 tłumik od 125p bez katalizatora i jak się z kimś jechało to było męczące

Zależy 270751858-jezyk.gif Mnie tam nie przeszkadza tak setup, choć dre kapcia ładnie cool.gif

Napisano

> Zależy Mnie tam nie przeszkadza tak setup, choć dre kapcia ładnie

jeżdżąc samemu owszem nie przeszkadza ale w 3 czy 4 osoby jak jeździłem do pracy był męczący

Napisano

ja mam od 125 he i daje rade fajnie mruczy zastanawiam sie o wyrzuceniu srodkowego ale czy nie za glosno ??

Napisano
  • Autor

> Jak miałem kata to kant brzmiał fajnie ale za cicho, lekko pierdział, ale słabo. Po wycięciu kata,

> odezwał się tak jak należy

> Możesz zawsze zostawić kata i wstawić tłumik z jetty

podrzuc jakis filmik ok.gif

Napisano

> podrzuc jakis filmik

Nie mam, gadaj z Brokerem wink.gif On ma 1.1MPi i środkowy z Jetty jako koniec zamontowany. Fajnie to gada ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mam, gadaj z Brokerem On ma 1.1MPi i środkowy z Jetty jako koniec zamontowany. Fajnie to gada

morgan chyba tez nie hmm.gif

Napisano

> morgan chyba tez nie

Wiem, że właśnie u mojego Ujka robil na fi45 smile.gif Ma środkowy i również chodzi nieźle, ale ciszej zdecydowanie. Ale jest ok ok.gif

Napisano

już nie jest taki cichy bo się przepalił zeby.GIF ale fakt faktem u brokera jest głośniej

Napisano

w mpi kata chyba nie łatwo się pozbyć przez 2 sondy... pamiętam jak niektórzy wsadzali inny kolektor wydechowy, chyba z punto 1 i dorabiali specjalną tulejkę na sondę by wyżej siedziała, więc według mnie gra nie warta świeczki

Napisano

> w mpi kata chyba nie łatwo się pozbyć przez 2 sondy... pamiętam jak niektórzy wsadzali inny

> kolektor wydechowy, chyba z punto 1 i dorabiali specjalną tulejkę na sondę by wyżej siedziała,

> więc według mnie gra nie warta świeczki

druga sonda 15cm za pierwsza i nie w przeplywie spalin. Mam tak i nie wywala checka

Napisano

To ja sie podepne pod temat.

Pany kazdy kombinuje jak wydobyc rasowy dzwiek a ja raczej chcialbym dziada max wyciszyc, na ktorym tlumiku samochod bedzie chodzil najciszej? Na serii sobie popierdza tak smiesznie wiec odpada tongue.gif Drugi wydech znowu mi wyje na maxa takze chcialbym cos mega cichego, fajnie jakby bylo slychac glownie silnik.

Napisano

Wszystko seria i tylko na koncu jetta smile.gif

Zostaw kata i środek i będzie spoko ok.gif

Fakt, dre ryja to Twoje toczydło zlosnik.gif Jak jechałem za Tobą to siebie nie słyszalem tylko cały czas Ciebie zlosnik.gif

Napisano

> ja mam od 125 he i daje rade fajnie mruczy zastanawiam sie o wyrzuceniu srodkowego ale czy nie za

> glosno ??

Wybebeszone kanty fajnie brzmią kumpel ma w MPI i jak bym miał MPI to bym taki założyłwłasnie , ale jak ja wybierałem do swojego SPI to założyłem Ultera z CC i pierdzi fajnie mimo że mam kata i da sie znieść podczas jazdy nawet w 4 osoby palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Wybebeszone kanty fajnie brzmią kumpel ma w MPI i jak bym miał MPI to bym taki założyłwłasnie , ale

> jak ja wybierałem do swojego SPI to założyłem Ultera z CC i pierdzi fajnie mimo że mam kata i

> da sie znieść podczas jazdy nawet w 4 osoby

jak mozesz nagraj tego kanta w MPI ok.gif

Napisano

> jak mozesz nagraj tego kanta w MPI

podpinam się pod prośbę - skoro fajnie gra to można się zastanowić bo i koszta mniejsze niż w przypadku np. ultera rally do mpi

Napisano

> podpinam się pod prośbę - skoro fajnie gra to można się zastanowić bo i koszta mniejsze niż w

> przypadku np. ultera rally do mpi

postaram się to nagrać jak znajdę chwilę czasu wolnego i najszybciej Pany jak się da grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> podpinam się pod prośbę - skoro fajnie gra to można się zastanowić bo i koszta mniejsze niż w

> przypadku np. ultera rally do mpi

kolega z siemianowic, a ja Cie jeszcze nie wiedzialem 270751858-jezyk.gif

Napisano

> kolega z siemianowic, a ja Cie jeszcze nie wiedzialem

bo ja taki nieśmiały trochę jestem 270751858-jezyk.gif poza tym jeżdżę serią więc czym tu się chwalić... ale jak dobrze pójdzie to się to zmieni smile.gif

PS. Mijałem Cię kiedyś na torach tramwajowych koło 2LO im. J. Matejki (Alfred)

Napisano

> bo ja taki nieśmiały trochę jestem poza tym jeżdżę serią więc czym tu się chwalić... ale jak

> dobrze pójdzie to się to zmieni

> PS. Mijałem Cię kiedyś na torach tramwajowych koło 2LO im. J. Matejki (Alfred)

to trzeba będzie następnym razem przy okazji organizowania mini spontan spota z Jędrkiem, kolege do nas zaprosić zlosnik.gif

Napisano

> to trzeba będzie następnym razem przy okazji organizowania mini spontan spota z Jędrkiem, kolege do

> nas zaprosić

Piter Ciebie to często widuję na Siemcach, a co do spota to kiedyś był na kopcu w Piekarach i miałem podjechać, ale do roboty trzeba było iść :/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.