Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Ford Mustang Convertible 3.7 V6 MY 2011

Featured Replies

Napisano

> Ale i tak wiele to nie zmienia - w PL kupisz za to auto pokroju Focusa/Golfa, a i to bez szaleństw

> jeśli idzie o konfigurację.

rozumiem ale ktoś pisze te auto kosztuje $22k ,a realnie trzeba za nie zapłacić $24200 wink.gif

i nie wszyscy o tym wiedzą old.gif

HanYs

Napisano

> stanowy czy federalny?

> title

> z $400?,

> tablice to powiedzmy

> ile?

nie same tablice,wszystkie opłaty to powiedzmy +10% do ceny

HanYs

Napisano
  • Autor

> Bardzo fajna relacja

> ale...

> Czyżby??

ten drugi juz ma booking za dwa tygodnieskromny.gif - wtedy sie wypowiemzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie same tablice,wszystkie opłaty to powiedzmy +10% do ceny

> HanYs

rozbijold.gif

W moim przypadku:

RRP - cos co wy nazywacie MSRP

+dealer delivery charges -od $800 do $1,995 (w zaleznosci od stanu czy terytorium) - cos co wy nazywacie destination charge

+stamp duty - podatek stanowy 3% wartosci auta

+green slip - ubezpieczenie kosztow leczenia i czacha.gif (w zaleznosci od wieku, doswiadczenia drive.gif, miejsca zamieszkania,

+ rego - roczna rejestracja ok $220

+ tablice -dla NSW normalne $45 do wyszukanych za $500

No i mamy Invoice pricewinner.gif - do negocjacjizlosnik.gif

Czyli auto + $2k+3%+$400+$220+$45 = sie moje 5-10%palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Fotki przednie , opis przedni ...Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdraszczam...

nie ma czegozlosnik.gif - sam sie zastanawiam co sprawia ze ludzie tacy jak my uwielbiamy kupe plastiku i metalu ktora jest jakos uformowanawink.gif ...

A powaznie - to to naprawde nie daje takiej frajdy jak oryginalbuu.gif

Napisano

Podatek zalezy od stanu i nawet miasta w ktorym mieszkasz. U mnie np. to 6% ale moze byc i kilkanascie albo zero. Zeby bylo smieszniej to ile placisz potrafi zalezec od ulicy na ktorej mieszkasz - w Atlancie bylo miasto ktorego fragmenty byly w trzech roznych county i w zaleznosci od tego na jakiej ulicy mieszkales, placiles 5%, 6% albo 7% podatku...

Oplata rejestracyjna takze zalezy od stanu - u mnie to jakies grosze (ponizej stu), ale w Atlancie potrafili mnie i tysiac skasowac.

Do tego dochodzi co roku oplata rejestracyjna - to tez zalezy od miejsca w ktorym mieszkasz - moze byc to kilkadziesiat $ albo znacznie wiecej - w Atlancie to byl jakistam procent wartosci samochodu - Honda Accord mnie chyba z $800 rocznie kosztowala.

Czesto w cene nowego samochodu nie jest wliczona oplata za dostarczenie ktora waha sie od $300 do kilku tysiecy (Ferrari).

Nowe samochody zuzywajace za duzo benzyny podpadaja pod "gas guzzler tax" ktory w skrajnych przypadkach wynosi kilka tysiecy. Np. nowe M3 podpada pod chyba $1500 podatku.

Ostatnim kosztem sa oplaty dealera - tu jest bardzo roznie - najnizsza jaka widzialem to $99, najwieksza jaka zaplacilem to $700. W to wchodzi przygotowanie samochodu do sprzedazy, zalatwienie za ciebie wszelkich spraw papierkowych i tym podobne.

Napisano
  • Autor

> Podatek zalezy od stanu i nawet miasta w ktorym mieszkasz. U mnie np. to 6% ale moze byc i

> kilkanascie albo zero.[..].]

to jest IMVHO logicznewaytogo.gif - state tax i county taxidea.gif

Czy MSRP jest cena producenta + federal taxes, takidea.gif?????

> Oplata rejestracyjna takze zalezy od stanu [..]

czyli nasze stamp duty - 3%ok.gif

> Do tego dochodzi co roku oplata rejestracyjna - to tez zalezy od miejsca w ktorym mieszkasz [...]

Czy zalezy rowniez od masy autahmm.gif - u mnie tak

> Czesto w cene nowego samochodu nie jest wliczona oplata za dostarczenie [...]

> Nowe samochody zuzywajace za duzo benzyny podpadaja pod "gas guzzler tax" ktory w skrajnych

> przypadkach wynosi kilka tysiecy. Np. nowe M3 podpada pod chyba $1500 podatku.

CAFE???

> Ostatnim kosztem sa oplaty dealera -[..]

U mnie roznie od $600 do $1,995 - ale to ma tez desitnation charge wlicozne i w praktyce pierwszy 1,000 lub 3,000 km serviceidea.gif.

Czyli widze ze to wyuglada podobnie z tym ze u was jeszcze county sciaga $$$ - u mnie juz nieidea.gif

Napisano

> nie ma czego - sam sie zastanawiam co sprawia ze ludzie tacy jak my uwielbiamy kupe plastiku i

> metalu ktora jest jakos uformowana ...

Taki gust... ok.gif

> A powaznie - to to naprawde nie daje takiej frajdy jak oryginal

Niestety beksa.gif, nie miałem okazji zasiąśc za kierownicą żadnego z tych cacek.. beksa.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.