Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini test: Ford Mustang Convertible 3.7 V6 MY 2011

Featured Replies

Napisano

I w koncu przyszedl czas na Mustangfood.gifzlosnik.gif.

Spedzilismy razem 12 dni i 2,998 mil czy jak kto woli 4,824km i z paroma wyjatkami chyba przypadlismy sobie do gustuzlosnik.gif.

81573441.jpg

Mustang mial maly facelifting calkiem nie dawno - w zeszlym roku (jako MY2010) ale w tym roku Ford postanowil

ze aby utrzymac sprzedaz w segmencie - cabrio dla plebsu - nastepne zmiany so potrzebne.

O V8 nie bede pisal - Hanys juz to przedstawial na MK. Mnie trafila sie wersja bazowa, gola, czy jak kto woli

podstawowa.

Wyglad

O ksztaltach sie niby nie dyskutuje - kto co lubi ale jak ten model nie bedzie napewno tak piekny jak 68 to ma swoja klase.

Nie ma znaczenia czy z dachem czy bez, z oknami, czy bez, nie da sie pomylic Mustang 2010 z niczym innym - legenda jest wciaz zywa.

72440835.jpg

Przod dalej przypomina pradziadka - szkoda tylko ze ze material uzyty nie jest jak dawniej - przod mimo ze jest masywny jest z plastikubuu.gif, Mustang juz tez nie jest z chromu - znow plastikbuu.gif. Mozna by narzekac na wiele rzeczy ale to chyba sie nazywa "postep"niewiem.gifhmm.giflizak.gif

42174674.jpg

80435357.jpg

13581606.jpg

15303442.jpg

33933371.jpg

99292390.jpg

Zajrzyjmy wiec pod maske idea.gif

Silnik

W MY10 ford zmienil bazowy silnik. 4.0l V6 zostal zastapiony przez 3.7l V6, ktory ma 45% wiecej kW (lub jak Yanks wola KM) o wg danych Ford spala 7% mniej 87RON benzyny. Z charakterystyki - DOHC i 4 zawory na cylinder z VVT. Stary 4.0l mial OHC i 2 zawory na cylinder. Nic dziwnego ze moc wzrosla z 210 HP @ 5,300rpm do 305 HP @ 6,500 rpm. Dodatkowo nowy 3.7l ma ok 17% wiecej Nm jesli wierzyc temu co podaje Ford.

Pewnie w warunkach EU te dane sa tak kosmiczne, ze w powszechnej opinii auto lata niczym UFO ... ale niestety tak nie jestpad.gif... Auto jest wrecz niczym osiolek - ale o tym pozniej. Te 305 konikow wyglada tylko dobrze na papierzebuu.gif... i na ikonka_photo2.gif. Jednak to nie wina silnika [...]

66317012.jpg

45209318.jpg

Wnetrze

"Moj" a raczej Hertz Mustang bedac convertible posiadal opcjonalny (sprawidzlem u dealer-a -warta US$300 zlosnik.gif) nie wykonany z vinyl jak w wiekszosc cabrio ale z "szmaty" dach. Ten szmaciany dach w dotyku jest calkiem przyjemnyok.gif, i wyglada ze przynajmniej kosztowal Ford $3 zeby to wyprodukowac (vs standardowy za $0.30). Srodek wyscielony jest gabka, ktora dziala jako insulacja od chlodu i halasu. Tylne okno - wykonane ze szkla a nie plastiku - ma odmrazacz.

32869650.jpg

Dach jest w sumie IMVHO rozwiazaniem - automatic i manual. Aby go zlozyc nalezy odpiac wlasnymi rekami dwa haki i nacisnac guzik zlokalizowany w okolicach tylnego lusterka - reszta dziala elektrycznieok.gif.

73452637.jpg

Calosc zajmuje 12 sec (sprawdzonewinner.gif). Dla porownania srednia dla calych paneli to 20 sec. Mozna nawet Mustang porownac do wink.gifwink.gifwink.gif [...]Rolls-Royce Phantom Drophead Convertible, ktory tez ma dach "miekki" a nie zbudowany z paneli. Calosc nie tylko trzyma sie tradycji ale po prostu wyglada lepiej i jest o wiele prostsza w obsludze + nie ogranicza bagaznika... o ktorym za chwile. palacz.gif.

Jedyna rzecz ktora denerwowala to wraz z przycisnieciem guzika "dachu" automatycznie zwijaja sie wszystkie boczne oknapad.gifnono.gif. Kiedy chcialo sie troche oslonic od wiatrunono.gif, to po zlozeniu dachu nalezy przycisnac wszystkie szyby z powrotem w gorepad.gif....

Calosc wnetrza w skorze lub jak to Sibui nazywa "obita w swiniaku"zlosnik.gifwaytogo.gif.

80780273.jpg

Auto teoretycznie jest na 4 osoby i takie rzeczywiscie jest ... z tym ze wygodnie IMVHO jest na 2+2. Popatrzmy na przestrzen na nogi. Nie jest tego za duzobuu.gif. Najczesciej spotykalem inne Mustang na drodze w lasnie z dwoma osobami na pokladzie ale tez moze widzialem z 2 z osobamiidea.gif...

68468288.jpg

Po posadzeniu 4 liter w fotelu drive.gif - jedna rzecz rzuca sie w oczy. Pomijajac to ze jestesmy otoczeni przez plastik i swiniaka - taki ksztal deski juz dzis nie ma. Naprawde przenosimy sie w czasie. waytogo.gif Wszystko wydaje sie hmm.gif - kwadratowe jak w latach 70tych, 80tychwinner.gif. Takiego wyprofilowania dzis w nowoczesnych autach dzis po prostu juz nie mabuu.gif... a szkodaidea.gif.

16289068.jpg

17323511.jpg

Kierownica to IMVHO polaczenie nowoczesnosci i tradycji. Z pierwszego spojrzenia nie wydaje sie wygodna ale jest. Standardowo dzis cale "dowodzenie" znajduje sie w niej.

11202718.jpg

68798395.jpg

Calosc wnetrza jak na FoMoCo jest wykonana z dosc miekkich materialow (- (minus)pad.gif pokrycie drzwii - gdzie plastik przypomina moj toaster pad.gif a lokiec odpadal od dluzszej jazdyzlosnik.gifnono.gif).

Od MY2010 mustang dostal konsole wykonana z jednego "kawalka" co mialo wyeliminowac jakiekolwiek problemy z Q. Rzeczywiscie nic nie trzeszczalo ani skrzypialo a czasami Mustang naprawde ciezko pracowalskromny.gif.

Z bardzo pozytywnych rzeczy IMVHO jest Ford MyKey. Nie wiem czy to jest w EU Ford ale po prostu przez pilota da sie wprowadzic pewne ograniczenia w aucie takie jak:

-max V auta,

- ostrzenia V,

-uniemozliwia wylaczenie TC etc.

Komu to przydatne - otoz bardzo jesli chodzi o np Valet Parking. Podjezdzamy pod hotel, oddajemy kluczyki i .. wiemy ze Mustang ddo nas powinnien powrocic nienaruszonywinner.gif. Max V ustawiona na 30 MPH - wiec nie da sie scigac z niczym, TC on - wiec nie da sie palic gum033102bebe_1_prv.gif. Podobnie z nastolatkami - chcesz auto na weekend - nie ma sprawy V max 100 km/hgrinser006.gif.

45246715.jpg

92653851.jpg

Radio, AC i wszystkie przyciski na panelach IMVHO calkiem logicznie rozplanowane, calosc podswietlana na "lodowy niebieski" identyczny jak np w Holden/Chevy Cruze.

Teraz bagaznik. niewiem.gif jaka ma pojemnosc, ale zmiescil 2x standardowy cabin Samsonite i 1x duffel bag + jeden laptop bag. Problemy zaczely sie, kiedy mulher.gif wrocila z zakupow - 6 par butow nie zmiescilo sie juz i po wyjeciu z pudelek jezdzily na tylnym siedzeniugrinser006.gif. Po kolejnej turze mulher.gif i po malym uzyciu sily do bagaznika wszedl jeszcze jeden duffel bag - i musze przyznac bylem pod wrazeniemwinner.gif.

86679572.jpg

Z rzeczy ktore denerwuja to hmm.gif - sun visors - nie tylko za krotkie, ale IMVHO calkowicie bezuzytecznenono.gifangryfire.gif. Wiem ze to convertible i pewnie nie powinnienem narzekac ale np jazda po gorach w pelnym sloncu robila sie niebezpieczna.nono.gif. Do tego wystarcyz popatrzyc jak sa wykonane - czyzby Made in China, pardon Made in Mexico czesci stawwaly sie za drogiepalacz.gif?

Kartka papieru jest grubsza niz to, to to .... hehe.gif

76164694.jpg

Majac na uwadze maly bagaznik schowek na rekawiczki tez rozczarowywal. Po za jakas mala mapa i okulary nic tam nie wchodzilonono.gif

84594788.jpg

Z drugiej strony gleboki schowek w consoli miedzy fotelami nie pozwolil narzekac. Oczwiscie jak na kazde nowe auto przystalo USB port, iPod integration etc.waytogo.gif

88920152.jpg

Z ciekawostek ktore polubilem - jak zawsze przesiadajac sie z RHD na LHD pojawily sie poczatkowe problemy wycieraczki vs migaczezlosnik]. Mustang to w pewnym sensie wyeliminowalfly.gif. Otoz drive.gif ma tylko jeden lewarek [...] po lewej stronie ktory ma i wycieraczki i migaczewinner.gif. IMVHo bardzo dobre rozwiazaniewaytogo.gif

67289533.jpg

Mustang ma rowniez Integrated Blind Spot Mirror - czyli to co np BMW oferuje od lat - dwu sferowe lusterka. Z tym, ze IMVHO to jak zostalo to rozwiazane jest nie do pobiciawinner.gif.

23059698.jpg

Wrazenia z jazdy

Przejechalismy troche razem od zatloczonych Interstate do Downtown, do Outbacks i gor. Jak zawsze musze pochwalic Ford siedzeniawaytogo.gif. Nie sa tak wygodne jak w moim rodzimym Falcon ale po nawet 12h w aucie nicwinner.gif.

53446653.jpg

Najwieksza wada tego auta jest skrzynia biegowpad.gif. W gorzystym terenie po prostu to bylo widac ze jest to po prostu ... jakas pomylkapad.gif. Teoretycznie 6 speed auto - praktycznie odbieral cala radosc z jazdy.buu.gif. 2 i 3 i 2 i 3 i mysleehmm.gifhmm.gifhmm.gif i sam niewiem.gif co wybrac. Kick down - aaaaaaaaaa mojdrive.gif nacisnal hmm.gif - co mam zrobic a aaaaaaaaaaa redukcjapad.gif.

Doslownie jakakolwiek reakcje trwala, trwala i trwala ...pad.gif - dlatego te 305 konikow to raczej siedzi w stajni niz na drodze. jazda po freeways i outback byla plynna i przyjemna ale tam "myslenie" skrzyni biegow ograniczonewaytogo.gif.

Wg danych Ford w HWY Mustang powinien spalac 6.9l na 100km, i srednio 11.7l w cyklu mieszanym.

Na calej trasie 3,000 mil (bez 2wink.gif) wynik byl taki:

32122070.jpg

[...] czyli jesli moja kalkulacja w glowie jest dokladna to daje ok 11l na 100 kmwinner.gif.

0-100km/h lub w moim przypadku 0-60mph wg danych FoMoCo to jakies 5 sec z V6. Niezle i moje odczucia sa takie uzbroj_zlo.gif - chociaz wciskanie w siedzenie moglo by byc lepszewink.gif. Crusing z V 70-75 mph operowal silnik ok 2,000 rpm a jazda bez dachu powodowala ze dobry stereo system to nie opcja ale wymaganie w Mustang. Nie byl to Sirius ale akustycznie byl dosc dobry.waytogo.gif.

Zawieszenie jak dla mnie ciut za miekkie ale wszelka jazda po HWY byla nie tylko wygodna ale wrecz komforotwa.

Auto ma LSD w wyposazeniu seryjnym wiec jakiekolwiek przuspieszenie na zakretach nie powodowalo problemow - torque byl tam wysylany. Calosc polaczona z dosc dobrym dzwiekiem wydechubrawo.gif powodowalo ze gdyby nie skrzynia biegow to auto naprawde daje radosc z jazdywaytogo.gifwaytogo.gifwaytogo.gif....

Podsumowanie

Niestety od tej generacji Mustang nie jest u mnie oferowany ze wzgledu na RHD. buu.gif. Auto kosztuje ok US $30k = Live rates at 2010.10.04 21:18:00 UTC

30,000.00 USD = 86,923.00 PLN.

Za to oferuje dosc sporo.waytogo.gif. Osiagi, radosc z jazdy, legende, design - nic dziwnego ze w miastach jak LA, Las Vegas Mustang jest po prostu tak pospolity ja VW Golf w EUidea.gif.

Polaczenie tego ze mozna sie poczuc jak w 68 i jednoczesnie majac do dyspozycji to co nowoczesne to chyba optymalne rozwiazanie na codzienne auto winner.gif... dla tych co nie maja piaskownica.gif.

Osobiscie musze jezdze pojezdzic Camaro i Charger zeby sie wypowiedziec czy sam bym to kupilwpysk.gif

70290514.jpg

72816096.jpg

[...] ale oczywiscie nic nie pobije ORYGINALUwinner.gif

79054127.jpg

Text i ikonka_photo2.gif by\ Ozi. All right reserved. Offenders will be prosecuted and have their balls removedwink.gif

Napisano

Super tekst!

Camaro kabriolet dopiero wchodzi na rynek a Challenger nie jest oferowany jako cabrio.

Na skrzynie narzekasz zupelnie nieslusznie. Jak chcesz miec troche sportowosci to albo kupujesz tego Mustanga z manualem (jest dostepny z bardzo przyzwoita skrzynia), albo 5.0L V8 ktory ma niby ten sam automat, ale inaczej zaprogramowany (bardziej agresywnie). W 3.7l V6 automat jest zaprogramowany tak by oszczedzac paliwo = nie lubi redukowac. I jak widac z Twojego tetu, to wyszlo mu to calkiem niezle - 26 MPG to bardzo przyzwoite zuzycie (9 litrow na setke a nie 11 smile.gif )

Napisano

bez urazy dla Ciebie ale jak kiedyś dobrze czytało mi się twoje opinie na temat samochodów z za wielkiej wody tak teraz leci to wsią na poziomie MZF czyli za krótko żeby dobrze znać język, za długo co by dobrze się po Polskiemu wyrazić...Może to był celowy zabieg ale zaufaj ,że przeciętnemu "kowalskiemu" z bidnej Polszy którego nie stać na takie auto, Yankeskie teksty będą jeszcze bardziej działać na nerwy ok.gifwink.gif20.GIF

Napisano
  • Autor

> bez urazy dla Ciebie ale jak kiedyś dobrze czytało mi się twoje opinie na temat samochodów z za

> wielkiej wody tak teraz leci to wsią na poziomie MZF[..]

Krytyka przyjeta. Czyli co bys zmienilidea.gif?

Napisano
  • Autor

[...]

> Camaro kabriolet dopiero wchodzi na rynek

Pierwsza aukcjafacepalm.gif a Challenger nie jest oferowany jako cabrio.

Jeszcze niezlosnik.gif

> Na skrzynie narzekasz zupelnie nieslusznie. Jak chcesz miec troche sportowosci to albo [...]

Albo bierzesz co jest w Hertz Fun Collectionzlosnik.gif. Wybor raczej ograniczony.

Czy narzekam niesluszniehmm.gif? Moze i jest nastawiona na oszczedzanie paliwawaytogo.gif ale ... te uciekajace sekundy potrafia byc niebezpieczneidea.gif. [...]

. W 3.7l V6 automat jest

> zaprogramowany tak by oszczedzac paliwo = nie lubi redukowac. I jak widac z Twojego tetu, to

> wyszlo mu to calkiem niezle - 26 MPG to bardzo przyzwoite zuzycie (9 litrow na setke a nie 11

> )

No racjaok.gif. Glowa dalej nie dziala zlosnik.gif

Napisano

> czyli za krótko żeby dobrze znać język,

> za długo co by dobrze się po Polskiemu wyrazić...Może to był celowy zabieg ale zaufaj ,że

> przeciętnemu "kowalskiemu" z bidnej Polszy którego nie stać na takie auto, Yankeskie teksty

> będą jeszcze bardziej działać na nerwy

po pierwsze to OZI nie jest z USA tylko z Australii ,a po drugie świetnie pisze po polsku jak na całe życie spędzone w środowisku anglojęzycznym

HanYs

Napisano

> Jedyna rzecz ktora denerwowala to wraz z przycisnieciem guzika "dachu" automatycznie zwijaja sie

> wszystkie boczne okna. Kiedy chcialo sie troche oslonic od wiatru, to po zlozeniu dachu nalezy

> przycisnac wszystkie szyby z powrotem w gore....

być może przeszkadzały by przy składaniu dachu ? no to potem mogły by same wrócić zlosnik.gif

> Z bardzo pozytywnych rzeczy IMVHO jest Ford MyKey.

to przeoczyłem hmm.gif niezłe ok.gif

> Radio, AC i wszystkie przyciski na panelach IMVHO calkiem logicznie rozplanowane, calosc

> podswietlana na "lodowy niebieski" identyczny jak np w Holden/Chevy Cruze.

kolorów podświetlenia jest więcej ! w opcji MyColor devil.gif

> Mustang to w pewnym sensie wyeliminowal. Otoz ma

> tylko jeden lewarek [...] po lewej stronie ktory ma i wycieraczki i migacze. IMVHo bardzo

> dobre rozwiazanie

to wajcha identyczna jak w zwykłym van-ie np.E-250 facepalm.gifzlosnik.gifwink.gif

> Najwieksza wada tego auta jest skrzynia biegow.

> Doslownie jakakolwiek reakcje trwala, trwala i trwala ... - dlatego te 305 konikow to raczej siedzi

> w stajni niz na drodze. jazda po freeways i outback byla plynna i przyjemna ale tam "myslenie"

> skrzyni biegow ograniczone.

hmm.. podejrzewam ,że jeśli miałem taką samą to program był na 100% inny tak jak pisze Marek

jedyne co mi się nie podobało to szarpnięcie przy redukcji to znaczy jedziesz ostro, hamujesz ostro i depczesz znowu gaz do dechy,

a tu mlotek.gifzlosnik.gif ale zmiana błyskawiczna

> Osobiscie musze jezdze pojezdzic Camaro i Charger zeby sie wypowiedziec czy sam bym to kupil

> [...] ale oczywiscie nic nie pobije ORYGINALU

wygląda na to,że jednak warto dopłacić parę tysięcy $$$ to V8 5.0 devil.gif

HanYs

Napisano

> no ale silnik masz słabszy

> HanYs

300 KM w tym samochodzie trudno nazwac "slabym". Oczywiscie 420 KM to wiecej, ale 300 w polaczeniu z manualem da sporo frajdy z jazdy.

Napisano

> 300 KM w tym samochodzie trudno nazwac "slabym".

jak się przesiadasz z Focusa zlosnik.gif to na pewno wink.gif ,w tej klasie aut szału nie ma zlosnik.gif

> Oczywiscie 420 KM to wiecej, ale 300 w polaczeniu

> z manualem da sporo frajdy z jazdy.

i masakryczne wajchowanie w traffic-u sick.gif

w tym 5.0 na prawdę automat dawał radę ok.gif no chyba ,że się chcesz ścigać to MT

HanYs

Napisano

> jak się przesiadasz z Focusa to na pewno ,w tej klasie aut szału nie ma

Nissan 370Z ma podobna moc i mase.

Hyundai Genesis Coupe ma podobna moc i mase.

Napisano

> Nissan 370Z ma podobna moc i mase.

> Hyundai Genesis Coupe ma podobna moc i mase.

no tak, więc tym z mniejszym silnikiem jesteś na tym samym poziomie blush.gif ,a z tym większym dajesz im wąchać devil.gif

i masz jeszcze Cobrę do wyboru old.gifzlosnik.gif

HanYs

Napisano

> no tak, więc tym z mniejszym silnikiem jesteś na tym samym poziomie ,a z tym większym dajesz im

> wąchać

> i masz jeszcze Cobrę do wyboru

> HanYs

V8 jest konkurencja do Camaro SS i Challengera. I ten nowy silnik daje Mustangowi przewage.

Napisano

> OT - Marek, a dowiem się wreszcie, czy mustang ma ocynk?

Przeciez Ci odpisalem...

P.S. Mustang ma gwarancje na nadwozie na 5 lat bez limitu mil.

Napisano
  • Autor

> być może przeszkadzały by przy składaniu dachu ? no to potem mogły by same wrócić

no dobrazlosnik.gif - nie pomyslalemmlotek.gif

> to przeoczyłem niezłe

Widzenie ich zawiedzonych min - priceless 270751858-jezyk.gif Jak parking byl blisko to chamsko ustawialem V max na 20mph033102bebe_1_prv.gif

> kolorów podświetlenia jest więcej ! w opcji MyColor

To ja przeoczylemfacepalm.gif. Zegary mialem czerwone - reszta ice blueidea.gif

> to wajcha identyczna jak w zwykłym van-ie np.E-250

dla mnie kompletna nowosczlosnik.gif. Zajelo mi z 3 min zanim wykombinowalem jak to dzialahahaha.gifhahaha.gif

> hmm.. podejrzewam ,że jeśli miałem taką samą to program był na 100% inny tak jak pisze Marek

> jedyne co mi się nie podobało to szarpnięcie przy redukcji

Szrpniecie bylo i to ostrenono.gif. Ale Utah - Rocky Mtns wykanczaly go. to znaczy jedziesz ostro, hamujesz ostro

> i depczesz znowu gaz do dechy,

> a tu ale zmiana błyskawiczna

Z drugiej strony jak go doslalem to mial 11 k mil na liczniku a dla rental to jak min 50 k facepalm.gif - wiec moze po prostu byla dobrze wyrobionaniewiem.gif

> wygląda na to,że jednak warto dopłacić parę tysięcy $$$ to V8 5.0

Warto a roznica musi byc ogromna. Jesli sie nie myle ta roznica to $3kidea.gif

Najnowszy Motor trend Oct 2010 ma porownanie Mustang V8 vs M3 - tytul zlosnik.gif

"America's M3? Mustang tackles BMW. Our best Ponycar takes on Europe's finest sport coupe (and the result is almost too close to callzlosnik.gifwinner.gif

2011-BMW-M3-coupe-2011-mustang-GT-front-ends-2.jpg

> HanYs

Napisano

> Przeciez Ci odpisalem...

Gdzie? blush.gif

> P.S. Mustang ma gwarancje na nadwozie na 5 lat bez limitu mil.

Gwarancja gwarancją - pytanie o ocynk. grinser006.gif

Napisano

> Gdzie?

> Gwarancja gwarancją - pytanie o ocynk.

ooo widzę że nie tylko ja czekam na tą informację grinser006.gif

OZI - super tekst, nie przejmuj się krytyką. Ludzie w Polsce myślą, że polski to łatwy język i każdy ma go znać bezbłędnie facepalm.gif

Dla mnie test ciekawy - automat jaki jest, większość wie - mustanga bierze się w manualu do zabawy (i innym silnikiem), ale cena auta po prostu mnie zabija - u nas za tą kase masz focusa w dieslu icon_rolleyes.gifhahaha.gif

Napisano

> przeciętnemu "kowalskiemu" z bidnej Polszy którego nie stać na takie auto, Yankeskie teksty

To niech się przeciętny Kowalski weźmie do pracy a nie jęczy po forach jaki to jest biedny. Ja tam lubię czytać teksty Marka i Oziego. Mimo że też pewnie nigdy mnie nie będzie na to stać. A samochód świetny.

Napisano

> Niestety od tej generacji Mustang nie jest u mnie oferowany ze wzgledu na RHD. . Auto kosztuje ok

> US $30k = Live rates at 2010.10.04 21:18:00 UTC

> 30,000.00 USD = 86,923.00 PLN.

Fajna cena. ok.gif W Polsce starczy na jako-tako wyposażonego kompakta rotfl.gif

Napisano

> bez urazy dla Ciebie ale jak kiedyś dobrze czytało mi się twoje opinie na temat samochodów z za

> wielkiej wody tak teraz leci to wsią na poziomie MZF czyli za krótko żeby dobrze znać język,

> za długo co by dobrze się po Polskiemu wyrazić...Może to był celowy zabieg ale zaufaj ,że

ale co sie go czepiasz? jego testy sa IMO rewelacyjne a jak na to, ze znaczaca czesc zycia spedzil poza granicami Polski to jego pisanie po polsku jest rewelacyjne

Napisano
  • Autor

> Fajna cena. W Polsce starczy na jako-tako wyposażonego kompakta

Nie popatrzylem dokaldnieold.gif.

Cena bazowa - bez skory i z dachem z vinyl-u to ... facepalm.gif

http://www.fordvehicles.com/cars/mustang/

284247660-123.jpg

Z ciekawostek jak my jeszcze dostawalismy poprzednia generacje Mustang - Ford Oz dodawal $30k za LHD na RHDpalacz.gif

post-1538-14352509942754_thumb.jpg

Napisano

Witam.

Autko zacne. Zastanawiam się tylko, że ten aluminiowy płaskownik pod maską jest w std. czy trzeba dopłacić ? Cena wyciska łzy sciana.gif

Ile kosztuje u "was" galon ?

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Autko zacne. Zastanawiam się tylko, że ten aluminiowy płaskownik pod maską jest w std. czy trzeba

> dopłacić ?

latajac po innych dealerach z tego co widzialem - akurat Mustang mnie nie interesowal z wiadomego powoduzlosnik.gif to to jest w wersji bazowejidea.gif. Hanys i Marek moga sie wupowiedziec lepiek old.gif

Cena wyciska łzy

> Ile kosztuje u "was" galon ?

U mnie lit teraz ok $1.10 co porownujac jak placi Hanys i Marek jest drogo - w USA za 1 gallon = 3.78l placilem pomiedzy $2.76 do $3.96 (na totalnym zad*piuuzbroj_zlo.gif). Srednio powiedzmy $3.10 - $3.20 w zaleznosci od stanu idea.gif

Czylizlosnik.gif:

Oz - 3.05050 PLN za litr

US of A - 2.3813 PLN za litr

Napisano
  • Autor

[...]

> Dla mnie test ciekawy - automat jaki jest,[...]

No widzisz tu sie nie do konca zgodze - moj automat w Kluger ba nawet z BMW moze dac frajde - okay zgoda limitowanawink.gif ale co za problem doc Mustang sport mode i zmiane sequencyjnahmm.gif? Od razu bedzie mi lepiejzlosnik.gif

Napisano

> Zastanawiam się tylko, że ten aluminiowy płaskownik pod maską jest w std. czy trzeba

> dopłacić ?

O ile się nie mylę to wchodzi w skład "V6 performance package" za $1800 - dostajesz także:

- koła 19" x 8.5" malowane na czarno z letnimi oponami P255/40R19

- czarne lusterka boczne

- "krótsze" przełożenie główne (3.31 z LSD)

- tą rozpórkę

- większe drążki stabilizujące z przodu i tyłu

- twardsze sprężyny z przody

- inne hamulce z lepszymi klockami

- ESP zaprogramowane tak by można było troszkę poszaleć

Napisano

> 22k $ życzą sobie za model "z dachem"? x2

Realna cena transakcyjna z uwagi na to że to nowość jest raczej bliżej $24K. A w pełni wyposażony Mustang GT convertible potrafi po zaznaczeniu wszelkich opcji osiągnąć zawrotną cenę $45K.

Napisano

> I w koncu przyszedl czas na Mustang.

Pytanko mam takie - czy po tych 12 dniach spędzonych z kabrioletem nadal lubisz kabriolety, czy raczej w życiu byś kabrioletu już nie kupił?

Napisano
  • Autor

> Pytanko mam takie - czy po tych 12 dniach spędzonych z kabrioletem nadal lubisz kabriolety, czy

> raczej w życiu byś kabrioletu już nie kupił?

Juz nie pamietam kto to powiedzialzlosnik.gif ale cabrio albo lubisz albo nie. Przyznaje ze pierwszy raz mialem cabrio przez taki okres - ale generalnie dostalem "sample" jazdy w kazdych warunkach - no moze z wyjatkiem por rokuhmm.gif.

IMVHO uwazam ze to swietne rozwiazanie. waytogo.gif. Auto nie traci niczego co potrzebujesz do codzeinnej jazdy a jedyna wada jaka widze to ograniczony bagaznik (ale znow w codziennej jazdzie to nie przeszkadzaidea.gif) -kilkanascie paierowych siatek z zakupami wchodzi.

Wiec zdecydowanie jestem zawaytogo.gif ... jedyna przeszkoda moga bycpiaskownica.gif ale to znow zalezy od etapu zyciaidea.gif ...

Napisano

> Juz nie pamietam kto to powiedzial ale cabrio albo lubisz albo nie.

Pytam, bo mi jakoś miłość do kabrioletu powoli przechodzi. W sumie to niby mam idealne warunki do tego typu nadwozia - pogoda i brak dzieci w wieku transportowym, ale jakoś ostatnio bardzo rzadko zdejmuję dach.

Napisano
  • Autor

> Pytam, bo mi jakoś miłość do kabrioletu powoli przechodzi

Mid life crisiszlosnik.gif. Moja mulher.gif sie smieje ze mnie powoli tez dorywa - podobo teraz zaczyna sie w 30tcehahaha.gif.

A powaznie - gdybym mial warunki - praca biuro >>> dom to wzialbym albo cos sportowego albo cabrio - ze wskazaniem na to drugie. Dalej mysle o Z3/Z4 jako auto na weekend - chociaz wiem ze to doslownie wywalenie $$$ - i w sumie to jest jedyna rzecz ktora mnie powstrzymujeidea.gif

W sumie to niby mam idealne warunki do

> tego typu nadwozia - pogoda i brak dzieci w wieku transportowym, ale jakoś ostatnio bardzo

> rzadko zdejmuję dach.

Musze przyznac ze ja wolaem jezdzic bez dachu niz mulher.gif - co mialo calkiem dobre strony - jaka kolwiek rozmowa mulher.gif jest nie mozliwahahaha.gif. Idealne auto dla parwink.gif.

Ale popatrzmy: FL ma pogode podobna do CA czy Sydney.

-freeways - bez dachu.

- miejskie drogi bez,

-stoisz w korku - hmm.gif - ja preferuje czystsze powietrze niz sloneczko - ale nalezy wziasc pod uwage ze nie w kazdym modelu zamkniecie dachu jest mozliwe w czasie jazdyidea.gif,

- jesli masz skore jak ja - to masz przer.. - to jest w sumie dla mnie jeden minusidea.gif...

Z drugiej strony jest alternatywa - 2 door coupelizak.gif

2010%20challenger.jpg

zlosnik.gif

kia_koup_0_430.jpg

08-04-25-lexus-is-coupe.jpg

[...] i wiele innychidea.gif

Napisano

Dla mnie negatywami kabrioletu są:

a) słońce - pracujesz na raka ze zdjętym dachem

b) upał - nawet przy klimie na maxa ciężko wytrzymać - tutaj Kalifornia ma zaletę bo jest sucho.

Korki u mnie w okolicy nie występują, zapach spalin także nie występuje.

Ten Lexus ze zdjęcia także nie występuje - co to za dziwny model?

Napisano
  • Autor

> Dla mnie negatywami kabrioletu są:

> a) słońce - pracujesz na raka ze zdjętym dachem

sunscreen.jpg

> b) upał - nawet przy klimie na maxa ciężko wytrzymać - tutaj Kalifornia ma zaletę bo jest sucho.

Fakt AC mogla by byc lepsza ale w 90% wystarczalaidea.gif

> Korki u mnie w okolicy nie występują, zapach spalin także nie występuje.

to pluswaytogo.gif dla cabrio

> Ten Lexus ze zdjęcia także nie występuje - co to za dziwny model?

alez wystepujezlosnik.gif IS-C

http://www.lexus.com/models/ISC/

lexus-isc-lead.jpg

lexus-isc-580-1.jpg

lexus-isc-280-2.jpg

Napisano

> alez wystepuje IS-C

> http://www.lexus.com/models/ISC/

Tyle że wygląda szkaradnie - ten tył im zupełnie nie wyszedł. Gdyby wsadzili do tego silnik z IS-F'a to może bym się skusił, ale w obecnej postaci odpada.

Napisano

> Nie popatrzylem dokaldnie.

> Cena bazowa - bez skory i z dachem z vinyl-u to ...

+TAX ,title , tablice to powiedzmy 10% ,bo w Polsce podaje się ceny na "gotowo"

HanYs

Napisano

> Szrpniecie bylo i to ostre. Ale Utah - Rocky Mtns wykanczaly go.

a próbowałeś użyć "Grade assist" hmm.gif

Q4n5p.jpg

ta opcja wyłącza overdrive i może zmienić charakterystykę AT

HanYs

Napisano

A tak zupelnie o/t to Chrysler powiedzial dzis ze Charger i Challenger dostana od modelu 2011 nowy silnik V6 - Pentastar 3.6l. Troszke slabszy od wyrobow Forda i GM'a (290 km), ale zdecydowanie lepszy od obecnego badziewiastego 250 km 3.5l. Charger dostal tez nowy przod i tyl. Szczegolnie tyl jest bajerancki - wielkie swiatlo na 164 LEDach

http://www.autoweek.com/apps/pbcs.dll/ga...Params=Itemnr=1

Napisano
  • Autor

> +TAX ,

stanowy czy federalnyniewiem.gif?

title

z $400hmm.gifniewiem.gif?,

tablice to powiedzmy

ile?

10% ,bo w Polsce podaje się ceny na "gotowo"

> HanYs

Tia + dealer delivery charges (lub destination)

Napisano
  • Autor

> a próbowałeś użyć "Grade assist"

szczerze nie - facepalm.gif. Tak jak sie do dzis zastanawiam jak ja to w menu przegapilemmlotek.gif

> ta opcja wyłącza overdrive i może zmienić charakterystykę AT

Pewnie by zmienilaidea.gif... nastepnym razemwink.gif .. albo od 2014 AU Falcon i Mustang maja miec ta sama platforme

> HanYs

Napisano
  • Autor

> A tak zupelnie o/t to Chrysler powiedzial dzis ze Charger i Challenger dostana od modelu 2011 nowy

> silnik V6 - Pentastar 3.6l.[..]

A my sie od lat prosimy o RAM i Chargerpad.gif ... moze wreszcie Durango 2011 dostaniemywinner.gif...

2011-Dodge-Durango-450x327.jpg

Napisano

> +TAX ,title , tablice to powiedzmy 10% ,bo w Polsce podaje się ceny na "gotowo"

Ale i tak wiele to nie zmienia zlosnik.gif - w PL kupisz za to auto pokroju Focusa/Golfa, a i to bez szaleństw jeśli idzie o konfigurację.

Napisano

> Pytam, bo mi jakoś miłość do kabrioletu powoli przechodzi. W sumie to niby mam idealne warunki do

> tego typu nadwozia - pogoda i brak dzieci w wieku transportowym, ale jakoś ostatnio bardzo

> rzadko zdejmuję dach.

albo to lubisz albo nie wink.gif ... mnie czasami rozbawia myslenie i pytania czy nie wieje mi tam, czy nie przecieka i że nie jest to auto na PL. wink.gif

edit: a moze u Ciebie po prostu jest za goraco? hmm.gif

Napisano

Fotki przednie ok.gif, opis przedni ok.gif...Nawet nie wiesz jak ja Ci zazdraszczam... beksa.giffood.gifbeksa.gif

Napisano

Bardzo fajna relacja ok.gif

ale...

> Nie ma znaczenia czy z dachem czy bez, z oknami, czy bez, nie da sie pomylic Mustang 2010 z niczym innym

Czyżby?? biglaugh.gif

musse2010_jpg.jpg

2010-Chevy-Camaro-Production.jpg

Napisano

> Czyżby??

Tendencyjnie dobrane zdjęcia. Na ulicy byś ich w życiu nie pomylił - są ZUPEŁNIE inne.

P.S. Widoczność w mustangu jest o niebo lepsza niż w camaro.

Napisano

Camaro wydaje sie bardziej drapieżne.. zeby.GIF Ale czerwone jest piękne jednak... slinka.gif

Napisano

> Tendencyjnie dobrane zdjęcia.

nie przeczę biglaugh.gif

ale faktem jest, że face liftning bardzo upodobnił Mustanga do Camaro no.gif

Napisano

> nie przeczę

> ale faktem jest, że face liftning bardzo upodobnił Mustanga do Camaro

W sensie że jest czerwony i ma 2 drzwi i 4 koła?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.