Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TDI 1.9 90KM 1Z - odpala przy -30*C?

Featured Replies

Napisano

Takie pytanie mam, taki silnik odpala w mrozy, czy kiszka? Bo nie wiem czy zmieniać przed zimą czy po zlosnik.gif

Napisano

> Takie pytanie mam, taki silnik odpala w mrozy, czy kiszka? Bo nie wiem czy zmieniać przed zimą czy

> po

a czemu ma nie odpalac ??

Napisano
  • Autor

> a czemu ma nie odpalac ??

A ja wiem... -30 to trochę dużo. Poprzedniej zimy 2.8 nissana mi raz zaniemogło, 1.9 wstawiłem już po największych mrozach, dlatego pytam.

Napisano

> A ja wiem... -30 to trochę dużo. Poprzedniej zimy 2.8 nissana mi raz zaniemogło, 1.9 wstawiłem już

> po największych mrozach, dlatego pytam.

Jak jest sprawny i paliwo bedzie ok to odpali. Jak swiece zarowe sa niesprawne, nie ma kompresji lub z paliwa zrobi sie kasza to nie odpali.

Napisano
  • Autor

> Jak jest sprawny i paliwo bedzie ok to odpali. Jak swiece zarowe sa niesprawne, nie ma kompresji

> lub z paliwa zrobi sie kasza to nie odpali.

E, to prześmigam zimę tedeikiem zlosnik.gif

Napisano

Mam taki silnik u siebie w A4 tylko z oznaczeniem AHU (dokładnie to samo co 1Z). W poprzednią zimę nie odpalił 1 raz po tam jak samochód stał przez kilka dni na mrozie nie odpalany. Zakręcił parę razy i padł aku (ma już kilka lat), wystarczyło podpiąć go na 2godz i już więcej nie miałem problemów tamtej zimy.

Napisano

> Takie pytanie mam, taki silnik odpala w mrozy, czy kiszka? Bo nie wiem czy zmieniać przed zimą czy

> po

Jeśli jest w pełni sprawny, to zapala bez problemu. Sprawdzone ostatniej zimy w Nałęczowie wink.gif

Napisano
  • Autor

Zobaczymy, czy ja będę miał się czym pochwalić po zimie zlosnik.gif Gdyby ktoś szukał, to silnik idzie pod młotek jak się chętny znajdzie zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli jest w pełni sprawny, to zapala bez problemu. Sprawdzone ostatniej zimy w Nałęczowie

duzo tez zalezy od paliwa, swiec zarowych no i oczywiscie akumulatora grinser006.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Że tak powiem, -19 co prawda, ale bez świec żarowych odpalił zlosnik.gif Czekamy na dalszy rozwój wypadków 893goodvibes.gif

Napisano

> Że tak powiem, -19 co prawda, ale bez świec żarowych odpalił Czekamy na dalszy rozwój wypadków

Bez świec to chyba trochę długo trzeba było chechłać? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Nie powiem, że krótko, ale jutro jednak podłączę świeczki zlosnik.gif

Napisano

Jak to silnik idzie pod młotek ? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jak to silnik idzie pod młotek ?

Ogłoszę, sprzedam, wyjmę, wstawię inny.

Napisano

> Ogłoszę, sprzedam, wyjmę, wstawię inny.

opłaca ci się to ? na co zmieniasz ?

Napisano
  • Autor

> opłaca ci się to ? na co zmieniasz ?

Nie opłaca zlosnik.gif Co z tego zlosnik.gif Zobacze jak będzie jeździć w pracowym projekcie 2.8 M52 BMW, może coś takiego...

Napisano

Sprowadziłem samemu (w 2007r) Audi b4 1,9 TDI 90KM 1Z 1994r bez superwyposażenia tylko z ogrzewaniem postojowym z przebiegiem 160tyś km. i zimą sprawował się tak:

-tankowałem paliwo z dobrej stacji a nie od żyda

-wymieniłem na dobre świece żarowe

-akumulator chyba 74 Ah

-auto niegarażowane

-wymieniony olej, filtry, płyn chłodniczy

i przy mrozie -28st C paliło bardzo dobrze.

Sprzedałem go rok temu i do dziś jak widzę jak gość śmiga po mieście to Kó....wa mać żałuję że go sprzedałem beksa.gifbeksa.gif

dodam tylko że w tygodniu jeździłem do pracy 5 km i z powrotem a na weekendzik jeździłem do trójmiasta

no ale wszystko zależy od konkretnego silnika, kompresji, itp

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.