Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana na opony zimowe

Featured Replies

Napisano

witam

chyba jestem pierwszy winner.gif w tym temacie w tym sezonie.

Zamierzam się na wymianę opon za około a tygodnie ,a pozostały mi bardzo ładne zimówki z combo z tym ,ze w rozmiarze 185/60/15 ,a aktualnie vectra posiada obuwie 195/65/15 i pytanie moje się nasuwa czy taki rozmiar warto zakładać czy może zamienić na ten dedykowany rozmiar ,na pewno samochód pójdzie nieco w dół ale jakiś inne niedogodności mogłyby wystąpić ??

pozdrawiam

Napisano

Chyba nic nie powinno się dziać, Węższe opony - większy nacisk jednostkowy daje większą przyczepność.

Jedna wazna kwestia w przypadku jeśli posiadasz AC (choc przy ew szkodzie z OC też może być problem) - te opony dopuszczone są przez instrukcję? Bo jesli nie, to przy ewentualnej szkodzie mogą być problemy z odszkodowaniem..

Napisano
  • Autor

> Chyba nic nie powinno się dziać, Węższe opony - większy nacisk jednostkowy daje większą

> przyczepność.

> Jedna wazna kwestia w przypadku jeśli posiadasz AC (choc przy ew szkodzie z OC też może być

> problem) - te opony dopuszczone są przez instrukcję? Bo jesli nie, to przy ewentualnej

> szkodzie mogą być problemy z odszkodowaniem..

powiem ci, że nie wiem mam tylko informacje ,że z fabryki wyjechał na 195/65/15 ,a drugi rozmiar pochodzi z opla combo więc nie wiem hmm.gif

Napisano

> powiem ci, że nie wiem mam tylko informacje ,że z fabryki wyjechał na 195/65/15 ,a drugi rozmiar

> pochodzi z opla combo więc nie wiem

To sprawdź sobie chociażby na naklejce pod klapką wlewu paliwa, lub ściagnij z netu instrukcję obsługi auta -

Napisano

> witam

> chyba jestem pierwszy w tym temacie w tym sezonie.

> Zamierzam się na wymianę opon za około a tygodnie ,a pozostały mi bardzo ładne zimówki z combo z

> tym ,ze w rozmiarze 185/60/15 ,a aktualnie vectra posiada obuwie 195/65/15 i pytanie moje się

> nasuwa czy taki rozmiar warto zakładać czy może zamienić na ten dedykowany rozmiar ,na pewno

> samochód pójdzie nieco w dół ale jakiś inne niedogodności mogłyby wystąpić ??

> pozdrawiam

Wpisz rozmiary do kalkulatora opon

Napisano

> powiem ci, że nie wiem mam tylko informacje ,że z fabryki wyjechał na 195/65/15 ,a drugi rozmiar

> pochodzi z opla combo więc nie wiem

Moja vectra w lecie ma 195x65x15 w zimie 185x70x14 obydwa rozmiary fabryczne smile.gif

Napisano

ja do swojej VB na zime mam 195/60r15 ale to tylko dla tego,ze dostalem w spadku i to chyba jest bardziej przystepny rozmiar zamiast 185. 185 sa za waskie i za niskie i poza tym przeklamaniem na liczniku to moze jedynie w wypadku szkody z OC iAC moze byc problem ale to juz inny kolega zauważł

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.