Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Złomowanie bez złomowania :)

Featured Replies

Napisano

Hej

Jakis czas temu kupilem samochód na aukcji komorniczej. Samochód jest sprowadzony z niemiec, potem zabrany nowemu wlascicielowi i ja go kupilem. Kilka dni temu nawet pytalem sie was czy musze placic oplate recyklingowa jakbym chcial go rejestrowac.

teraz w druga strone. Okazalo sie, ze silnik jest w .... stanie wink.gif ale cala reszta jest ok. Wiec zastanawiam sie co musze zrobic by sie go pozbyc z papierow. jakby nie patrzec kupno na aukcji zostaje gdzies w papierach :/ a chcialem troche rzeczy przeszczepic do swojego drugiego autka, troche sprzedac a reszta na zlom.

macie jakies pomysly??

Napisano

> Hej

> Jakis czas temu kupilem samochód na aukcji komorniczej. Samochód jest sprowadzony z niemiec, potem

> zabrany nowemu wlascicielowi i ja go kupilem. Kilka dni temu nawet pytalem sie was czy musze

> placic oplate recyklingowa jakbym chcial go rejestrowac.

> teraz w druga strone. Okazalo sie, ze silnik jest w .... stanie ale cala reszta jest ok. Wiec

> zastanawiam sie co musze zrobic by sie go pozbyc z papierow. jakby nie patrzec kupno na aukcji

> zostaje gdzies w papierach :/ a chcialem troche rzeczy przeszczepic do swojego drugiego autka,

> troche sprzedac a reszta na zlom.

> macie jakies pomysly??

Niektórzy złomiarze (Stacje Demontażu) moga wystawić Ci zaświadczenie za samą gołą budę. Musiałbyś popytać.

Napisano
  • Autor

> Niektórzy złomiarze (Stacje Demontażu) moga wystawić Ci zaświadczenie za samą gołą budę. Musiałbyś

> popytać.

To to wiem smile.gif tylko, że wydzial komunikacji nic mi nie zrobi z tym bo przeciez nie ma co wyrejestrowywac jak nie jest zarejestrowane prawde zeby.GIF ?

tylko po bo je sie ze po kilku latach ktos sie przyczepi, ze kupilem auto i co z nim sie stalo.... samo zaswiadczenie moze nie wystarczyc patrzac na nasze chore przepisy

Napisano

> To to wiem tylko, że wydzial komunikacji nic mi nie zrobi z tym bo przeciez nie ma co

> wyrejestrowywac jak nie jest zarejestrowane prawde ?

Tego to nie wiem.

> tylko po bo je sie ze po kilku latach ktos sie przyczepi, ze kupilem auto i co z nim sie stalo....

> samo zaswiadczenie moze nie wystarczyc patrzac na nasze chore przepisy

Znając Polskę musiałbyś zarejestrować i potem zezłomować...

Ale to speulacje, może ktoś wie, a nie sobie coś tam interpretuje.

Napisano

Poszukać złomiarza z którym się dogadasz. Na pewno kilku odmówi zezłomowania niekompletnego auta, aż trafisz na normalnego z którym się dogadasz. palacz.gif

Napisano

> To to wiem tylko, że wydzial komunikacji nic mi nie zrobi z tym bo przeciez nie ma co

> wyrejestrowywac jak nie jest zarejestrowane prawde ?

> tylko po bo je sie ze po kilku latach ktos sie przyczepi, ze kupilem auto i co z nim sie stalo....

> samo zaswiadczenie moze nie wystarczyc patrzac na nasze chore przepisy

Coś sobie przypominam, że nie trzeba rejestrować, a można zezłomować na podstawie umów, tak mi ktoś mówił.

Napisano

> Jakis czas temu kupilem samochód na aukcji komorniczej.

(...)

> macie jakies pomysly??

Tak - nic nie zgłaszać do wydziału komunikacji.

Kupiłeś auto na aukcji - nie masz obowiązku go rejestrować, kupiłeś na części - przecież w aukcji nie było informacji że jest obowiązek rejestracji.

To tak jak z anglikami - ludzie kupują, nie rejestrują (bo nie mogą) i sprzedają na części.

Napisano

Skoro samochód jest sprowadzony i nigdy wcześniej nie był rejestrowany w Polsce to niczym nie musisz się przejmować gdyż w żadnej polskiej ewidencji nie widnieje. Możesz sobie z nim robić co chcesz bez konieczności złomowania.

Napisano

> Skoro samochód jest sprowadzony i nigdy wcześniej nie był rejestrowany w Polsce to niczym nie

> musisz się przejmować gdyż w żadnej polskiej ewidencji nie widnieje. Możesz sobie z nim robić

> co chcesz bez konieczności złomowania.

I to jest właśnie jeden z absurdów polskiego prawa. Użytkownik nie może sam rozebrać swojego auta i sprzedać co sprzedawalne a resztę oddać na złom. W imię "ochrony środowiska". Ale może sobie nasprowadzać ile chce samochodów z zagranicy i rozbierać na podwórku. I to jest w świetle prawa OK.

Napisano

> I to jest właśnie jeden z absurdów polskiego prawa. Użytkownik nie może sam rozebrać swojego auta i

> sprzedać co sprzedawalne a resztę oddać na złom. W imię "ochrony środowiska". Ale może sobie

> nasprowadzać ile chce samochodów z zagranicy i rozbierać na podwórku. I to jest w świetle

> prawa OK.

Tu mnie zaskoczyłeś, ale w takim razie dziwny ten kraj... icon_eek.gif

Napisano

> Tu mnie zaskoczyłeś, ale w takim razie dziwny ten kraj...

Kraj jest jak każdy inny. Natomiast radosna twórczość wybrańców narodu to już ewenement w cywilizowanym świecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.