Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uzywane zimowki... ?

Featured Replies

Napisano

Watek tutaj, bo Colliber chyba kiedys kupowal uzywane opony z felgami.

Majac do wybory wydanie 1600 na same opony nowki - albo kupno drugiego kompletu alu z prawie nowymi ( 7 mm bieznika - roczne ) zimowkami mimo wszystko nie wiem co wybrac.

Jak sie spisuja te Twoje ?

Co reszta szanownego grona sadzi o tym pomysle ?

Mimo wszystko mam pewne obawy, ale drugi komplet felg zawsze sie przyda. skromny.gif

Napisano

> Watek tutaj, bo Colliber chyba kiedys kupowal uzywane opony z felgami.

> Majac do wybory wydanie 1600 na same opony nowki - albo kupno drugiego kompletu alu z prawie nowymi

> ( 7 mm bieznika - roczne ) zimowkami mimo wszystko nie wiem co wybrac.

> Jak sie spisuja te Twoje ?

Jeżdżą do tej pory

Teraz będzie już chyba 3 sezon jak będę na nich smigał.

Żadnych skutków ubocznych poza naturalnym zużyciem bieżnika.

Swego czasu wolałem jeździć na zimówkach bo były o nibo cichsze niż letnie Dunlopy SportMaxx'y sick.gif

Po przesiadce na Uniroyale komfort mam niezmienny... food.gif

Napisano

ja tez kupilem na poczatku kariery beemkowej uzywki, od mojego wulkanizatora (jego, po jednym sezonie, bo sprzedal auto zlosnik.gif ), jesli sa w takim stanie jak piszesz, to smialo kupuj waytogo.gif

Napisano

> ja tez kupilem na poczatku kariery beemkowej uzywki, od mojego wulkanizatora

Ja szukałem raczej felg na zimę, ale trafiły sie z oponami w bardzo dobrym stanie i w dosyć atrakcyjnej cenie (kupowałem bodajże w lipcu).

Napisano

Jakies ryzyko wiadomo jest - ja kupilem kiedyś do swojej komplet alusów z nówka oponkami, a okazało się że były ostro przetarte w jednym miejscu w zwiazku z czym miały delikatne drgania na kierownicy przy wiekszych predkosciach. Dodatkowo okazało się, ze felgi po regeneracji (pomalowane od nowa).

Nie zmieniło to faktu, ze na felgach smigałem do końca, a oponki zamieniłem na kolejne uzywki w super stanie za dobre pieniadze. No i miały 225 szerokosci co w serii 3 fajnie wyglądało.

Napisano

1,5 roku temu kupilem 17ki z oponami letnimi 7,5 mm i 6,5 mm bieżnika. Z założenia opony mialy starczyć na jeden sezon letni. kończy się drugi i myśle, ze starczą jeszcze na trzeci, a 2 sztuki to już na 100%. Jedyny minus opon to to, że były lekko wyząbkowane i troche hałasowały. opony z 2004 i 2005 r.

Jeśli znajdziesz fele, które CIe interesują i na nich dobre opony to bym sie nie zastanawaił. Jeżdzij ile się da a potem najwyżej zmienisz w jednym sezonie komplet na jedną oś a w następnym sezonie na drugiej

Napisano

Przeczytalem kilka wiadomosci i stwierdzam, ze wlasciciele bIEmdabjiu kupuja samochody, na ktorych utrzymanie ich nie stac.

Kupowanie uzywanych opon to IMO ewidentne pakowanie sie na mine. Nie wiesz co dana opona przeszla przed sprzedaza. Uwazam, ze oszczednosc kilkuset zlotych kosztem bezpieczenstawa swojego i innych (przede wszystkim) nie jest warta zachodu. Jak Cie nie stac na utrzymanie "szybkiego" auta (316 Mpower lbg) hahaha.gif to je sprzedaj lub przesiadz na cos tanszego. Ale nie... Niech bida widzi.

Odpowiedz nie jest bezposrednio do autora watku, ale ogolnie do towarzystwa, ktore kupuje uzywane opony, bo zaluja paru zlotych na nowe.

Napisano

> Odpowiedz nie jest bezposrednio do autora watku, ale ogolnie do towarzystwa, ktore kupuje uzywane

> opony, bo zaluja paru zlotych na nowe.

Nastepnym razem czytej ze zrozumieniem, unikniesz takich oczywistych facepalm.gif

W ostatnim sezonie na NOWE opony do obu moich (jak to nazwałeś) biemdabljiu wydałem prawie 7kPLN (słownie siedem tysięcy złotych polskich) co stanowi pewnie 1/3 wartości twojego auta. Wydaje mi się więc, że niewiele wiesz w temacie na co mnie stać, a na co nie. smirk.gif

Napisano

> Nastepnym razem czytej ze zrozumieniem, unikniesz takich oczywistych

> W ostatnim sezonie na NOWE opony do obu moich (jak to nazwałeś) biemdabljiu wydałem prawie 7kPLN

> (słownie siedem tysięcy złotych polskich) co stanowi pewnie 1/3 wartości twojego auta. Wydaje

> mi się więc, że niewiele wiesz w temacie na co mnie stać, a na co nie.

Widze, ze nie sledzisz cen aut, chyba, ze bierzesz pod uwage nowki sztoki spawane z dwoch przystankow (takie BMW ostatnio przede mna jechalo - zostawialo chyba cztery slady). Mam juz kupca za 50 PLN, ktory zna historie auta i bierze w ciemno. Sorki, ale kupno uzywanych opon jest wiesdrutarstwem.

Napisano

> Widze, ze nie sledzisz cen aut, chyba, ze bierzesz pod uwage nowki sztoki spawane z dwoch

> przystankow (takie BMW ostatnio przede mna jechalo - zostawialo chyba cztery slady). Mam juz

> kupca za 50 PLN, ktory zna historie auta i bierze w ciemno. Sorki, ale kupno uzywanych opon

> jest wiesdrutarstwem.

Zniżając sie deko do twojego poziomu dyskusji napiszę Ci że dla mnie wieśdrutarstwem jest opylanie za 50kPLN czegoś co jest wyrobem samochodopodobnym...

Zadowolony?

Moja kasa, mój samochód, moje opony i nikt mi w portfel zaglądać nie będzie... smirk.gif

Napisano

> Zniżając sie deko do twojego poziomu dyskusji napiszę Ci że dla mnie wieśdrutarstwem jest opylanie

> za 50kPLN czegoś co jest wyrobem samochodopodobnym...

> Zadowolony?

> Moja kasa, mój samochód, moje opony i nikt mi w portfel zaglądać nie będzie...

Nie rozumiem. Auto mniej niz trzy lata i strata wartosci mn iej niz 50%. Chyba jak na wiesdruciarstwo to nie jest zle. Poza tym konczy sie gwarancja, wiec zmieniam samochod na nowy. Wiec sam ocen gdzie jest wies.

Napisano

> Nie rozumiem. Auto mniej niz trzy lata i strata wartosci mn iej niz 50%. Chyba jak na

> wiesdruciarstwo to nie jest zle. Poza tym konczy sie gwarancja, wiec zmieniam samochod na

> nowy. Wiec sam ocen gdzie jest wies.

Może na wyspach bananowych?

Albo napiszesz coś w temacie wątku albo pojedziesz tam z numerem 10d...

Napisano

> Może na wyspach bananowych?

> Albo napiszesz coś w temacie wątku albo pojedziesz tam z numerem 10d...

Jezeli zabraklo argumentow, to polecam watek

Nie mam parcia na szklo, jak widac po ilosci postow od czasu aktywacji konta.

Napisano

> Jezeli zabraklo argumentow, to polecam watek

> Nie mam parcia na szklo, jak widac po ilosci postow od czasu aktywacji konta.

Naprawdę jestes tak niedorosły, że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze?

To nie jest wątek o twojej opini na temat opon używanych, tylko o tym czy warto ich używać.

Więc wypowiadaj się w temacie wątku lub wcale. To nie jest HP.

Napisano

> Naprawdę jestes tak niedorosły, że nie rozumiesz co się do Ciebie pisze?

> To nie jest wątek o twojej opini na temat opon używanych, tylko o tym czy warto ich używać.

> Więc wypowiadaj się w temacie wątku lub wcale. To nie jest HP.

OK. Wiec IMO nie warto ich uzywac, ze wzgledu na niepewna przeszlosc. Kazdy ktos kupuje uzywki naraza siebie, a przedewszystkim innych uzytkownikow polskich drog. Opona uzywana, moze miec zniszczone sploty druciane, ktorych nie widac, a moga "wyjsc" w trakcie jazdy. Interpretacja dowolna.

Pozdrawiam

Napisano

> Nie rozumiem. Auto mniej niz trzy lata i strata wartosci mn iej niz 50%. Chyba jak na

> wiesdruciarstwo to nie jest zle.

No jest źle, niektórzy kupuja auto np trzyletnie (gdzie spadek wartości jest największy) za połowe ceny nowego. Potem tracą jedynie 25-30% tego co zapłacili a klasa auta, komfort, wyposażenie, osiągi, prowadzenie są z kompletnie innej ligi niż Twój Lanos

Ale nie o to chodzi, każdy wybiera to co mu pasuje, jeden kupuje używkę, inny auto nowe i nikomu nic do tego, także Tobie.

A wracając do opon to sam osobiście się przekonałem, ze używane opony nie są tragedią jeśli są za darmo i z doskoku a nie zasadą. kupiłem aluski z oponami w cenie 200 zeta wyższej niż same aluski wiec nie widze powodu czemu nie zużyć tych opon do końca.

Napisano

> OK. Wiec IMO nie warto ich uzywac, ze wzgledu na niepewna przeszlosc.

EEch kolego baron powinineś mieć nick "Leszcz", bo w tych czasach kupno nowego auta i sprzedaz ze stratą 50% wartosci to jest okazywanie uwielbienia dla szturchania od tyłu w otwór.

Opony oczywiście najlepiej kupować nowe, ale ja chętnie kupiłbym uzywane, właśnie od takiego Leszcza - który poprostu lubi byc dymany - bo tacy ludzie sprzedaja wlasnie dobre opony w ekstra stanie bo im nawtykał bzdur Wisławski. grinser006.gif

Napisano

> No jest źle, niektórzy kupuja auto np trzyletnie (gdzie spadek wartości jest największy) za połowe

> ceny nowego. Potem tracą jedynie 25-30% tego co zapłacili a klasa auta, komfort, wyposażenie,

> osiągi, prowadzenie są z kompletnie innej ligi niż Twój Lanos

> Ale nie o to chodzi, każdy wybiera to co mu pasuje, jeden kupuje używkę, inny auto nowe i nikomu

> nic do tego, także Tobie.

> A wracając do opon to sam osobiście się przekonałem, ze używane opony nie są tragedią jeśli są za

> darmo i z doskoku a nie zasadą. kupiłem aluski z oponami w cenie 200 zeta wyższej niż same

> aluski wiec nie widze powodu czemu nie zużyć tych opon do końca.

hehe.gif pojechanie rotfl.gif

Napisano

> EEch kolego baron powinineś mieć nick "Leszcz", bo w tych czasach kupno nowego auta i sprzedaz ze

> stratą 50% wartosci to jest okazywanie uwielbienia dla szturchania od tyłu w otwór.

> Opony oczywiście najlepiej kupować nowe, ale ja chętnie kupiłbym uzywane, właśnie od takiego

> Leszcza - który poprostu lubi byc dymany - bo tacy ludzie sprzedaja wlasnie dobre opony w

> ekstra stanie bo im nawtykał bzdur Wisławski.

Tak sie sklada, ze jezeli mnie stac na to, mam takie widzimisie, wiec niewidze problemu. Sprzedaje auta gdy sie konczy gwarancja. Nie chce mi sie jezdzic i szukac zadbanej sztuki po dziadku z niemiec, spawanej z dwoch przystankow. Kazdy postepuje tak jak na to zapracowal i zarobil. Wiec chlopcze roztropcze nie pisz o leszczach, bo obrazasz sam siebie.

PS: Opon uzywanych tez mi sie nie chce sprzedawac. Ida na smietnik. I Wislawskiego nie slucham, bo to tylko "lotnik".

Napisano

> Tak sie sklada, ze jezeli mnie stac na to, mam takie widzimisie, wiec niewidze problemu. Sprzedaje

> auta gdy sie konczy gwarancja.

ja robie tak samo jak Ty, mamy chyba nawet takie same auta (te nowe)...

ale BMW jest fajniejsze zlosnik.gif

a opony używane z powodzeniem zajeżdżam w Ładzie już któreś z rzędu i nie widzę powodu by do zabawy i śmigania bokiem zakładać nówki sztuki ze sklepu zlosnik2.gif

w życiu nie miałem problemu z jakimikolwiek używanymi oponami, ale zawsze kupuje takie co mają te 6-7mm bieznika i nie sa stare rocznikowo, a jeździłem na nich i nieraz pod 200km/h (tą Ładą) zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.