Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony zimowe na sezon 2010/2011

Featured Replies

Napisano

Jak co roku o tej porze itd itp.... czas na wątek dot. pytań na temat zakupu opon zimowych. Niestety wg przepowiedni zima do nas nie idzie tylko biegnie sick.gif

Zasady:

1. Pytania dotyczące opon zimowych będą tylko i wyłącznie w tym wątku, wszelkie inne wątki dotyczące tych opon będą natychmiast zamykane, a ich autorzy ostrzegani, w przypadku recydywy wyciągnięte będą inne konsekwencje.

2. Każdy user może wyrazić swoją opinię na temat danych lub używanych przez siebie opon, opisując w miarę dokładnie producenta i model opony, jej zachowanie się w na różnych nawierzchniach (oczywiście subiektywną ocenę).

Teksty w stylu: "Ja używam Pirelli i są super" będą traktowane jako spam, ze wszystkimi konsekwencjami. Chcesz doradzić, doradź najlepiej jak możesz!

3. Wszelkiego rodzaju spam będzie natychmiast usuwany, a jego autor/autorzy bez ostrzeżenia wysyłani na tymczasowy odpoczynek. banned.gifadmin.gif

4. Zanim zadasz pytanie dotyczące rozmiaru opon w Punto, zajrzyj do FAQ , być może od razu uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.

Zeszłoroczny wątek dot. opon zimowych można znaleźć TU

Życzymy owocnej wymiany informacji i udanych wyborów

Moderatorzy kącika Fiat Punto wink.gif

Napisano

Ja zanabyłem Fulda Kristall Montero 3 w rozmiarze 165/70 r14 w cenie 145zł/szt yay.gif . W tej cenie miałem wybów: Dębica, Dayton, Sava, lub taniej Barum, lub drożej Klebery. Co prawda jeszcze nie jeżdżone, ale sugerowałem się tym:

strona nr 1

strona nr 2

strona nr 3

strona nr 4

Napisano

W Palio używam od zeszłego roku Pirelli Winter Carvin Edge i co Wam powiem to Wam powiem, ale Wam powiem że są super wink.gif

Wcześniej miałem Dębice frigo , która na śniegu też była bardzo dobra, ale przewaga Pirelli jest przede wszystkim na wodzie i ogólnie na wilgotnych ślizgawkach.

Opona się super trzyma drogi - naprawdę mogę polecić, może jest trochę droższa ale jest dużo lepsza niż konkurencja

Napisano

ja mam good year ultra grip 7+. Będę na nich śmigał drugi sezon, powiadam wam, nie ma lepszej opony. Miałem fulde montero 2, sava eskimo3 i fulde montero 3 w autach podobnych gabarytami do PII. Różnica na good year'ach jest KOLOSALNA pod każdym względem.

Napisano

> ja mam good year ultra grip 7+. Będę na nich śmigał drugi sezon, powiadam wam, nie ma lepszej

> opony. Miałem fulde montero 2, sava eskimo3 i fulde montero 3 w autach podobnych gabarytami do

> PII. Różnica na good year'ach jest KOLOSALNA pod każdym względem.

Też właśnie na ten sezon zakupiłem ultra grip 7+. Wcześniej było Pirelli Winter 190 Snowcontrol i byłem bardzo zadowolony z nich. Jazda na śniegu/mokrym to bajka.

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Ja zanabyłem Fulda Kristall Montero 3 w rozmiarze 165/70 r14 w cenie 145zł/szt . W tej cenie

> miałem wybów: Dębica, Dayton, Sava, lub taniej Barum, lub drożej Klebery. Co prawda jeszcze

Jeździłem na Kleberach i byłem z nich zadowolony dopóki nie kupiłem GY Ultra Grip 6. Zeszłej zimy jak się przesiadłem na samochód na tych Kleberach, które były nowe, to masakra. GY ładnie się trzymały na śniegu, a te Klebery ledwo co ciągnęły, chodziło "na boki" ogólnie słabo.

Druga sprawa, że udawało mi się podjeżdżać w Krynicy tam, gdzie innym się nie udawało ;-) więc GY mogę polecić.

Pozdrawiam

Napisano

Ja zakupiłem takie coś

Nokian W 165/70/R14 81 T

Zobaczę jak się będą zachowywać

• 1 miesiąc później...
Napisano

Witam, mam mozliwość kupić tanio nowe zimówki tyle ze 175/75 R14, myślicie, że bedą pasowały (punto mk1 95r) ??

Napisano

> Witam, mam mozliwość kupić tanio nowe zimówki tyle ze 175/75 R14, myślicie, że bedą pasowały (punto

> mk1 95r) ??

Nie będą. Jeśli w ogóle się zmieszczą w nadkole to i tak będą obcierać.

• 2 miesiące później...
Napisano

Opony do grande punto 175/65 lub 185/65 r15 warte uwagi są.

Najlepiej z tej stronki 175/65

185/65

W cenie 250-260 zł za sztuke

Napisano
  • Autor

> Opony do grande punto 175/65 lub 185/65 r15 warte uwagi są.

> Najlepiej z tej stronki 175/65

> 185/65

> W cenie 250-260 zł za sztuke

Ja drugi sezon z rzedu jezdze na Firestone Winterhawk 2 w rozmiarze 185 i sobie je chwale, dobrze trzymaja sie nawierzchni. Nawet podczas wizyty w ABJ ciezko bylo wprowadzic samochod w poslizg. Popatrz sobie tez jeszcze za oponami Dunlop.

Co do sklepu, to warto popatrzec tez w innych, bo roznice w cenie moga byc spore.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.