Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WYMIANA ŻARÓWEK - LAMPA PRZEDNIA

Featured Replies

Napisano

Witam,

i stało się mnie, chciałem Was zapytać jakie polecacie żarówki do lampy przedniej? Padły mi dwie żarówki (nie mam ani postoju ani światła mijania). Czy są jakieś szczególnie polecane czy z góry założyć że każda jest bardzo podobnej jakości. I kolejne pytanie a mianowicie jak się zabrać za wymianę żarówek? Podobno nie takie to proste?

Dziękuję za poradę smile.gif

PS. Znalazłem już manual do wymiany ale jeszcze pytanie jakie żarówki?

Napisano

O jakie auto pytasz? C-maxa?

Nie wiem jak przed liftem, ale w wersji po-lift trzeba zdemontowac lampe (1 sruba i 2 zaczepy). Wtedy dostep jest swietny.

Zarowki - hym ja uzywam jakiegos dziadostwa bottari h7 za 7 zeta z carrefoura. Nie mam porownania do innych markowych. Jak dla mnie wystarczajaco dobrze swieca.

Napisano

myślisz, że wszystkie porownywalne skoro jedne kosztują 5zł a inne 150? cfaniaczek.gif

ja tam mam philips extreme power - chyba 110zł za komplet. Polecam też gorąco philips blue vision. trzeba liczyć się, ze te mocne i porządnie świecące żarówki nie wytrzymają 5 lat, ale ja tam jestem gotów poświęcić żywotność za jakość światła.

postojówki oczywiscie philips blue vision ok.gif

Napisano

> myślisz, że wszystkie porownywalne skoro jedne kosztują 5zł a inne 150?

> ja tam mam philips extreme power - chyba 110zł za komplet. Polecam też gorąco philips blue vision.

> trzeba liczyć się, ze te mocne i porządnie świecące żarówki nie wytrzymają 5 lat, ale ja tam

> jestem gotów poświęcić żywotność za jakość światła.

> postojówki oczywiscie philips blue vision

W asterixie H7 palą mi się co 3-4 miesiące, próbowałem zakładać philipsy i temu podobne (padają jak muchy) lecz skończyło się na jakimś badziewie z tesco bo szkoda wyrzucać 100 w błoto.

Napisano

> W asterixie H7 palą mi się co 3-4 miesiące, próbowałem zakładać philipsy i temu podobne (padają jak

> muchy) lecz skończyło się na jakimś badziewie z tesco bo szkoda wyrzucać 100 w błoto.

no tak prędko nie mają prawa się palić - masz niestabilne napięcie - ja bym to sprawdził i wyeliminował.

Napisano

> no tak prędko nie mają prawa się palić - masz niestabilne napięcie - ja bym to sprawdził i

> wyeliminował.

teść sprawdzał (a zna się-inż.elektronik) i niby wszystko oki, dawałem też auto do elektromechanika i też nie znalazł problemu beksa.gif

Napisano

> teść sprawdzał (a zna się-inż.elektronik) i niby wszystko oki, dawałem też auto do elektromechanika

> i też nie znalazł problemu

bo te skoki mogą występować właśnie raz na ileśtam, można to przy badaniu przeoczyć bo akurat wtedy nie wystąpi... - wiem że ludzie montowali sobie coś w układzie świateł przednich w celu polepszenia światła i właśnie stabilizacji napięcia - popytałbym.

Napisano

> bo te skoki mogą występować właśnie raz na ileśtam, można to przy badaniu przeoczyć bo akurat wtedy

> nie wystąpi... - wiem że ludzie montowali sobie coś w układzie świateł przednich w celu

> polepszenia światła i właśnie stabilizacji napięcia - popytałbym.

waytogo.gif poszukam

Napisano

> no tak prędko nie mają prawa się palić - masz niestabilne napięcie - ja bym to sprawdził i

> wyeliminował.

Mialem swego czasu podobny problem w swojej fabii mod1. Tez tam H7 mialem. W serwisie zalozyli jakies kabelki dodatkowe ktore rozwiazaly problem. Moze tu tez taki patent pomoze... hmm.gif

Napisano

> wyeliminował.

w astrze coś było wadliwego i żarówki tak się paliły, trzeba by poszukać na forum astry

u mnie zwykła hella? siedzi już prawie rok ok.gif

a wymiana w maksiu banalna i genialna - jedna śrubka i lampa wyjeżdża

można robić w garniturze, trza tylko śrubokręt, w najgorszym wypadku 5gr wystarczy wink.gif

Napisano

> myślisz, że wszystkie porownywalne skoro jedne kosztują 5zł a inne 150?

Po co przepłacać?

Przecież już nie raz na AK dochodziliśmy do wniosku że TUNGSRAM + 50%, + 60% to najlepszy stosunek, jakość-cena.

Dodam że fabrycznie montowane Philipsy zwykłe padły po 40 kkm z jeżdżeniem z opcją świateł dziennych czyli obniżanym prądem na żarówkach.

Brata osramy (to samo auto, ale kilka miesięcy młodsze) 27 kkm zlosnik.gif

Teraz mam wymienione na początku, jestem jak zwykle z nich zadowolony, koszt 45 zł waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.