Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co zrobić z serwisem...

Featured Replies

Napisano

Panowie mam mały problem.

Otóż oddałem auto do ASO Fiata,Alfa Romeo.Ponieważ przy dodawaniu gwizdało mi cos w silniku...

Pojechałem sprawdzili pasek wieloklinowy,ale to nie bylo to i zostawilem auto by doszukali sie przyczyny...Padło na rozrząd,chociaż byl wymieniany 20 tysiecy kilometrów temu(mam fakturę)podobno były nawet opiłki grinser006.gif(części oddali i wyglądają bardzo dobrze) Wymienili rozrząd,zapłaciłem spora sumę,a auto nadal gwiżdże... i tym razem mówią,ze to co innego.

Co zrobić w takim wypadku...bo teraz jestem w plecy jedynie...

Napisano

> Panowie mam mały problem.

> Otóż oddałem auto do ASO Fiata,Alfa Romeo.Ponieważ przy dodawaniu gwizdało mi cos w silniku...

> Pojechałem sprawdzili pasek wieloklinowy,ale to nie bylo to i zostawilem auto by doszukali sie

> przyczyny...Padło na rozrząd,chociaż byl wymieniany 20 tysiecy kilometrów temu(mam

> fakturę)podobno były nawet opiłki (części oddali i wyglądają bardzo dobrze) Wymienili

> rozrząd,zapłaciłem spora sumę,a auto nadal gwiżdże... i tym razem mówią,ze to co innego.

> Co zrobić w takim wypadku...bo teraz jestem w plecy jedynie...

normalne... ja w takim przypadku pojechałem do ASO z taaaaaaaką mordą, a że to nic nie dało to pomailowałem sobie z biurem w niemcowie (w moim przypadku chodzilo o opla)

wszystko sie da

Napisano
  • Autor

Zrobiłem tak samo,to naskoczyli jeszcze na mnie...zrzucali na cos innego i nikt nic nie wie.Ani mistrz zmiany,ani nikt inny...

Napisano

> Panowie mam mały problem.

> Otóż oddałem auto do ASO Fiata,Alfa Romeo.Ponieważ przy dodawaniu gwizdało mi cos w silniku...

> Pojechałem sprawdzili pasek wieloklinowy,ale to nie bylo to i zostawilem auto by doszukali sie

> przyczyny...Padło na rozrząd,chociaż byl wymieniany 20 tysiecy kilometrów temu(mam

> fakturę)podobno były nawet opiłki (części oddali i wyglądają bardzo dobrze) Wymienili

> rozrząd,zapłaciłem spora sumę,a auto nadal gwiżdże... i tym razem mówią,ze to co innego.

> Co zrobić w takim wypadku...bo teraz jestem w plecy jedynie...

Powiedz szanownemu ASO, ze naprawa samochodu to klasyczna umowa o dzielo - liczy sie efekt, a nie to, ze szanowne ASO staralo sie naprawic samochod smile.gif

Napisano
  • Autor

> Powiedz szanownemu ASO, ze naprawa samochodu to klasyczna umowa o dzielo - liczy sie efekt, a nie

> to, ze szanowne ASO staralo sie naprawic samochod

Tylko,ze na fakturze mam wbite wymiana rorzadu...Od razu mi sie to wydawalo dziwne,bo tylko gdy oddałem auto na sprawdzenie,to niby od razu wpisali "wymiana rozrzadu"...

Napisano

> Tylko,ze na fakturze mam wbite wymiana rorzadu...Od razu mi sie to wydawalo dziwne,bo tylko gdy

> oddałem auto na sprawdzenie,to niby od razu wpisali "wymiana rozrzadu"...

A w protokole "oddawczym" do serwisu, co masz wpisane jako usterke ?

Napisano

> Zrobiłem tak samo,to naskoczyli jeszcze na mnie...zrzucali na cos innego i nikt nic nie wie.Ani

> mistrz zmiany,ani nikt inny...

W takiej sytuacji odebrałeś auto bez jazdy próbnej?

Masz zlecenie, na zleceniu masz wyszczególnione co zlecałeś, skoro usterka zlecana nie została wyeliminowana to za co masz im płacić?

Niestety skoro już odebrałeś auto to droga jest następująca: oni potwierdzają, że usunęli usterkę(skoro wzięli za to pieniądze) a Ty teraz reklamujesz, że nie usunęli usterki i domagasz się od nich usunięcia usterki w ramach gwarancji na usługę, za którą zapłaciłeś.

Będzie Cię to trochę zdrowia kosztować.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

Oddałem im auto i nie dostalem protokolu,tylko podpisalem papier.I zostawiłem auto.

A została mi teraz tylko faktura na robote i czesci...

P.S. W tym protokole oddawczym wpisali "wymiana rozrzadu" chociaz jeszcze nie zdjagnozowali usterki.Zadzwonilem wtedy do mechanika,a on mowil,ze sprawdzi i ze tylko tak wpisali...

Napisano

> pojechałem do ASO z taaaaaaaką mordą, a że to nic nie dało

Szacun! hehe.gif

Może za słabo się darłeś hmm.gifhahaha.gif

Napisano

> Oddałem im auto i nie dostalem protokolu,tylko podpisalem papier.I zostawiłem auto.

> A została mi teraz tylko faktura na robote i czesci...

> P.S. W tym protokole oddawczym wpisali "wymiana rozrzadu" chociaz jeszcze nie zdjagnozowali

> usterki.Zadzwonilem wtedy do mechanika,a on mowil,ze sprawdzi i ze tylko tak wpisali...

No to delikatnie mowiac jestes "w dupie"...

Trzeba liczyc na to, ze po dlugich rozmowach ulegna.

Niestety, gdyby doszlo do jakiegokolwiek sporu, to Twoje slowo, kontra ich slowu + calej papierologii... marnie to wyglada frown.gif

Napisano

> normalne... ja w takim przypadku pojechałem do ASO z taaaaaaaką mordą

gratulejszyn wink.gif

ciekawe dlaczego to nic nie dalo ? zeby.GIF heheh

Napisano

Skoro rozrząd wymienili, a usterka nadal jest, każ założyć z powrotem stary rozrząd, nowy niech zabierają i oddają kasę, którą wzięli.

Napisano

ja bym nie bral auta tylko jazda probna na jezdzie okazuje sie ze dalej gwizda no to bym panu poiwedzial ze zle zdiagnozowali i moj rozrzad byl dobry wiec niech se biora swoj rozrzadzik kase oddaja i szukaja dalej albo rozrzad na ich koszt bo zle wywrozyli i szukanie dalej zeby.GIF

Napisano

> .bo teraz jestem w plecy jedynie...

szybko zmienić serwis. bo będzie w plecy, nie tylko jedynie...

Napisano

> gratulejszyn

> ciekawe dlaczego to nic nie dalo ? heheh

wiesz co? za 3200, gdzie się okazało, że wystarczyło 20 PLN to chociaż ryja sobie wydrzeć trzeba - nie?

Napisano

co to za auto ? Jak silnik turbodoladowany to puscil cybant na rurze .. i gwizdze. Czas pracy 3 min . Koszt = 5-10zl hehe.giffacepalm.gif

Napisano

> Padło na rozrząd,chociaż byl wymieniany 20 tysiecy kilometrów temu(mam

> rozrząd,zapłaciłem spora sumę,a auto nadal gwiżdże...

Może moim postem nie odpowiem wprost, co w tej sytuacji zrobić, ale mam podobne doświadczenia.

Nauczony doświadczeniem z pracy "wymieniaczy" w ASO, wszystkie diagnozy związane z wymianą "podejrzanych" części staram się potwierdzić lub wykluczyć u innego mechanika.

Niedawno miałem wyciek z klimatyzacji. ASO postawiło mi diagnozę uszkodzonego przewodu. Zapytali czy zamawiać, odpowiedziałem że jeżeli uszkodzony, to zamawiać. Czekając na przewód pojechałem do mechanika od klimatyzacji i kazałem sprawdzić układ. On wymontował przewód i stwierdził, że to uszkodzona uszczelka na czujniku cisnienia, który jest wkręcony w ten przewód. Wymienił uszczelkę, złożył i nabił układ i zapłaciłem 200zł przy koszcie samego przewodu w ASO 337zł.

A co do "gwizdu", w marea JTD miałem "nieszczelność" między intercoolerem a kolektorem ssącym, a dokładniej spadł przewód gumowy z intercoolera pad.gif. Aso na tą okoliczność kazało mi wymienić przepływomierz, bo komputer pokazał błąd przepływomierza "obecny". Błąd wynikał z tego, że przepływomierz nie mierzył, bo silnik ciągnął "lewe" powietrze. Przepływomierz niestety wtedy też kupiłem frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.