Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

obszycie kierownicy skórą

Featured Replies

Napisano

Mam wielką ochotę obszyć kierownicę w swoim samochodzie skórą smile.gif. Jest jednak jeden problem - nie wiem gdzie to mogę zrobić niewiem.gif.

I tu jest pytanie do Was. Czy ktoś wie gdzie na śląsku można to zrobić?

Jakiego tapicera polecacie?

Napisano

Skoczów, ul.Torowa, musze poszukac wizytowki.

Obszywalem tam tacie kierownice niedawno, bardzo fajnie wykonane, 150 zl.

Znalazłem www:

http://gredka.pl/page3.php

Napisano

> jako, że dziś niedziela i nie dodzwonię się tam, może wiesz ile to kosztuje?

1,5 roku temu płaciłem 200 zł, robota pełna profeska ok.gif

Napisano
  • Autor

> 1,5 roku temu płaciłem 200 zł, robota pełna profeska

Ale gdzie to było robione?

tu:

http://www.kierownice.republika.pl/

czy w Skoczowie?

Niestety Skoczów to trochę za daleko jak dla mnie frown.gif chyba, że robią to na poczekaniu.. ale wątpię

Napisano

> 1,5 roku temu płaciłem 200 zł, robota pełna profeska

Ja w tym tyle samo, oczywiście całość z korpusem.

284293954-P1010417.1.JPG

post-28378-14352510121931_thumb.jpg

Napisano

ja na allegro kupiłem za 25 zł chyba odpowiednio dobrany kawałek skóry, przesłane to razem z nicią i igłą/dratwą...potem pół godziny obszywania i jest... no ale to moze nie jest to o co ci chodzi

Napisano

> potem pół godziny obszywania i jest... no ale to moze nie jest to o co ci chodzi

Ja bym nie nazwał tego obszyciem, a obciągnięciem skórą koła kierownicy.

Napisano
  • Autor

> Ja w tym tyle samo, oczywiście całość z korpusem.

hihihi, powtórzę pytanie, a gdzie to było robione, bo jak nie zbyt daleko ode mnie to tam jadę drive.gif bo b. ładnie

Napisano

> Ale gdzie to było robione?

> tu:

> http://www.kierownice.republika.pl/

> czy w Skoczowie?

> Niestety Skoczów to trochę za daleko jak dla mnie chyba, że robią to na poczekaniu.. ale wątpię

Robilem u tego Pana,robota profesjonalna,duzy wybor skor,nici.Jestem bardzo zadowolony.Autko bylo robione w Myszkowicahc,tak jak podane na stronie.

Napisano
  • Autor

> Robilem u tego Pana,robota profesjonalna,duzy wybor skor,nici.Jestem bardzo zadowolony.Autko bylo

> robione w Myszkowicahc,tak jak podane na stronie.

Dziękuję za info smile.gif

A ile to trwało?

Napisano

> Dziękuję za info

> A ile to trwało?

trzeba sobie przygotowac czas na min 4-6 godzin :/

Napisano

> a gdzie to było robione,

Właśnie w Myszkowicach, tylko że ja wysyłałem pocztą na umówiony termin.

Napisano

> Dziękuję za info

> A ile to trwało?

niw wiem skąd nadajesz ale jeżeli masz ochotę do bydgoszczy zawitać to polecam u tych gości obszycie dobrą skórą 180 zł mozesz się umówić na dzień i zrobią Ci w parę godzin .

Napisano
  • Autor

> niw wiem skąd nadajesz ale jeżeli masz ochotę do bydgoszczy zawitać to polecam u tych gości

> obszycie dobrą skórą 180 zł mozesz się umówić na dzień i zrobią Ci w parę godzin .

Za daleko, ja ze śląska

Napisano

> http://www.kierownice.republika.pl/

rownież polecam - robilem w dwoch autach, robota profi, zadnych zastrzezen (jestem mega detalista), nie bylo nawet problemu w momencie, gdy musial mi sciagnac nici pod zamowienie, bo nawet w hurtowni nie mieli na miejscu.

W jednym z aut kiera jezdzi 4 lata, ma sie dobrze ok.gif

Napisano

Też się zastanawiałem nad obszyciem, ale czy pod "skórę" nie powinno się montować dedykowanej kierownicy? Bo standardowa po obszyciu wygląda często dość groteskowo ze względu na grubość. O ile wygląd ma dla mnie znaczenie drugorzędne to już grubość może przeszkadzać (bez skojarzeń proszę). zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Też się zastanawiałem nad obszyciem, ale czy pod "skórę" nie powinno się montować dedykowanej

> kierownicy? Bo standardowa po obszyciu wygląda często dość groteskowo ze względu na grubość. O

> ile wygląd ma dla mnie znaczenie drugorzędne to już grubość może przeszkadzać (bez skojarzeń

> proszę).

Akurat ja nie mam tego problemu, bo mam cienką kierownicę hehe.gif

Napisano

> Też się zastanawiałem nad obszyciem, ale czy pod "skórę" nie powinno się montować dedykowanej

> kierownicy?

Nie sądzę. Chyba wszystkie kierownice obszywane skórą, robione są na bazie standardowych.

> Bo standardowa po obszyciu wygląda często dość groteskowo ze względu na grubość.

No, nie przesadzaj.

Napisano

> Nie sądzę. Chyba wszystkie kierownice obszywane skórą, robione są na bazie standardowych.

Ja kupiłem używaną fabrycznie obszywaną i zmieniłem skórę na nową i grubość ma w skórze jak zwykła tzn. że jest cieńsza robiona pod obszycie.

Napisano

> Mam wielką ochotę obszyć kierownicę w swoim samochodzie skórą . Jest jednak jeden problem - nie

> wiem gdzie to mogę zrobić .

> I tu jest pytanie do Was. Czy ktoś wie gdzie na śląsku można to zrobić?

> Jakiego tapicera polecacie?

Z tym obszywaniem skórą to jest jak dla mnie jakoś dziwnie. Obszyłem sobie kiere w lanosie skórą w jednym z z bardziej znanych zakładów w Warszawie. Zrobili to pięknie, wzięli 300 zł, miałem podobno część ciemniejszą od Porsche, a jaśniejszą ze skóry, która obszywają Land Rovera. Minęły 4 miesiące. Część jasna się przeokrótnie wytarła. Pojechałem do nich i gość się pyta czym to smarowałem. Mówię, że takim środkiem sonaxa, na co on że nie wolno niczym smarować bo to wszystko gówna i tylko teflonem mozna raz na pół roku i obszyje mi jeszcze raz za 200 zł, ale żebym już niczym nie smarował. Obszyli drugi raz, juz za 200 zł więc odpowiednio gorzej, ale bez tragedii. Minął rok, mam znowu pościeraną jasną skórę, ciemna też zaczyna się ścierać. Nie znam się na skórach, ale kumple na Taxi w E-Klasach mają po 350 tysięcy i skórę jak nową. u nich się jakoś ta skóra świeci jakby polakierowana była, a w tych zakładach obszywaja taka piękną mięciutką, ale wygląda to inaczej.

Napisano

> Ja kupiłem używaną fabrycznie obszywaną i zmieniłem skórę na nową i grubość ma w skórze jak zwykła

> tzn. że jest cieńsza robiona pod obszycie.

Też odniosłem takie wrażenie w kilku samochodach. A że szkoda mi kasy na nową kierę to i obszycie na jakiś czas odłożyłem.

Napisano

Dedykowane maja , ale to pewnie zależy od producenta, wyżłobiony rowek na szew.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.