Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kielichy - rozpórka

Featured Replies

Napisano

Byłem w jednym AHC Tuning i pytałem o rozpórkę do Uno , powiedziała mi ze mają ale tylko do UT i że pod inne wersje nie podejdzie bo kielichy są inne. Coś kobiecie do końca nie wierzę i pytam Was czy różnią się kielichy w jakiś sposób między UT a Fire ?

Czy jak bym wziął do UT to by mi nie pasowała ?

I jeszcze jedno pytanie na czym polega regulacja śrubą rzymską ?

Napisano

Takie same są

nie każda rozpórka z fire podejdzie pod UT z racji tego że w drugim jest wysoko przykręcony zbiornik wyrównawczy

Napisano
  • Autor

> Takie same są

> nie każda rozpórka z fire podejdzie pod UT z racji tego że w drugim jest wysoko przykręcony

> zbiornik wyrównawczy

a robili w ogóle rozpórki pod fire zeby.GIF

Napisano

> a robili w ogóle rozpórki pod fire

wiesz co, widziałem dużo rodzajów, niektórzy sami skrobali, inni kupowali

też bym chciał, zabierałem się za to ale pozniej wyleciało mi to z głowy itd

Napisano

oczywiście

Napisano

ja mam taką palacz.gif

Napisano

> Was czy różnią się kielichy w jakiś sposób między UT a Fire ?

> Czy jak bym wziął do UT to by mi nie pasowała ?

Różnica polega jedynie na tym, że w zależności od wersji inaczej były umieszczone zbiorniki wyrównawcze płynu chłodzącego (UT i D przy kielichu od strony kierowcy) i zbiornika na płyn do spryskiwaczy. Poza tym wszystko jest to samo. Może w UT rozpórka jeszcze musi omijać kolektor dolotowy, ale tego nie jestem pewien.

> I jeszcze jedno pytanie na czym polega regulacja śrubą rzymską ?

Śruba rzymska ma dwa gwinty, jeden lewy, drugi zwykły, czyli prawy grinser006.gif Tym sposobem kręcąc nakrętką możesz rozszerzać rozpórkę (tak jakby rozpychać kielichy) lub ją zwężać waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Różnica polega jedynie na tym, że w zależności od wersji inaczej były umieszczone zbiorniki

> wyrównawcze płynu chłodzącego (UT i D przy kielichu od strony kierowcy) i zbiornika na płyn do

> spryskiwaczy. Poza tym wszystko jest to samo. Może w UT rozpórka jeszcze musi omijać kolektor

> dolotowy, ale tego nie jestem pewien.

> Śruba rzymska ma dwa gwinty, jeden lewy, drugi zwykły, czyli prawy Tym sposobem kręcąc nakrętką

> możesz rozszerzać rozpórkę (tak jakby rozpychać kielichy) lub ją zwężać

ok dzięki za info smile.gif

będę musiał kobiete w sklepie doinformować bo ma nie prawdziwe dane zeby.GIF

Napisano

> ok dzięki za info

> będę musiał kobiete w sklepie doinformować bo ma nie prawdziwe dane

A nie taniej (na pewno taniej) pospawać sobie?

Ja swoją oszlifowałem, machnąłem na czarny mat i nawet już tak nie straszy hehe.gif

Napisano

popieram, moja rozpórka kosztowała mnie hm... 20 zł za śrubę rzymską smile.gif:) i mam z regulacją smile.gif i kilka dni spawania (się uczyłem)

Napisano

> popieram, moja rozpórka kosztowała mnie hm... 20 zł za śrubę rzymską smile.gif i mam z regulacją i kilka

> dni spawania (się uczyłem)

ja dałem niecałe 10 zł za niecały metr(odpad) kształtownika zamkniętego (chyba 2 x3).potem tylko dospawanie do dwóch blach przy kielichach(takie w ocynku przykręcone pod trzy śróby trzymające macpersona).u mnie wszystko trwało jakieś 15 minut -tylko to była 900-setka.sam sie zastanawiałem po co te blachy,bo do jednej przymocowany jest chyba filtr paliwa, a do drugiej nic.

jednak wyglądały na stworzone pod rozpórtkę.miałem wszak nierególowaną,ale przy jakim nakładzie kosztów i czasu ok.gif

jedna uwaga:ja swoją spawałem na podniesionym samochodzie,tak się zaleca montaż rozpórki(aby zawieszenie było odciążone).i oczywiście spawając odłączamy akumulator!

Napisano

> ja dałem niecałe 10 zł za niecały metr(odpad) kształtownika zamkniętego (chyba 2 x3).potem tylko

> dospawanie do dwóch blach przy kielichach(takie w ocynku przykręcone pod trzy śróby trzymające

> macpersona).u mnie wszystko trwało jakieś 15 minut -tylko to była 900-setka.sam sie

> zastanawiałem po co te blachy,bo do jednej przymocowany jest chyba filtr paliwa, a do drugiej

> nic.

> jednak wyglądały na stworzone pod rozpórtkę.miałem wszak nierególowaną,ale przy jakim nakładzie

> kosztów i czasu

> jedna uwaga:ja swoją spawałem na podniesionym samochodzie,tak się zaleca montaż rozpórki(aby

> zawieszenie było odciążone).i oczywiście spawając odłączamy akumulator!

albo podłączamy do niego specjalny filtr skromny.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.