Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skrzynia 6b do 1.0 fire?

Featured Replies

Napisano

> jak to poznać?

> i żeby zmienić to jest jakiś problem?

Ano po tym, że pod podłogą masz dwa patyki sterujące biegami, podczas, gdy w krajowych był jeden patyk, który przechodził przez ścianę grodziową... i stąd w krajowych w serii była osłona środkowego tunelu, kiedy to w gaźnikowych ten element ma wyłącznie funkcję dekoracyjną palacz.gif

Napisano
  • Autor

> Kiepsko Przy 90 km/h to ja mam jakieś 2400 obr.

o to, to... właśnie tyle chciałbym mieć... na 6 biegu ;p

Napisano

> o to, to... właśnie tyle chciałbym mieć... na 6 biegu ;p

Wiesz..... poszukaj skrzyni z gaźnikowego lepiej icon_rolleyes.gif Prawda jest jednak taka, że ja na Twoim miejscu najpierw zrobiłbym remont blacharski a DOPIERO później bawił się w skrzynie biegów i inne dodatki icon_rolleyes.gif Z tego co pamiętam, to Twoje Uno jest festiwalem korozji rotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gifhahaha.gifok.gif

Napisano

> o to, to... właśnie tyle chciałbym mieć... na 6 biegu ;p

nie ma takiej skrzyni zlosnik.gif

a kordek wg gps 90km/h ma z 2.7 a my 3k zlosnik.gif

Napisano

> Ano po tym, że pod podłogą masz dwa patyki sterujące biegami, podczas, gdy w krajowych był jeden

> patyk, który przechodził przez ścianę grodziową... i stąd w krajowych w serii była osłona

> środkowego tunelu, kiedy to w gaźnikowych ten element ma wyłącznie funkcję dekoracyjną

a przy swapie jakimś będzie to przeszkadzać? Nie da się nic z tym zrobić?

Napisano

> nie ma takiej skrzyni

> a kordek wg gps 90km/h ma z 2.7 a my 3k

Kordek wg GPSa przy 100 km/h ma 2700 icon_rolleyes.gifok.gif

3500 obr. to 120 km/h ok.gif

Napisano

> a przy swapie jakimś będzie to przeszkadzać? Nie da się nic z tym zrobić?

Nie, bo to wszystko jest na zasadzie plug&play. U mnie są te otwory zaślepione, u Ciebie zresztą też icon_rolleyes.gif Zastanawia mnie tylko po co chcesz zrezygnować z długich biegów na rzecz krótkich hmm.gifTego zrozumieć nie mogę ale najwyraźniej już jestem za stary na takie rozumowanie rotfl.gifzakrecony.gifzlosnik2.gifhahaha.gif

Napisano

> Nie, bo to wszystko jest na zasadzie plug&play. U mnie są te otwory zaślepione, u Ciebie

> zresztą też Zastanawia mnie tylko po co chcesz zrezygnować z długich biegów na rzecz

> krótkich Tego zrozumieć nie mogę ale najwyraźniej już jestem za stary na takie rozumowanie

zeby lepiej sie rozpedzal na zapieczonych rozpierakach ktorych nie ma czasu spawdzic a za szkrzynie chce sie brac rotfl.gif

Napisano

> Nie, bo to wszystko jest na zasadzie plug&play. U mnie są te otwory zaślepione, u Ciebie

> zresztą też Zastanawia mnie tylko po co chcesz zrezygnować z długich biegów na rzecz

> krótkich Tego zrozumieć nie mogę ale najwyraźniej już jestem za stary na takie rozumowanie

spytam tak:

Przy przy swapie na 1,2 16v to przeszkadza? i czy jest do bezproblemowego zrobienia?

Napisano

> zeby lepiej sie rozpedzal na zapieczonych rozpierakach ktorych nie ma czasu spawdzic a za szkrzynie

> chce sie brac

na razie zdobywam wiedzę... a za skrzynie i silniki to się będę brał jak będzie kasa i będą całe progi...

Napisano

> co machniom?

Aż chciałoby się napisać: jajco rotfl.gif ale... nic nie napiszę facepalm.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gifgrinser006.gif

Napisano

> Aż chciałoby się napisać: jajco ale... nic nie napiszę

ta i jeszcze ty byś machniom zrobił... zlosnik.gifhehe.gif

Ale niestety jakieś przęsła przeszkadzają czy coś tam bo krajówki maiły inaczej... i nawet jakby chciał to dooooopa blada i zbita...

Napisano
  • Autor

e tam zaraz korozji... tylko mała dziurka w bagażniku oraz nieco połamane rdzawe błotniki... ale zamiast blacharki wolałbym mu zrobić rust'a zeby.GIF

Napisano

> ta i jeszcze ty byś machniom zrobił...

> Ale niestety jakieś przęsła przeszkadzają czy coś tam bo krajówki maiły inaczej... i nawet jakby

> chciał to dooooopa blada i zbita...

Ech Muzyk ... mużdżyk... grinser006.gifgrinser006.gif przecież lewarek też można zmienić. Gorzej ze sprzęgłem bo na cienki wałek są mniejsze sprzęgła a to u mnie już może być problem skoro mi moment obrotowy już 2x odkręcił koło rozrządu a wale spineyes.gif

Napisano

> Ech Muzyk ... mużdżyk... przecież lewarek też można zmienić. Gorzej ze sprzęgłem bo na cienki

> wałek są mniejsze sprzęgła a to u mnie już może być problem skoro mi moment obrotowy już 2x

> odkręcił koło rozrządu a wale

ale przy zmianie silnika i skrzyni nie będzie problemu?

Napisano

> ale przy zmianie silnika i skrzyni nie będzie problemu?

Ze sprzęgłem? Jak zmieniasz wszystko to w czym problem?

Napisano

> Ze sprzęgłem? Jak zmieniasz wszystko to w czym problem?

dobra... już wszystko co chce wiedzieć to wiem

Napisano

> dobra... już wszystko co chce wiedzieć to wiem

do 1.2 16V bardzo fajnie pasuja 5 z 1.0 ieS smile.gif teraz skolei zobacze jak to bedzie na 1.4 ieS smile.gif bedzie predziej ale vmax nizszy frown.gif

Napisano

> Wiesz co? Poszukaj skrzyni z gaźnikowego i nie kombinuj....

plus nowe sprzęgło i cały mechanizm zmiany biegów 033102bebe_1_prv.gifzlosnik.gif

Napisano

> ta i jeszcze ty byś machniom zrobił...

> Ale niestety jakieś przęsła przeszkadzają czy coś tam bo krajówki maiły inaczej... i nawet jakby

> chciał to dooooopa blada i zbita...

Jak będą problemy, to zamieńcie się też silnikami zakrecony.gifrotfl.gif

Napisano

> plus nowe sprzęgło i cały mechanizm zmiany biegów

Oj tam oj tam, dla chcacego nic trudnego zeby.GIF.

Napisano

> plus nowe sprzęgło i cały mechanizm zmiany biegów

Tak ale nie wiadomo w jakim stanie będzie ten mechanizm icon_rolleyes.gif Mój nie tak tragicznie zniósł 16 lat eksploatacji ale i tak szyman miał trochę główkowania, by go doprowadzić deo stanu zbliżonego do fabrycznego icon_rolleyes.gif Niemniej jednak wszystko dzięki niemu działa jak powinno serduszka.gif270635636-JUMP2.gif20.GIFzlosnik.gifok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.