Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cc, klapa tylna na gładko

Featured Replies

Napisano

Chce zrobić klapę na gładko ale teraz pytanie w klapie muszę zostawić żeby jak kupie mechanizm wszystko mi działało.

Od środka coś musi być?

Chciałem wstawić blaszki i wspawać je od środka ale wygląda na to że muszę kawałki metalu w klapie rozcinać i teraz mam wątpliwości czy to czasem nie jest potrzebne.

Pytanie czego nie mogę odciąć i jak najlepiej to zaspawać

Napisano

> Chce zrobić klapę na gładko ale teraz pytanie w klapie muszę zostawić żeby jak kupie mechanizm

> wszystko mi działało.

> Od środka coś musi być?

> Chciałem wstawić blaszki i wspawać je od środka ale wygląda na to że muszę kawałki metalu w klapie

> rozcinać i teraz mam wątpliwości czy to czasem nie jest potrzebne.

> Pytanie czego nie mogę odciąć i jak najlepiej to zaspawać

dajesz blaszki od srodka, spawasz od zewntarz i zalewasz

Napisano

> a jest jakieś miejsce potrzebne do tego mechanizmu?

to mówicie zeby wziasc blaszke od spodu dac i smarknąc a potem szpachla na gotowo smile.gif to do roboty 270751858-jezyk.gif

Napisano

> to mówicie zeby wziasc blaszke od spodu dac i smarknąc a potem szpachla na gotowo to do roboty

Spawanie to ingerencja w ocynk pamiętaj, za kilka latek ruda wyjdzie na spawie na pewno

Napisano

> Spawanie to ingerencja w ocynk pamiętaj, za kilka latek ruda wyjdzie na spawie na pewno

Dlatego warto spawy i okolice zabezpieczyć.

Napisano

> Spawanie to ingerencja w ocynk pamiętaj, za kilka latek ruda wyjdzie na spawie na pewno

1,5 roku i ruda u mnie się pojawiła a było dość dobrze zabezpieczone

Napisano
  • Autor

pamietajcie o tym że FSM nie ma ocynku:D

Blaszke dałem od spodu od góre obspawałem tylko się troche blacha pogieła i nie sposób jej do pierwotnego stanu przywołać, ale damy rade, nałożyłem na wyczyszczone spawy szpachle a na to jak wypoleruje to nałoże podkład 3x

Chyba dobrze zrobiłem bo jak pod kit dałbym podkład to kit nie trzymałby się za mocno.

Napisano

> pamietajcie o tym że FSM nie ma ocynku:D

> Blaszke dałem od spodu od góre obspawałem tylko się troche blacha pogieła i nie sposób jej do

> pierwotnego stanu przywołać, ale damy rade, nałożyłem na wyczyszczone spawy szpachle a na to

> jak wypoleruje to nałoże podkład 3x

> Chyba dobrze zrobiłem bo jak pod kit dałbym podkład to kit nie trzymałby się za mocno.

FSM ma podwójny ocynk, znaczy się z dwóch stron blacha jest ocynkowana

Napisano
  • Autor

> FSM ma podwójny ocynk, znaczy się z dwóch stron blacha jest ocynkowana

to dlaczego gnije szybciej jak matki aisan 97r ?

Napisano

> FSM ma podwójny ocynk, znaczy się z dwóch stron blacha jest ocynkowana

oprocz wewnetrznej strony dachu grinser006.gif

Napisano

> to dlaczego gnije szybciej jak matki aisan 97r ?

Bo jest 6 lat starszy?

Napisano
  • Autor

dzięki za info fajnie wiedzieć smile.gif

ale to jest bardzo ciekawe bo jak matce coś w aucie szlifowałem to było czuć ocynk i było go widać a w moim zrobiłem już prawie całą blacharkę i ocynku nie widać ani nie czuć gdy spawam lub szlifuje...

Napisano

a masz pewność, że nikt inny wcześniej nie ingerował w blachę?

Napisano
  • Autor

pewności nie mam ale niemożliwe że coś było robione skoro nawet szyba była założona od nowości i nic nie było ruszane

Napisano

> pewności nie mam ale niemożliwe że coś było robione skoro nawet szyba była założona od nowości i

> nic nie było ruszane

ja też mam oryginalną szybe, a klapa była wymieniana

Napisano
  • Autor

no ale np błotnik pas przedni itp to wszystko pod farbą i podkładem jest czysty metal nie widać nic z ocynku a u matki jest to bardzo widoczne

Napisano

widziałem już samochód niby nie ruszany od nowości, a jednak po późniejszym czasie okazało się, że tak nie było.

Tak w ogóle to po czym poznałeś, że szyba była nie ruszana?

Napisano
  • Autor

tak podałem przykład tylnej klapy że nie było nic ruszane bo byłyby ślady ale jeżeli chodzi o błotniki i ogólnie budę to co szlifowałem rudę to nie widziałem nigdy ocynku

Napisano

a po czym miały by być tam ślady. Jeśli ktoś malował całą budę to śladu nie będzie, bo pewnie szyby zakładał na sam koniec

Napisano
  • Autor

ale to jest oryginalny FSMowski kolor, tak będe malował go na wiosnę ale dziwi mnie to skoro mówicie że jest ocynkowany a jest to samo co kiedyś u ojca w golfie 2 1.6d 85 że pod podkładem była czysta blacha

Napisano

> ale to jest oryginalny FSMowski kolor, tak będe malował go na wiosnę ale dziwi mnie to skoro

> mówicie że jest ocynkowany a jest to samo co kiedyś u ojca w golfie 2 1.6d 85 że pod

> podkładem była czysta blacha

a jak poznajesz czy jest ocynk czy goła blacha

Napisano

> a jak poznajesz czy jest ocynk czy goła blacha

Dobre pytanie zlosnik.gif

Napisano

> podczas szlifowania da się rozróżnić

Np. papierem ściernym?

Napisano

> podczas szlifowania da się rozróżnić

nie wiem nie znam się, ale grubość ocynku we fiatach liczy się w mikrometrach

Napisano
  • Autor

to nie wiem ale jak szlifuje kątówką lub szlifierką blachę u matki to widać i czuć ten ocynk jak sie wydziela a u mnie ni hu hu

Napisano
  • Autor

czy klapa z rowkiem ma taki sam koniec jak klapa bez rowka, chodzi mi o ten prostokąt on jest prosto czy pod kątem

Napisano

Bij zabij, ale nie wiem o jaki prostokąt Ci chodzi icon_eek.gif

Napisano

> czy klapa z rowkiem ma taki sam koniec jak klapa bez rowka, chodzi mi o ten prostokąt on jest

> prosto czy pod kątem

sa identyczne tylko tym rowkiem sie roznia

Napisano
  • Autor

> sa identyczne tylko tym rowkiem sie roznia

dzięki za info, czyli musze wyrównać szpachlą slinka.gif bo mam to pokrzywione i dlatego sie pytam

Przyjdzie kit będzie git ok.gif

Napisano

> dzięki za info, czyli musze wyrównać szpachlą bo mam to pokrzywione i dlatego sie pytam

> Przyjdzie kit będzie git

O jaki prostokąt Ci chodzi? Ten jakby między lampami?

Napisano

> nom

Jeśli masz to wygięte podobnie jak klapa w sc to nawet szpachla niewiele Ci pomoże, będzie to widoczne...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.