Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Interfejs do Astry H

Featured Replies

Napisano

Tak jak w temacie jaki kupić interfejs do astry H?

Wiele jest na Alegro widzę, że większość jest do roku 2004 astra G.

Więc jaki kupić tak żebym mógł podłączyć auto do laptopa sprawdzić błędy ,usterki? A czym mógłbym np. włączyć automatyczne ryglowanie drzwi,podnoszenie szyb itp?

Czy te opcje to tylko w serwisie Opel-Techem?

np.znalazłem coś takiego

http://moto.allegro.pl/interfejs-opel-fiat-ford-mazda-peugeot-citroen-hit-i1280135621.html

Napisano

tylko Op-com. niestety na allegro nie znajdziesz. zostaja prywatni importerzy z chin lub ebay. koszt to od ok 30 dolcow na ebayu . Poczytaj na forum VKP o Opcomie

Napisano

kup opcom w najnowszym sofcie jest mozliwosc aktywacji bc, sam uzywam rewelacja

Napisano

> kup opcom w najnowszym sofcie jest mozliwosc aktywacji bc, sam uzywam rewelacja

Kolega posiada obcoma i jest z Rumuni, muszę się ładnie do kolego uśmiechnąć z jakimś 20.GIF co by mi BC odblokował

Napisano

> Kolega posiada obcoma i jest z Rumuni, muszę się ładnie do kolego uśmiechnąć z jakimś co by mi

> BC odblokował

nie ma problemu mozemy sie zgadac tylko ze bedziesz królikiem doswiadczalnym bo jeszcze nie aktywowalem bc mam instrukcje jak to zrobic ale czy sie da na 100% to nie daje glowy w kazdym razie na pewno nic nie zepsujemy

Napisano

kolega ktory wyslal mi wiadomosc proszony o wyslanie ponownie przez przypadek skasowalem ja i podam namiary wtedy

Napisano

> nie ma problemu mozemy sie zgadac tylko ze bedziesz królikiem doswiadczalnym bo jeszcze nie

> aktywowalem bc mam instrukcje jak to zrobic ale czy sie da na 100% to nie daje glowy w kazdym

> razie na pewno nic nie zepsujemy

Bawiłem się na sucho nowym softem op-coma, więc myślę że wspólnymi siłami damy rade. Jeśli możesz napisz mi na prv - jakiś numer kontaktowy, to po długim weekendzie się zdzwonimy waytogo.gif

Napisano

ile za taki chinski OP-COM trzeba w kraju wydac ??

ktory model clonika najlepszy ??

Napisano

w kraju zapłacisz co najmniej 200 zł możesz tym włączyć tempomat ryglowanie zamków szyby w pilota światła dzienne itp i oczywiście odczytać błędy zrobić diagnozę wszystkich urządzeń włącznie z kontrolkami na desce

Napisano

> w kraju zapłacisz co najmniej 200 zł możesz tym włączyć tempomat ryglowanie zamków szyby w pilota

> światła dzienne itp i oczywiście odczytać błędy zrobić diagnozę wszystkich urządzeń włącznie z

> kontrolkami na desce

ostatnio kupilem ELM327 - porazka, przydal sie jedynie do skasowania bledow w seju cool.gif

clonik OPCOMa zamowiony wink.gif - z przesylka za 1 sztuke nie cale 40 $

mysle, ze tym razem nie zatrzymaja mi go w urzedzie celnym,

zamowilem kiedys klon innego sprzetu z przesylka lotnicza DHL i zostal zatrzymany na lotnisku w Lipsku jako plagiat confused.gif

inne przez ems i hongkongpost docieraly bez problemowo lecialy zawsze przez UK tylko ze wolniej

Napisano
pub2.gifją wprawdzie zapłaciłem prawie 250 zł ale doszedł na drugi dzień a do tego po pewnym czasie sprzedawca wysłał mi jeszcze najnowszy soft pełna kultura
Napisano

> ile za taki chinski OP-COM trzeba w kraju wydac ??

200-250zł

> ktory model clonika najlepszy ??

Najnowszy zlosnik.gif

A tak poważnie to kupujesz obojętnie jaki byle działał i sam instalujesz nowy soft w fejsie

Napisano

> ją wprawdzie zapłaciłem prawie 250 zł ale doszedł na drugi dzień a do tego po pewnym czasie

> sprzedawca wysłał mi jeszcze najnowszy soft pełna kultura

A gdzie taka kultura?

Napisano

> A gdzie taka kultura?

Co ci potrzeba grinser006.gif

Napisano

> A tak poważnie to kupujesz obojętnie jaki byle działał i sam instalujesz nowy soft w fejsie

zobaczymy jak przyjdzie - podobno versja 090720 icon_rolleyes.gif

a co sie softu tyczy to na rapidzie i na chomikuj sa jakies wersje do klonikow 08.2010 893goodvibes.gif

Napisano

Witam

Najnowszy działający soft do fejsu to 1.39, a program obsługujący to OP-COM CHINA-CLONE 2010 EDITION (08/2010) i wersje OP-COM 090820 PL

W dniu wczorajszym wyszła nowa polska wersja OP-COMa 100315f

z tym że NIE INSTALOWAĆ tego na chińczykach bo to je zabije

Napisano

> 200-250zł

> Najnowszy

> A tak poważnie to kupujesz obojętnie jaki byle działał i sam instalujesz nowy soft w fejsie

Pewnie ze mozna

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Kolega posiada obcoma i jest z Rumuni, muszę się ładnie do kolego uśmiechnąć z jakimś co by mi

> BC odblokował

czy koledzy odblokowali BC ??

Znalazlem po niemiecku na Tech2 na op-comie chyba tak samo, ide walczyc wink.gif

Napisano

Ja niestety jeszcze mam zablokowane BC, brakuje mi czasu by z koleżką się spotkać i pogrzebać op-comem. Poczytaj na forum Vektry i AKP , był kilka razy poruszany temat BC

Napisano

> Ja niestety jeszcze mam zablokowane BC, brakuje mi czasu by z koleżką się spotkać i pogrzebać

> op-comem. Poczytaj na forum Vektry i AKP , był kilka razy poruszany temat BC

spoko, juz zrobione, trwalo to jakies 45 sekund wink.gif

chcialem zmienic swiatla do jazdy dziennej przelaczyc na inna opcjie tzn tylko mijania i tylne po zapaleniu silnika bez zegarow i tablic, jak rowniez bez postoju na wlaczonym zaplonie, no i dupa pad.gif

Napisano

Co moze byc przyczyna ze nie moge wejsc do UEC, REC i pozostalych ???

Wprobowalem kilka softow i rozne stery.

Mam win 7, warto instalowac caly sys na nowo (winXP), albo winny jes op-clon, badz jeszcze cos innego, a moze to tylko jakas blachostka ??

Moze ktos z Was mnie poratuje?

Walczylem wczoraj do nocy i dzis od 5, rozne softy, nawet 1x orginal sie mi klikna,

Op-Clon jeszcze dziala badz co badz jak wczesniej

Napisano

> Co moze byc przyczyna ze nie moge wejsc do UEC, REC i pozostalych ???

IMHO to wina interfejsu a nie softu. Ja używałem różnych softów i zostaje przy China Clone. Moj mimo że wchodzi we wszystkie moduły to raz na jakiś czas wcala nie chce gadać z autem i pokazuje też kilka danych z bloków pomiarowych zupełnie z księżyca. Niestety z chinolami tak jest że czasami działają super a czasami nie do końca.

Wrzuciłeś do Opcoma oryginalny soft ze strony Adako? boje_sie.gifboje_sie.gifboje_sie.gif

Gratuluję odwagi brawo.gif

I działa boje_sie.gif ??? Nie wyczyściło PICa boje_sie.gif ???

Napisano

Zasslem gdzies z netu op-com_fixed i wywalilo mi interface failed, i przekreslony napis china clone, po wlaczeniu softu 8/2010 china clone, fejs gada jeszcze z asterka jak poprzednio zlosnik.gif

Poswiece sie i sprobuje powalczyc ze sterami jeszcze ew. zainstaluje xp

szkoda tych 40 dolcow passed_out.gif

Napisano

Sprawdz na XP, mi dobrze dziala na tym systemie czego nie moge powiedziec o nowszych ze stajni M$ mimo wgrywanych sterow.

Ktora wersje softu masz na tym fejsie?? moze tu jest przyczyna.

Napisano

Fw 1.39

Naklejka na op-klonie 090820

Soft na cd byl 090714_en

Uzywam polskiego do klona 08/10 z poprawkami podobno z 10.10.10

Napisano

To powinno dzialac na tym sofcie i programie, czasami sa problemy ze sterownikami pod Viste i W7.

Chociaz raz mialem ze wywijal mi numery program raz laczac sie i rozlaczajac. Wtedy przeinstalowalem na wczesniejsza wersje i wrocilem na 1.39, po tym zabiegu a nic nie ruszajac sterownikow w systemie i samego programu dziala do dzisiaj.

Edit:To oczywiscie na XP i zainstalowany program 090714_pl a 08_2010 odpalany bez instalacji.

Napisano

> Fw 1.39

> Naklejka na op-klonie 090820

> Soft na cd byl 090714_en

> Uzywam polskiego do klona 08/10 z poprawkami podobno z 10.10.10

używam na xp i nie ma problemu z komunikacja spróbuj tez, jak nie bedzie dobrze to cos chyba z interfejsem albo jak mozesz to podlacz pod innego opla i sprawdz dzialanie, czasami tak jest, moze ziarenko ryżu gdzies sie dostalo podczas montażu wink.gif

Napisano

Koledzy przypominam, że od jakiegoś czasu tematy z autokącika są dostępne poprzez wyszukiwarkę google (wcześniej AK był zamkniętym forum niedostępnym "z zewnątrz"). W związku z tym zapodaje 2 linki

1) klik1

2) klik2

Napisano

> WinXP i wszystko gra

A to jednak microsoft umila zycie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.