Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Paraflu w zbiorniczku

Featured Replies

Napisano

witam,pytanie mam takie:jakiś czas temu zmieniałem termostat w marei 1,6,16v teoretycznie zrobiłem wszystko jak trzeba ale problem polega na tym ,że co jakiś czas muszę dolewać płyn do zbiorniczka(powiedzmy że ilość między kreskami min. a max. co 1000 km)nie widzę żadnych wycieków i dlatego ciężko mi zlokalizować ewentualny wyciek.

Napisano

nie parują szyby, nie śmierdzi płynem w środku ?

Napisano
  • Autor

> nie parują szyby, nie śmierdzi płynem w środku ?

trudno mi powiedzieć ,czasami mam wrażenie że delikatnie tak,ale w taką pogodę przeważnie parują .

Napisano

> trudno mi powiedzieć ,czasami mam wrażenie że delikatnie tak,ale w taką pogodę przeważnie parują .

Sprawdź czy wykładzina nie jest mokra.. chyba że uszczelka pod głowicą wink.gif

Napisano

> trudno mi powiedzieć ,czasami mam wrażenie że delikatnie tak,ale w taką pogodę przeważnie parują .

rozumiem że przed zmianą termostatu płynu nie ubywało ?

Napisano
  • Autor

> rozumiem że przed zmianą termostatu płynu nie ubywało ?

przed zmianą termostatu płynu nie ubywało

Napisano

> przed zmianą termostatu płynu nie ubywało

obadałeś czy spod termostatu nie cieknie ? hmm.gif bo innej możliwości to nie widzę co mogłoby się spsuć oslabiony.gif

Napisano

> przed zmianą termostatu płynu nie ubywało

to znaczy, że termostat jest nieszczelny zlosnik.gif

Napisano

> nie parują szyby, nie śmierdzi płynem w środku ?

ewentualnie czy jest mokry dywanik pasazera

Napisano
  • Autor

> to znaczy, że termostat jest nieszczelny

to znaczy jak nieszczelny?gdzie to wycieka?

Napisano

> to znaczy jak nieszczelny?gdzie to wycieka?

najpewniej na łączeniu z korpusem silnika lub przez węże...

Napisano
  • Autor

> najpewniej na łączeniu z korpusem silnika lub przez węże...

no to co zrobić,spróbować dociągnąć termostat delikatnie i opaski na wężach,brałem pod uwagę wyciek w tych miejscach ale sugerowałem się szarym nalotem od płynu ,który powinien być w miejscu wycieku a takowego nie znalazłem

Napisano

> no to co zrobić,spróbować dociągnąć termostat delikatnie i opaski na wężach,brałem pod uwagę wyciek

> w tych miejscach ale sugerowałem się szarym nalotem od płynu ,który powinien być w miejscu

> wycieku a takowego nie znalazłem

zdjąć, termostat, papierem ściernym wyczyścić blok silnika i zmontować do kupy używając silikonu

Napisano
  • Autor

> zdjąć, termostat, papierem ściernym wyczyścić blok silnika i zmontować do kupy używając silikonu

przed zamontowaniem czyściłem blok w tym miejscu ,silikonu nie dawałem tylko uszczelka co była w komplecie(termostat nowy na stałe w nowej obudowie)

Napisano

> przed zamontowaniem czyściłem blok w tym miejscu ,silikonu nie dawałem tylko uszczelka co była w

> komplecie(termostat nowy na stałe w nowej obudowie)

Posmaruj uszczelkę silikonem na wysokie temp i bedzie działać ok.gif

Napisano

> witam,pytanie mam takie:jakiś czas temu zmieniałem termostat w marei 1,6,16v teoretycznie zrobiłem

> wszystko jak trzeba ale problem polega na tym ,że co jakiś czas muszę dolewać płyn do

Miałem podobny problem i też nie moglem zlokalizować miejsca wycieku. W ASO wciskali mi, że jest to naturalny ubytek wynikający z parowania płynu. Przypadkowo znalazłem minimalną nieszczelność na boku chłodnicy, wyciekały krople, które zatrzymywały się na listwie pod chłodnicą tak, że pod samochodem nigdy nie było śladu wycieku. Zauważ, że między kreską min. a max. na chłodnicy mieści się tylko ok. 50ml płynu. Sprawdź to miejsce

Napisano

> Posmaruj uszczelkę silikonem na wysokie temp i bedzie działać

Polecam sylikon DIRKO super uszczelnia koszt ok 26zł tubka

Napisano

> Miałem podobny problem i też nie moglem zlokalizować miejsca wycieku. W ASO wciskali mi, że jest to

> naturalny ubytek wynikający z parowania płynu. Przypadkowo znalazłem minimalną nieszczelność

> na boku chłodnicy, wyciekały krople, które zatrzymywały się na listwie pod chłodnicą tak, że

> pod samochodem nigdy nie było śladu wycieku. Zauważ, że między kreską min. a max. na chłodnicy

> mieści się tylko ok. 50ml płynu. Sprawdź to miejsce

Oczywiście chodzi o kreski min. i max na zbiorniczku wyrównawczym a nie na chłodnicy. sorry

Napisano

> Zauważ, że między kreską min. a max. na chłodnicy

> mieści się tylko ok. 50ml płynu.

Chyba 500 ml (0,5L) Gdyby było jak mówisz kreska min-max mogła by nie istnieć zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.