Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ptasie łajno

Featured Replies

Napisano

Czym czyścicie ptasie łajno z lakieru? Zostało mi na jakies 2 tygodnie podczas niejeżdzenia samochodem i teraz mam minimalny slad oslabiony.gif

Napisano

> Czym czyścicie ptasie łajno z lakieru? Zostało mi na jakies 2 tygodnie podczas niejeżdzenia

> samochodem i teraz mam minimalny slad

Myjka ciśnieniowa daje radę, jeśli jest świeże. Jeśli został Ci ślad - mogło się już weżreć w lakier, a wtedy to już tylko środki w stylu Tempo sick.gif

Napisano

> Czym czyścicie ptasie łajno z lakieru? Zostało mi na jakies 2 tygodnie podczas niejeżdzenia

Spróbuj delikatnie szmatką zwilżoną szamponem,jeśli nie pomoże daj wosk lub pastę lekko ścierną. Jeżeli masz zabezpieczony (woskowany) lakier, nic nie powinno się stać. Osobiście woskuję auto dwa razy w roku i żadne łajno itp. nie szkodzi lakierowi ok.gif.

Napisano

> Czym czyścicie ptasie łajno z lakieru? Zostało mi na jakies 2 tygodnie podczas

> niejeżdzenia samochodem i teraz mam minimalny slad

Zakupiłem Ten środek ponad rok temu. Jak na razie sprawuje się dobrze.

Jedynym minusem jaki zauważyłem to zapach jaki pozostaje po wycieraniu karoserii (zapewne domieszki benzyny).

Niestety muszę używać go dosyć często, parking przy mojej firmie znajduje się obok parku w którym pełno wron i innych ptaków.

Prawie codziennie samochód jest obs.... z każdej strony angryfire.gif

Czasami zastanawiam się czy w kolorze lakieru mojego samochodu nie jest "zakodowane" - sr.. na ten samochód wink.gif

Napisano

Hejko

Najlepiej jak da rade to odrazu zmywać smile.gif Ja mam u siebie czarny mat, jak tylko pojawi się kupa to mam w bagażniku wode w butli i odrazu zmywam.

Tak jak pisali Tobie, najlepiej namoczoną szmatkę z płynem do mycia naczyń zostaw na kupie na godzinke, jak dasz rade to podlewaj wodą wink.gif

Potem powinna zejść, ale odbarwienie na lakierze bezbarwnym tak łatwo nie zejdzie. Wtedy pasta tempo tak jak poprzednicy pisali.

A co do woskowania, to chyba nawet i wosk nie wygra z dwutygodniową zaschłą, wredną,kwaśną kupą wink.gif Na szczęście krowy nie latają hehe smile.gif

pozdroffka

Napisano

> Hejko

> Najlepiej jak da rade to odrazu zmywać Ja mam u siebie czarny mat, jak tylko pojawi się kupa to

> mam w bagażniku wode w butli i odrazu zmywam.

> Tak jak pisali Tobie, najlepiej namoczoną szmatkę z płynem do mycia naczyń zostaw na kupie na

> godzinke, jak dasz rade to podlewaj wodą

> Potem powinna zejść, ale odbarwienie na lakierze bezbarwnym tak łatwo nie zejdzie. Wtedy pasta

> tempo tak jak poprzednicy pisali.

> A co do woskowania, to chyba nawet i wosk nie wygra z dwutygodniową zaschłą, wredną,kwaśną kupą

> Na szczęście krowy nie latają hehe

> pozdroffka

najlepiej zapobiegać, czyli utrzymywać warstwę wosku na aucie.

Jeżeli już zdarzy się ostrzał z ptasich dupek to polać wodą, poczekać aż zmięknie i delikatnie przetrzeć nawet chusteczką. Nie trzeć na siłę, nie trzeć na sucho.

Na zabezpieczonej woskiem powierzchni ptasia kupa przez kilka dni nie robi wrażenia, a przy myciu schodzi pod karcherem, tak samo jak owady.

Jak masz srakę przyschniętą przez miesiąc, a lakier suchy i niewoskowany to zostanie wżarta plama i nic nie poradzisz sick.gif

p.s. Odpowiadałem ogólnie ok.gif

Napisano

W temacie glinki polecam tania i sprawdzoną klik Glinka Sonaxa sama w sobie jest kupą grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.