Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat 126p elegant, 97 rocznik. Byłby ktoś zainteresowany ?

Featured Replies

Napisano

Pytam, bo nie wiem co z nim zrobić. Mój dziadek posiada malucha z 97 roku, jest pierwszym właścicielem. Przebieg to ok 45 k km. Blachy można powiedzieć że prawie nie ma, bo jak to eleganty zardzewiał. Ogólnie silnik i skrzynia jest OK. Co z takim mogę zrobić ? Oddać na złom mi szkoda. Ile to może być warte ? Tak jak mówię, to ma ok 40-45k km, może ktoś by go chciał na części ?

Temat orientacyjny, narazie jestem w trakcie rozmów z dziadkiem, żeby go sprzedać, bo on już jeździć nie będzie a szkoda kasy na OC i przeglądy. Muszę mieć jakiś argument ile za niego dostanie, żeby go przekonać do sprzedaży.

Napisano

> Pytam, bo nie wiem co z nim zrobić. Mój dziadek posiada malucha z 97 roku, jest pierwszym

> właścicielem. Przebieg to ok 45 k km. Blachy można powiedzieć że prawie nie ma, bo jak to

> eleganty zardzewiał. Ogólnie silnik i skrzynia jest OK. Co z takim mogę zrobić ? Oddać na złom

> mi szkoda. Ile to może być warte ? Tak jak mówię, to ma ok 40-45k km, może ktoś by go chciał

> na części ?

> Temat orientacyjny, narazie jestem w trakcie rozmów z dziadkiem, żeby go sprzedać, bo on już

> jeździć nie będzie a szkoda kasy na OC i przeglądy. Muszę mieć jakiś argument ile za niego

> dostanie, żeby go przekonać do sprzedaży.

Nie mam bladego pojęcia, myślę że jak wyrwiesz za niego 300 zł to będzie sukces, sensowniej dogadać się z jakimś punktem kasacji aut (będziesz musiał obskoczyć kilka by trafić na taki do dogadania) i oddać samą skorupę, zezłomować w wydziale komunikacji a wszystko co zostanie sprzedać na allegro, czyli silnik itd, może tym sposobem odzyskasz więcej kasy.

Za swojego eleganta '96 rok dałem 100 zł.

Napisano
  • Autor

Chce uniknąć rozbierania samochodu na części. Nie mam na to czasu.

Napisano

Wystaw od 100zł na allegro. Ile dadza tyle bedzie wart. Chyba najprostsze rozwiązanie.

Napisano

> Pytam, bo nie wiem co z nim zrobić. Mój dziadek posiada malucha z 97 roku, jest pierwszym

> właścicielem. Przebieg to ok 45 k km. Blachy można powiedzieć że prawie nie ma, bo jak to

> eleganty zardzewiał. Ogólnie silnik i skrzynia jest OK. Co z takim mogę zrobić ? Oddać na złom

> mi szkoda. Ile to może być warte ? Tak jak mówię, to ma ok 40-45k km, może ktoś by go chciał

> na części ?

> Temat orientacyjny, narazie jestem w trakcie rozmów z dziadkiem, żeby go sprzedać, bo on już

> jeździć nie będzie a szkoda kasy na OC i przeglądy. Muszę mieć jakiś argument ile za niego

> dostanie, żeby go przekonać do sprzedaży.

W elegantach zginte nadwozie to norma, dlatego nei sa w cenie. 300zl to rzeczywiscie dobre pieniadze, choc na twoim miejscu nie nastawialbym sie na ich zdobycie. Jesli to temat jedynie na pozbycie sie samochodu, to ja wystawilbym aukcje BCM od 80zl i zobaczyl czy sie rozwinie.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Link do albumu

Poszperałem na allegro, pooglądałem samochód z każdej strony, więc czekam na propozycje cenowe. Nie jest w tak tragicznym stanie, jak myślałem. Auto jest nie umyte, więc ładnie się nie prezentuje.

Ile realnie można wziąć za ten samochód ? Mam chętnego, tylko nie wiem ile mu powiedzieć.

Napisano

> Link do albumu

> Poszperałem na allegro, pooglądałem samochód z każdej strony, więc czekam na propozycje cenowe.

jeśli chcesz je sprzedać to daj ogłoszenie na giełdę kącika motoPRL

> Nie jest w tak tragicznym stanie, jak myślałem. Auto jest nie umyte, więc ładnie się nie

> prezentuje.

> Ile realnie można wziąć za ten samochód ? Mam chętnego, tylko nie wiem ile mu powiedzieć.

Napisano
  • Autor

> jeśli chcesz je sprzedać to daj ogłoszenie na giełdę kącika motoPRL

> > Ile realnie można wziąć za ten samochód ? Mam chętnego, tylko nie wiem ile mu powiedzieć.

OK, trafi tam, tylko bardziej chodzi teraz o wycenę ok.gif

Napisano

> OK, trafi tam, tylko bardziej chodzi teraz o wycenę

Nie jest tak tragicznei jak pisales. 400-500 zl mozna by cenic, choc ja np w elegantach nie gustuje.

Napisano
  • Autor

> Nie jest tak tragicznei jak pisales. 400-500 zl mozna by cenic, choc ja np w elegantach nie

> gustuje.

Sam zdziwiłem się, że jest on w takim stanie jakim jest. Myślałem, że Aku do wymiany, bo nie ładowany, nie jeżdżony samochód. Nie odpalił, ale po przejechaniu 4 km naładował się, aby spokojnie potem zapalił, czyli nawet aku nie jest złomem wink.gif

Po obejrzeniu na allegro cen, cenę ogłaszam za niego 600 zł do negocjacji. Temat można zamknąć ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.