Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zdawanie starego akumulatora

Featured Replies

Napisano

Powoli przymierzam się do kupna nowego aku bo podejrzewam, że obecny już w zimie mnie zawiedzie i trafiłem na jedna aukcje i skontaktowałem się ze sprzedawcą pytajac o zdanie akumulatora. Odpowiedział mi on tak: jeżeli odbieram osobiście to muszę zapłacic kaucje lub odrazu zdac stary aku natomiast jak będzie wysyłka akumulatora to nie musze im nic płacic ani zdawać.

Stąd moje pytanie dlaczego przy odbiorze osobistym musze zdawać stary aku a przy wysyłce nie płace zadnej kaucji i nie zdaje aku?

Napisano

> Powoli przymierzam się do kupna nowego aku bo podejrzewam, że obecny już w zimie mnie zawiedzie i

> trafiłem na jedna aukcje i skontaktowałem się ze sprzedawcą pytajac o zdanie akumulatora.

> Odpowiedział mi on tak: jeżeli odbieram osobiście to muszę zapłacic kaucje lub odrazu zdac

> stary aku natomiast jak będzie wysyłka akumulatora to nie musze im nic płacic ani zdawać.

> Stąd moje pytanie dlaczego przy odbiorze osobistym musze zdawać stary aku a przy wysyłce nie płace

> zadnej kaucji i nie zdaje aku?

a cena ? prawdopodobnie cena zawiera wartość złomową aku i sprzedawca w inny sposób " załatwia " sobie sztuki na wyrównanie bilansu

wysyłka zużytego aku byłaby dość śmieszna ( wartość złomowa + koszt przesyłki byłby większy od 30zł )

Napisano
  • Autor

> a cena ? prawdopodobnie cena zawiera wartość złomową aku i sprzedawca w inny sposób " załatwia "

> sobie sztuki na wyrównanie bilansu

no własnie cena jest najniższa ze wszystkich aukcji i ma duże powodzenie wsród kupujących

> wysyłka zużytego aku byłaby dość śmieszna ( wartość złomowa + koszt przesyłki byłby większy od 30zł

> )

własnie dostałem odpowiedź na temat dlaczego wysyłkowo nie musze zdawać i chyba chodzi własnie o koszty wink.gif

Quote:

bo jak kupuje Pan baterie i odbiera osobiscie to musi Pan nam zdac stara i my reszta zajmiemy , jezeli bedzie pan odbieral wysyłkowo to nie musi Pan zdawać starej baterii bo sa to dla nas i Pana dodatkowe koszty dlatego przy wysylce nie ponosi Pan zadnych dodatkowych kosztow

Napisano

Ja kupowałem z sieci- allegro 2 lata temu autcrafta i w tym roku kolejnego.

Dwa lata temu jednego dnia dostarczono mi nowy aq, a za dwa dni przyjechał kurier po zużytego.

W tym roku widać trochę obcieli koszty, bo gdy kurier przywiózł nówkę, od razu chciał zabierać zużytego. (oczywiście ostrzegł o tym fakcie rzez telefon przed uzgodnieniem terminu przyjazdu)

Tak czy owak- stare aq musiałem zdawać.

ps

skąd bierzesz aq? daj linka

Napisano

ja też uważam że cena za stary jest wliczona

Napisano
  • Autor

> ja też uważam że cena za stary jest wliczona

no dobra ale przy odbiorze osobistym zdaje stary wiec co, cena aku jest wtedy mniejsza?

Napisano

> no dobra ale przy odbiorze osobistym zdaje stary wiec co, cena aku jest wtedy mniejsza?

W ub roku zakupiłem na aukcji aku z odbiorem osobistym. Pojechałem, zapłaciłem. Pytam gościa co z kaucją, ewentualnie zdaniem starego, a ten odpowiedział "będziesz Pan przejeżdżał to przywieź stary a jak będziemy mieli zamknięte to pier@#$%% go pod schody przy wejściu". Nigdy więcej tam nie byłem wink.gif

Napisano

> Stąd moje pytanie dlaczego przy odbiorze osobistym musze zdawać stary aku a przy wysyłce nie płace

> zadnej kaucji i nie zdaje aku?

czy musisz? ja w legalnie działającym sklepie wraz z warsztatem elektrotechniki pojazdowej kupowałem ostatnimi czasy 2 aku: do skuterka i do bolidu. pan nie chciał żadnej kaucji, na moje pytania, czy muszę przynieść "złom akumulatorowy" odparł, że mogę, ale przymusu nie ma... niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> czy musisz? ja w legalnie działającym sklepie wraz z warsztatem elektrotechniki pojazdowej

> kupowałem ostatnimi czasy 2 aku: do skuterka i do bolidu. pan nie chciał żadnej kaucji, na

> moje pytania, czy muszę przynieść "złom akumulatorowy" odparł, że mogę, ale przymusu nie ma...

o widzisz, co sklep to co innego chcą hmm.gif

Napisano

> "będziesz Pan przejeżdżał to przywieź

> stary..."

Dokładnie to samo usłyszałem kupując moje 2 przedostatnie akumulatory w specjalistycznych sklepach "stacjonarnych" z akumulatorami. Żadnej kaucji, żadnego zdawania, stosunek do przyjmowania starych wręcz "powściągliwie-niechętny". Ostatni akumulator kupiłem wysyłkowo- również ani słowa o zdawaniu starego czy dopłacie. Najwyraźniej trzymają się tego raczej tylko duże sklepy sieciowe i markety... skromny.gif

Napisano

Kupiłem nowy akumulator do motocykla przez net. Nie musiałem odsyłać stary akumulator. Oddałem go na złom.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.