Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik

Featured Replies

Napisano

Mam do regeneracji rozrusznik w swoim aucie.Prawdopodobnie bendiks do wymiany.W warsztatach chcą od 100 do 200 za samą naprawę +koszty części. icon_eek.gifTymczasem na allegro znalazłem nowe i regenerowane za mniejszą kasę.I mam dylemat zrobić w warsztacie czy kupić na allegro i zaoszczędzić kilka stówek?Skąd taka różnica w cenach pomiędzy naprawą mojego a tymi z allegro? niewiem.gif.To chyba nie są jakieś chińskie produkty?.Do tego jeszcze jest gwarancja.

Napisano

> Mam do regeneracji rozrusznik w swoim aucie.Prawdopodobnie bendiks do wymiany.W warsztatach chcą

> od 100 do 200 za samą naprawę +koszty części. Tymczasem na allegro znalazłem nowe i

> regenerowane za mniejszą kasę.I mam dylemat zrobić w warsztacie czy kupić na allegro i

> zaoszczędzić kilka stówek?Skąd taka różnica w cenach pomiędzy naprawą mojego a tymi z allegro?

> .To chyba nie są jakieś chińskie produkty?.Do tego jeszcze jest gwarancja.

Nie jest napisane że są chinskie, jest napisane że są to no name zlosnik.gif

Na resztę możesz odpowiedzieć sobie sam.

Ja jak robiłem to niestety ale mechanik źle postawił diagnozę i z rozrusznika została tylko obudowa, reszta była wymieniona na nowe, koszt podobny co nowy oryginalny, ale miałem wszystkie nowe graty oryginalne w środku.

Napisano

Ja zrobiłem jeszcze inaczej - jak mi w astrze zaczynał szwankować - kupiłem używany na autokąciku hehe.gif

Do dzisiaj kręci jak szalony oink.gif

A koszt był o połowę mniejszy niż regeneracja w warsztacie zlosnik.gif

Napisano

> Mam do regeneracji rozrusznik w swoim aucie.Prawdopodobnie bendiks do wymiany.W warsztatach chcą

> od 100 do 200 za samą naprawę +koszty części. Tymczasem na allegro znalazłem nowe i

> regenerowane za mniejszą kasę.I mam dylemat zrobić w warsztacie czy kupić na allegro i

> zaoszczędzić kilka stówek?Skąd taka różnica w cenach pomiędzy naprawą mojego a tymi z allegro?

> .To chyba nie są jakieś chińskie produkty?.Do tego jeszcze jest gwarancja.

Samemu nie dasz rady wydlubac rozrusznika i zobaczyc co go boli? zaoszczedzisz kase na rozbiorke i zdecydujesz co pozniej zrobic, ja u siebie podejrzewalem bendix po rozbiorce okazalo sie ze zuzyly sie widelki za 5 zł poskladalem, i chodzi jak szalony.

Napisano
  • Autor

> jest napisane że są to no name

Jakie no name niewiem.gifniewiem.gif?

Napisano
  • Autor

> Samemu nie dasz rady wydlubac rozrusznika i zobaczyc co go boli? zaoszczedzisz kase na rozbiorke i

> zdecydujesz co pozniej zrobic, ja u siebie podejrzewalem bendix po rozbiorce okazalo sie ze

> zuzyly sie widelki za 5 zł poskladalem, i chodzi jak szalony.

Z wydłubaniem to sobie poradzę,gorzej z diagnozą.Bo na rozrusznikach za mocno się nie znam.Natomiast jak mam płacić 200zł za regeneracje to już lepiej kupić taniej regenerowany.Tylko na co powinienem patrzeć przy takim zakupie?Jakieś numery czy wystarczy same zapewnienie sprzedawcy że pasuje.

Napisano

> ale miałem

> wszystkie nowe graty oryginalne w środku.

Jesli osobiscie kupiles czesci(watpliwe) to jest duza szansa ze byly markowe w innym przypadku nie spodziewaj sie cudow.

Napisano

Ostatnio przestaje się opłacać naprawiać lepiej kupić drugi z gwarancją. Kwestia jeszcze co jest uszkodzone są części które kosztują tyle co "nowy" rozrusznik czy alternator.

Napisano
  • Autor

Widze ze kolega jest w temacie,przynajmniej tak wnioskuje po podpisie zlosnik.gif.Na co zwrócić uwage przy kupnie nowego(drugiego)?Czy są jakieś numery i inne oznaczenia?

Napisano

> Z wydłubaniem to sobie poradzę,gorzej z diagnozą.Bo na rozrusznikach za mocno się nie

> znam.Natomiast jak mam płacić 200zł za regeneracje to już lepiej kupić taniej

> regenerowany.Tylko na co powinienem patrzeć przy takim zakupie?Jakieś numery czy wystarczy

> same zapewnienie sprzedawcy że pasuje.

Ja mialem ulatwione bo robie zakupy w stacjonarnym sklepie ide i pokazuje co chce kupic i to dostaje. Wydaje mi sie ze dane silnika wystarcza, ewentualnie mozesz jeszcze policzyc zeby na zebatce rozrusznika tak dodatkowo .

Napisano

sam kiedys szukałem rozrusznika i na 2 aukacjach gdzie oferowali nowe zadzwoniłem sobie do sprzedającego. W obu przypadkach był to wyrób chiński, w jednym, przypadku sprzedający oświadczył, że nie powie mi nic więcej niz na aukcji, bo towar z Holandii w kontenerze z portu do niego dotarł spineyes.gif

Napisano

> Widze ze kolega jest w temacie,przynajmniej tak wnioskuje po podpisie .Na co zwrócić uwage przy

> kupnie nowego(drugiego)?Czy są jakieś numery i inne oznaczenia?

Przede wszystkim od sprawdzonego sprzedawcy ja zaopatruje się http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=534452 do tej pory nie miałem reklamacji. Najlepiej mieć nr. rozrusznika

Napisano
  • Autor

> Przede wszystkim od sprawdzonego sprzedawcy ja zaopatruje się

> http://moto.allegro.pl/show_user.php?uid=534452

Widzę że ma też rozrusznik do mojego autka.Jednak zdecydowałem że kupie nowy i nie dam zarobić mechaniorom.Dzięki wszystkim za pomoc20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.