Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

civic type r - kilka pytan

Featured Replies

Napisano

> Nie wiesz czy audio rozni sie czyms od wersji bazowej? W jakim jezyku to dziala?

Jednostka centralna jest inna - ale nie wiem, czy parametry dźwięku są inne niż przy standardowym odtwarzaczu. Angielski działa świetnie (lepiej, niż możnaby się spodziewać), niemieckiego nie sprawdzałem, polskiego nie ma.

Te polecenia głosowe to w niektórych przypadkach trochę przerost formy nad treścią IMO zlosnik.gif - łatwiej jest np. kliknąć w guziczek na desce, żeby włączyć ogrzewanie lusterek i tylnej szyby, niż klikać przycisk polecenia głosowego na kierownicy, a potem wyraźnie powiedzieć "rear defrost on" biglaugh.gif. Ale przy wybieraniu adresu w nawigacji czy dzwonieniu sprawdza się to całkiem dobrze - szczególnie, że w razie wątpliwości nawigacja próbuje podpowiadać kilka nazw, które brzmią podobnie, na ekranie dostajesz listę i wybierasz głosem numerek. W najgorszym razie można też literować. Mimo języka angielskiego bez problemu rozpoznaje nazwy ulic typu "Białowieska" czy "Żernicka" zlosnik.gifok.gif - jakieś typowe operacje z ustawieniem trasy włącznie da się wykonać bez odrywania rąk od kierownicy.

> Wg strony hondy jest dostepna.

Dopiero teraz spojrzałem na niemiecką stronę Hondy - faktycznie, jest, ale cena jest jakaś wysoka. hmm.gif W Polsce było do wyboru albo FN2R z nawigacją, albo biały ze szperą. Fabryczna nawigacja w Polsce to 5 kzł dopłaty - 2,7k EUR to być może cena nawigacji SD z ekranem dotykowym, montowanej w miejsce radia? hmm.gif Jeśli tak - to w takiej cenie to raczej bez sensu.

> Kamera jest zbyteczna, jezdze do przodu

Nawigacja jest przygotowana - kamerę podłacza się P&P. Jeśli kupisz poza siecią dealerską Hondy, to da się temat ogarnąć kosztami odpowiadającymi cenie jednej opony, IMO warto. zlosnik.gif Gdzieś widziałem informację, jakie urządzenie należy kupić.

Kąt widzenia takiej kamerki jest dość szeroki, , po ciemku też całkiem nieźle widać. Gdy czujniki parkowania piszczą już ciągłym dźwiękiem, to wspomagając się kamerą da się jeszcze podjechać o te 15-20 cm bliżej przeszkody.

> Tez mi sie tak wydaje, ale zobaczymy. Z GP Pack to naprawde ladnie wygladajacy wozek. Orginalne

> 18'' zostaja u dilera? Chociaz w sumie tego dowiem sie jutro.

Wartoby rozpoznać temat przed złożeniem zamówienia, bo może (ale nie musi) się okazać, że zamówienie osobno tych dokładek zderzaków jest cenowo atrakcyjne w porównaniu do fabrycznego pakietu (szczególnie, że tak czy inaczej to wszystko przyjeżdża już fabrycznie polakierowane, pozostaje tylko montaż). Te polerowane felgi 19" są bardzo efektowne, ale w codziennej jeździe, parkowaniu w mieście, itd. mogą uprzykrzać trochę życie. zlosnik.gif

Rage19a.jpg

Napisano

> jeździe, parkowaniu w mieście, itd. mogą uprzykrzać trochę życie.

Daniel ile już myknąłeś swoją? Spełnia twoje wymagania? I jeśli mógłbyś przypomnieć jaki masz silnik i ile ci wciąga benzyny.

Napisano

> Daniel ile już myknąłeś swoją?

Niedużo - raptem niecałe 600 kilometrów. Jakoś tak ciężko mi się tym autem jeździ i jak nie muszę, to jeżdżę czym innym. zlosnik.gif

> I jeśli mógłbyś przypomnieć jaki masz silnik i ile ci wciąga benzyny.

Z automatem jest tylko 1.8 - tankowałem dopiero dwa razy, więc trudno dokładnie ocenić spalanie. Wg. komputera pokładowego w mieście spala 14-15l/100km, w trasie to już różnie - przy spokojnej, równej jeździe w granicach 90-100 km/h zadowala się nawet sześcioma litrami. Przy drugim tankowaniu policzyłem sobie średnie spalanie i wyszło gdzieś w granicach 10l/100 km.

Napisano

> Z automatem jest tylko 1.8 - tankowałem dopiero dwa razy, więc trudno dokładnie ocenić spalanie.

> Wg. komputera pokładowego w mieście spala 14-15l/100km

Ile?! yikes.gif 140 koni i TAKIE spalanie? facepalm.gif

I co, warto dla automata?

Napisano

> Te polerowane felgi 19" są bardzo efektowne, ale w codziennej

> jeździe, parkowaniu w mieście, itd. mogą uprzykrzać trochę życie.

W jaki sposób felgi mogą przeszkadzać w parkowaniu? hmm.gif

Napisano

> W jaki sposób felgi mogą przeszkadzać w parkowaniu?

Wystarczy np. zjazd pod bardzo ostrym kątem z wysokiego krawężnika albo wjazd na taki krawężnik. zlosnik.gif Nie zawsze warunki pozwalają by ten kąt był większy...

Napisano

> Ile?! 140 koni i TAKIE spalanie?

> I co, warto dla automata?

Kolega z pracy ma 1.4 z manualem - spalanie we Wrocławiu podobne. biglaugh.gif

Napisano

> Kolega z pracy ma 1.4 z manualem - spalanie we Wrocławiu podobne.

Tak, tylko że Wrocław to jeden wielki korek, a Ty chyba nie tam jeździsz?

Napisano

> Wystarczy np. zjazd pod bardzo ostrym kątem z wysokiego krawężnika albo wjazd na taki krawężnik.

> Nie zawsze warunki pozwalają by ten kąt był większy...

No, to się nie zjeżdża ani nie wjeżdża pod wysokie krawężniki po prostu.

Chodzi mi o to, że nie ma znaczenia czy masz 18 czy 19 cali.

A te 19 naprawdę super wyglądają na Type-Rze ok.gif

Napisano

> Tak, tylko że Wrocław to jeden wielki korek

Wiem, że to patologiczny przykład - we Wrocławiu każde auto spali dużo zlosnik.gif, ale jak napisałem, przebieg tego samochodu to zaledwie parę setek kilometrów, więc wynik tak czy inaczej miarodajny nie jest.

Napisano

> No, to się nie zjeżdża ani nie wjeżdża pod wysokie krawężniki po prostu.

Tylko jak to zrobić, jak się mieszka w polskim mieście? niewiem.gif

Napisano

> No, to się nie zjeżdża ani nie wjeżdża pod wysokie krawężniki po prostu.

Często alternatywy po prostu nie ma - ale to już oczywiście zalezy od tego, jak, gdzie i do czego auta się używa. Im profil opony niższy, tym mniej trzeba, by felgę uszkodzić...

> A te 19 naprawdę super wyglądają na Type-Rze

Jasne zlosnik.gif - to chyba jedne z ładniejszych felg dla Civica. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Jasne - to chyba jedne z ładniejszych felg dla Civica.

z seryjnych tak, z nieseryjnych nie wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Powracamy do tematu.

Jak wyglada sprawa amerykanskiego Civica Si?

Duzym plusem jest na pewno wielowahacz z tylu. Silnik generuje podobna moc co wersja europejska.

Jest sens sie w to pakowac?

Jakie plusy i minusy w stosunku do wersji europejskiej?

Napisano

> Powracamy do tematu.

> Jak wyglada sprawa amerykanskiego Civica Si?

> Duzym plusem jest na pewno wielowahacz z tylu. Silnik generuje podobna moc co wersja europejska.

> Jest sens sie w to pakowac?

> Jakie plusy i minusy w stosunku do wersji europejskiej?

Dużych minusów nie zauważyłem.

Na + :

+ ładniejsza imho mniej obstukana bryła niż europejska

+ lepsza widoczność (dużo lepsza)

+ wielowahacz zamiast belki - Juppi ! bananaevil.gif

+ większe auto (w środku mam wrażenie, może subiektywnie?)

+ na seryjnym body'kicie (hfp) + obręcze hfp nabiera bardzo ciekawego wyglądu

Na - :

- mam wrażenie, że trochę mniej kubełkowe fotele niż w europie (ale nie znacznie)

- gorsze wyposażenie standardowe - brak klimatronic'a, brak podgrzewanych lusterek

- stosunkowo słabe hamulce seryjne, imho do tej mocy powinny być lepsze - ale tutaj zaznaczam, że zupełnie nie wiem jak się to ma do wersji europejskiej (klocki np. pasują od EP3 eu. i jest od razu dużo lepiej.)

- radio nie odbierające europejskich fal (same nieparzyste) + brak RDS (ale to normalne dla USA), można zeswapować na radyjko 2DIN z navi, dvd, zest.głośnomówiącym itd... wydatek około 2400

Podsumowując, i tak wolałbym swoją coupe,tę niż europejskiego Type- R'a. To chyba tyle ode mnie.

Napisano

> Dużych minusów nie zauważyłem.

> Na + :

> + ładniejsza imho mniej obstukana bryła niż europejska

> + lepsza widoczność (dużo lepsza)

> + wielowahacz zamiast belki - Juppi !

> + większe auto (w środku mam wrażenie, może subiektywnie?)

> + na seryjnym body'kicie (hfp) + obręcze hfp nabiera bardzo ciekawego wyglądu

> Na - :

> - mam wrażenie, że trochę mniej kubełkowe fotele niż w europie (ale nie znacznie)

> - gorsze wyposażenie standardowe - brak klimatronic'a, brak podgrzewanych lusterek

> - stosunkowo słabe hamulce seryjne, imho do tej mocy powinny być lepsze - ale tutaj zaznaczam, że

> zupełnie nie wiem jak się to ma do wersji europejskiej (klocki np. pasują od EP3 eu. i jest od

> razu dużo lepiej.)

> - radio nie odbierające europejskich fal (same nieparzyste) + brak RDS (ale to normalne dla USA),

> można zeswapować na radyjko 2DIN z navi, dvd, zest.głośnomówiącym itd... wydatek około 2400

> Podsumowując, i tak wolałbym swoją coupe,tę niż europejskiego Type- R'a. To chyba tyle ode mnie.

Jest jeszcze sedan Si cool.gif

z plusów doliczyłbym szperę

Napisano
  • Autor

> Jest jeszcze sedan Si

wiem, ale zasadniczo to za piekny on nie jest...

> z plusów doliczyłbym szperę

"Biala" eRka tez ja ma. A ja rozwazam tylko biala wink.gif

Napisano

> wiem, ale zasadniczo to za piekny on nie jest...

Moim zdaniem jest fantastyczny. Na pewno mniej "dresiarski" niz coupe. Gdybym chcial SI to tylko sedana ale opinie wiadomo, sa jak dupy cool.gif

> "Biala" eRka tez ja ma. A ja rozwazam tylko biala

No to tak naprawde "zyskujesz" wielowahacz, tracisz fotele. Zawias rowniez nie jest tak hardkorowy ale to moze i lepiej. Plus oczywiscie wszystkie amerykanskie irytujace pierdoly - farenhajty, nieparzyste czestotliwosci, symetryczne swiatla, brak tylnego pm...

Silnik to w zasadzie to samo, wszelkie czesci eksploatacyjne podchodza, hamulec tez ten sam (w sensie konstrukcji, EU ma agresywniejszy klocek).

Napisano
  • Autor

> Moim zdaniem jest fantastyczny. Na pewno mniej "dresiarski" niz coupe. Gdybym chcial SI to tylko

> sedana ale opinie wiadomo, sa jak dupy

Ale i tak sa brzydsze niz hb wink.gif

> No to tak naprawde "zyskujesz" wielowahacz, tracisz fotele.

Jak znam zycie to fotele z wersji europejskiej nie beda pasowac...

>Zawias rowniez nie jest tak hardkorowy

> ale to moze i lepiej.

Tez slyszalem, ze jest barfziej komfortowy.... ale ma wieksze mozliwosci rozbudowy i ustawienia.

>Plus oczywiscie wszystkie amerykanskie irytujace pierdoly - farenhajty,

> nieparzyste czestotliwosci, symetryczne swiatla, brak tylnego pm...

To sa denerwujace pierdoly. I to bardzo. US ma HIDy czy zwykle swiatla?

> Silnik to w zasadzie to samo, wszelkie czesci eksploatacyjne podchodza,

Mozliwosci rozwoju te same co w europejskim?

Napisano
  • Autor

> Dużych minusów nie zauważyłem.

> Na + :

> + ładniejsza imho mniej obstukana bryła niż europejska

> + lepsza widoczność (dużo lepsza)

Do przodu czy do tylu? W ciasnych zakretach slupek zaslania droge sciana.gif

> + wielowahacz zamiast belki - Juppi !

I to jest chyba najlepsze w tym aucie. Z checia bym zobaczyl jakies porownanie Si i europejskiego R.

> + większe auto (w środku mam wrażenie, może subiektywnie?)

A jak z bagaznikiem? HB jest cholernie praktyczny i ladowny.

> + na seryjnym body'kicie (hfp) + obręcze hfp nabiera bardzo ciekawego wyglądu

Siakies foto pogladowe?

> Na - :

> - mam wrażenie, że trochę mniej kubełkowe fotele niż w europie (ale nie znacznie)

To mozna zawsze poprawic... o ile fabryczne fotele z europejskiego beda pasowac. Lub zainwestowac w jakies kubly z prawdziwego zdarzenia. Kupujac sedana nie mialbym z tym duzego problemu.

> - gorsze wyposażenie standardowe - brak klimatronic'a, brak podgrzewanych lusterek

Znaczy tylko manualna klima? Brak podgrzewnaych luster to duzy minus w naszym klimacie.

> - stosunkowo słabe hamulce seryjne, imho do tej mocy powinny być lepsze - ale tutaj zaznaczam, że

> zupełnie nie wiem jak się to ma do wersji europejskiej (klocki np. pasują od EP3 eu. i jest od

> razu dużo lepiej.)

Z tym to akurat juz teraz mam problem hehe.gif

> - radio nie odbierające europejskich fal (same nieparzyste) + brak RDS (ale to normalne dla USA),

> można zeswapować na radyjko 2DIN z navi, dvd, zest.głośnomówiącym itd... wydatek około 2400

za nowy sprzet czy uzywke? Sterowanie z kierownicy, wyswietlacz itd bedzie nadal dzialac?

> Podsumowując, i tak wolałbym swoją coupe,tę niż europejskiego Type- R'a. To chyba tyle ode mnie.

Ja bym sie z checia przejechal jednym i drugim a potem wybral to co jezdzi lepiej.

Napisano

> Do przodu czy do tylu? W ciasnych zakretach slupek zaslania droge

yyyy..... który??? przedni ? hmm.gif

Rzeczywiście zauważyła to także moja żona podczas jazdy, ale ona jest niska na tyle, że fotel przysuwa prawie na maksa do przodu podczas jazdy. icon_rolleyes.gif

A widoczność i do przodu i do tyłu uważam, że jest dużo lepsza.

> A jak z bagaznikiem? HB jest cholernie praktyczny i ladowny.

A z bagażnikiem jak to w coupe czy sedanie. Wiadomo, nie masz wielkiego otworu po otwarciu klapy tylko kufer, w którym z górnej krawędzi w dodatku delikatnie wystaje obudowa subwoofera. Ale to kwestia preferencji. Ja nie potrzebuje niesamowitego bagaznika. W razie czego "wózek" na pewno wejdzie.

P.S. Czy europejska R-ka ma subwoofer ? Jak tam kwestia audio? W Si jest z tym naprawdę dobrze.

> Siakies foto pogladowe?

HFP ? HFP automatycznie zbliża styl auta do JDM'u. Proszę bardzo:

01.jpg03.jpg

> To mozna zawsze poprawic... o ile fabryczne fotele z europejskiego beda pasowac. Lub zainwestowac w

> jakies kubly z prawdziwego zdarzenia. Kupujac sedana nie mialbym z tym duzego problemu.

Ale napisałem, ze jest naprawdę nie taka duża różnica, trzymanie jest zachowane naprawdę nieźle - generalnie nie widziałem, żeby z forumowiczów ktoś je zmieniał i na nie narzekał. Kubły do Si też zrobiło RECARO - nie ma biedy. Każdy kto wsiada i tak mówi "wow" jakie fajne fotele...

> Znaczy tylko manualna klima? Brak podgrzewnaych luster to duzy minus w naszym klimacie.

Nie wiem jak jest z opcją klimatronica, ja widziałem tylko manuale, a lusterka - no cóż wygłupili się.. Teoretycznie, to nie jest nic trudnego żeby podkleić maty i podłączyć skrzynkę bezpieczników tak, żeby włączały się razem z tylną szybą. Tylko nie o to chodzi, żeby coś dorabiać tak?

> za nowy sprzet czy uzywke? Sterowanie z kierownicy, wyswietlacz itd bedzie nadal dzialac?

Czy sterowanie z kiery będzie działać ? Tego nie wiem.

W razie pytań już odpowiadam - konsola radia sedan czy coupe - jest ta sama.

No proszę już od 1800 zł zaczynają się ceny !

7408_ACS_.jpg

LINKA 1

LINKA 2

No i droższa wersja, ale lepszy opis przedmiotu :

LINKA 3

> Ja bym sie z checia przejechal jednym i drugim a potem wybral to co jezdzi lepiej.

Zapraszam na jazdę próbną do Białegostoku smile.gif

A tak, żeby Ci to ułatwić to zarejestruj się na forum civicklub.pl i pogadaj z ludźmi z okolicy. Pewnie dadzą Ci test drajwa smile.gif

Napisano

> Jak znam zycie to fotele z wersji europejskiej nie beda pasowac...

W sensie do coupe z naszego hb?? Plug&play nie sadze, podloga naszego jest bardzo specyficzna. Ale wszystko jest do zrobienia - ja mialem na przyklad Recaro z Evo w moim CTR i wygladaly jak z fabryki.

> To sa denerwujace pierdoly. I to bardzo. US ma HIDy czy zwykle swiatla?

ZTCW to nie ma HID.

> Mozliwosci rozwoju te same co w europejskim?

Dokladnie takie same. A czesciowo nawet lepsze - np. podloga naszego wymusza bardzo specyficzna konfiguracje wydechu co musi wplywac na moc.

Napisano
  • Autor

> yyyy..... który??? przedni ?

Tak, przedni. W ciasnych zakretach zwyczajnie dosc sporo zaslania.

> A widoczność i do przodu i do tyłu uważam, że jest dużo lepsza.

> A z bagażnikiem jak to w coupe czy sedanie. Wiadomo, nie masz wielkiego otworu po otwarciu klapy

> tylko kufer, w którym z górnej krawędzi w dodatku delikatnie wystaje obudowa subwoofera. Ale

> to kwestia preferencji. Ja nie potrzebuje niesamowitego bagaznika. W razie czego "wózek" na

> pewno wejdzie.

Idzie mi bardziej o to czy moge np zlozyc fotele i zaladowac narty albo cos dlugiego.

> P.S. Czy europejska R-ka ma subwoofer ? Jak tam kwestia audio? W Si jest z tym naprawdę dobrze.

Z tego co wiem to nie ma. SB jest opcja dodatkowa polaczona ze wzmacniaczem.

> Ale napisałem, ze jest naprawdę nie taka duża różnica, trzymanie jest zachowane naprawdę nieźle -

> generalnie nie widziałem, żeby z forumowiczów ktoś je zmieniał i na nie narzekał. Kubły do Si

> też zrobiło RECARO - nie ma biedy. Każdy kto wsiada i tak mówi "wow" jakie fajne fotele...

Bardziej idzie mi to jak ja sie bede czul prowadzac. Sisky nie musza sikac na widok foteli a pasazerowie moga narzekac, ze sa twarde wink.gif

> Nie wiem jak jest z opcją klimatronica, ja widziałem tylko manuale, a lusterka - no cóż wygłupili

> się.. Teoretycznie, to nie jest nic trudnego żeby podkleić maty i podłączyć skrzynkę

> bezpieczników tak, żeby włączały się razem z tylną szybą. Tylko nie o to chodzi, żeby coś

> dorabiać tak?

Chodzi o to zeby dokladac pieniazki tylko do osiagow i rzeczy podstawowych. Zabawy z wymiana lusterek itp raczej mnie nie kreca.

> Czy sterowanie z kiery będzie działać ? Tego nie wiem.

> W razie pytań już odpowiadam - konsola radia sedan czy coupe - jest ta sama.

> No proszę już od 1800 zł zaczynają się ceny !

> LINKA 1

> LINKA 2

> No i droższa wersja, ale lepszy opis przedmiotu :

> LINKA 3

> Zapraszam na jazdę próbną do Białegostoku

"Troszke" daleko bo jestem z poludniowej Polski wink.gif

> A tak, żeby Ci to ułatwić to zarejestruj się na forum civicklub.pl i pogadaj z ludźmi z okolicy.

Jestem tam zarejestrowany.

> Pewnie dadzą Ci test drajwa

No nie wiem grinser006.gif Ja bym sobie nie dal hehe.gif

Napisano
  • Autor

> W sensie do coupe z naszego hb?? Plug&play nie sadze, podloga naszego jest bardzo specyficzna.

> Ale wszystko jest do zrobienia - ja mialem na przyklad Recaro z Evo w moim CTR i wygladaly jak

> z fabryki.

Zasadniczo jest tak, ze kubly do HB MUSZA sie skladac zeby sie dealo wsiasc i wysiasc. Do sedana juz nie bo sa tylne drzwi.

> ZTCW to nie ma HID.

A to kicha. Duza kicha bop jezdze duzo noca i HIDy by sie przydaly.

> Dokladnie takie same. A czesciowo nawet lepsze - np. podloga naszego wymusza bardzo specyficzna

> konfiguracje wydechu co musi wplywac na moc.

Bede musial to dokladnie przemyslec i przedyskutowac z osobami siedzacymi w temacie bardziej niz. Mimo wszystko to chyba dosc atrakcyjna alternatywa dla fh2. Tym bardziej, ze cenowo wypadnie podobnie a mozliwosci rozwoju (glownie zawieszenia) chyba wieksze hmm.gif

Napisano

> A to kicha. Duza kicha bop jezdze duzo noca i HIDy by sie przydaly.

Fakt, że bez homologacji, ale lampy soczewkowe depo + HIDy to wydatek nie większy niż 1000zł do Si.

> Mimo wszystko to chyba dosc atrakcyjna alternatywa dla fh2. Tym bardziej, ze cenowo wypadnie

> podobnie a mozliwosci rozwoju (glownie zawieszenia) chyba wieksze.

FH2 ???? WTF ?

A cenowo to rozjazd jednak jest.

Ładną coupetkę FG2 z 2008r np. kupisz już od 50 000 bez problemu. Ładne FN2 z 2008 w tym samym stanie - nie podchodź poniżej 60 klocków...

No chyba, że to żadna różnica.

No ale USA musi być tańszy od europy.

Chociaż faktem jest, że coupe bazuje na podwoziu sedana.W Japonii najnowsza wersja R produkowana jest tylko w sedanie. Niektórzy piszą, że wersja sedan i coupe są bardziej udane i mniej awaryjne. Ile w tym prawdy nie wiem ?

Napisano
  • Autor

> Fakt, że bez homologacji, ale lampy soczewkowe depo + HIDy to wydatek nie większy niż 1000zł do Si.

Nie w Niemczech. Aldfo seryjny HID albo zaden. Nie bede sie uzeral z Policja i diagnosta.

> FH2 ???? WTF ?

Literowka. Chodzilo mi o fn2 270751858-jezyk.gif

> A cenowo to rozjazd jednak jest.

> Ładną coupetkę FG2 z 2008r np. kupisz już od 50 000 bez problemu. Ładne FN2 z 2008 w tym samym

> stanie - nie podchodź poniżej 60 klocków...

Dolicz koszta sprowadzenia, rejestraci itd. Mowie o aucie na gotowo a nie o cenie zakupu.

> No ale USA musi być tańszy od europy.

> Chociaż faktem jest, że coupe bazuje na podwoziu sedana.W Japonii najnowsza wersja R produkowana

> jest tylko w sedanie. Niektórzy piszą, że wersja sedan i coupe są bardziej udane i mniej

> awaryjne. Ile w tym prawdy nie wiem ?

O jaka awaryjnosc chodzi? Bo jesli ktos narzeka na to, ze wielowahacz sypie sie na polskich drogach to dla mnie nie jest to awaryjnosc.

Napisano

> Nie w Niemczech. Aldfo seryjny HID albo zaden. Nie bede sie uzeral z Policja i diagnosta.

Aha, mamy do czynienia z kolegą z Dojczburgu, nie zauważyłem icon_rolleyes.gif

> Dolicz koszta sprowadzenia, rejestraci itd. Mowie o aucie na gotowo a nie o cenie zakupu.

Piszę o kosztach na gotowo.

Napisano
  • Autor

> Aha, mamy do czynienia z kolegą z Dojczburgu, nie zauważyłem

No niestety, ale przynajmniej drogi rowne wink.gif

> Piszę o kosztach na gotowo.

No to wychodzi na to ze Si ma kolejna zalete - cene.

Napisano

> Nie w Niemczech. Aldfo seryjny HID albo zaden. Nie bede sie uzeral z Policja i diagnosta.

To pomysl jeszcze co zrobisz z symetrycznymi lampami w SI...w koncu nie istnieje wersja EU tego samochodu.

> O jaka awaryjnosc chodzi? Bo jesli ktos narzeka na to, ze wielowahacz sypie sie na polskich drogach

> to dla mnie nie jest to awaryjnosc.

Wszystko takie samo. Awaryjnosc wielowahacza w Hondzie?? To nie Alfa grinser006.gif

Napisano

> Bardziej idzie mi to jak ja sie bede czul prowadzac. Sisky nie musza sikac na widok foteli a

> pasazerowie moga narzekac, ze sa twarde

No to na pewno lepiej bedziesz czul auto w fotelach FN2. Te z SI sa fajne, maja nawet niezle trzymanie ale nijak ich porownywac nie mozna.

Napisano
  • Autor

> To pomysl jeszcze co zrobisz z symetrycznymi lampami w SI...w koncu nie istnieje wersja EU tego

> samochodu.

Nic. Auto ma byc rejestrowane w DE.

> Wszystko takie samo. Awaryjnosc wielowahacza w Hondzie?? To nie Alfa

Akurat nawet jakby byla taka jak w Alfier to tez bym sie specjalnie nie przejmowal. Malo jezdze po Polsce wink.gif

Napisano
  • Autor

> No to na pewno lepiej bedziesz czul auto w fotelach FN2. Te z SI sa fajne, maja nawet niezle

> trzymanie ale nijak ich porownywac nie mozna.

Na zdjeciach fotele z fn2 wygladaja niemal jak rpawdziwe kubly. Te z Si to tak jakby troche glebsze fotele z mojego obecnego civica.

Napisano

> Nic. Auto ma byc rejestrowane w DE.

O ile u nas w kraju dzikim, mozna sie dogadac z panem Heniem ze stacji kontroli pojazdow, zeby za gratyfikacja lub bez przymknal oczy na swiatla symetryczne i brak p.mgielnego, a czasem nawet czerwone kierunkowskazy widuje na autkach z polskimi blachami.

Za to w DE chyba nie jest tak latwo przejsc TUV jak cos jest nie halo w autku

Napisano

> O ile u nas w kraju dzikim, mozna sie dogadac z panem Heniem ze stacji kontroli pojazdow, zeby za

> gratyfikacja lub bez przymknal oczy na swiatla symetryczne i brak p.mgielnego, a czasem nawet

> czerwone kierunkowskazy widuje na autkach z polskimi blachami.

> Za to w DE chyba nie jest tak latwo przejsc TUV jak cos jest nie halo w autku

Wyglada na to, ze w DE nie ma przepisu zakazujacego symetryczne swiatla po prostu.

Napisano

> Na zdjeciach fotele z fn2 wygladaja niemal jak rpawdziwe kubly.

No skoro byles w salonie i rozmawiales o kupnie to chyba siedziales?? Tak, to sa autentyczne drogowe kubly, rownie dobre jak swego czasu Recaro w ITR albo w Evo 7. Naprawde mocno trzymaja.

> Te z Si to tak jakby troche glebsze

> fotele z mojego obecnego civica.

I znowu slusznie. To taki usportowiony fotel. Fajny i nic tak naprawde nie mozna mu zarzucic dopoki nie siadziesz w FN2. Chociaz pewnie jest w zwiazku z tym wygodniejszy na dluzszych trasach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.