Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

połączenie wydechu(spaw) przy kołnierzu(flanszy) od str kata

Featured Replies

Napisano

Ktoś powie bardzo prosto, wystarczy pospawać i będzie git, ale jak na razie nie mam możliwości a chciałbym to naprawić inaczej.

Powoli mówi papa połączenie wydechu (spaw) przy kołnierzu(flanszy) od strony katalizatora, który to łączy się z identycznym kołnierzem od elementu elastycznego. Chyba wiadomo, o co chodzi? Zauważyłem tam ostatnio małe dziurki i co się z tym wiąże głośniejszą pracę. Tak sobie myślę, że zamiast jechać do spawacza a dużego wyboru w mojej okolicy nie mam to kupię klej „spawanie na zimno” i potraktuje to tym klejem. Będzie to trzymać, ma ktoś doświadczenie z tymi klejami.

A może ktoś ma inny pomysł, czym to naprawić?

Napisano

Powiem Ci szczerze - jak trafisz na w miarę dobry klej to wytrzyma Ci to może z rok (jeżeli nie będzie mega słonej zimy 270751858-jezyk.gif ) , chyba że na górę założysz jeszcze jakąś metalową obejmę/kołnierz, ale w taki sposób żeby nie wpadał w wibrację bo nadal będzie głośno wink.gif

Tak więc klejenie tego zawsze jest to jakiś tańszy pół środek. Pozdrawiam

Napisano

> Chcę użyć tego

> http://allegro.pl/klej-do-metalu-cx-80-auto-weld-spawanie-na-zimno-i1273352174.html

Rozwiązanie to będzie tylko krótkie i doraźne . Wynalazek, który chcesz zastosować, wytrzymuje temperaturę do 315 st.C - Sam katalizator nagrzewa się do temperatur o wiele wyższych - reszty możesz domyśleć się sam ... jak masz kasę to wymieniaj .

Napisano

> Ktoś powie bardzo prosto, wystarczy pospawać i będzie git, ale jak na razie nie mam możliwości a

> chciałbym to naprawić inaczej.

> Powoli mówi papa połączenie wydechu (spaw) przy kołnierzu(flanszy) od strony katalizatora, który to

> łączy się z identycznym kołnierzem od elementu elastycznego. Chyba wiadomo, o co chodzi?

> Zauważyłem tam ostatnio małe dziurki i co się z tym wiąże głośniejszą pracę. Tak sobie myślę,

> że zamiast jechać do spawacza a dużego wyboru w mojej okolicy nie mam to kupię klej

> „spawanie na zimno” i potraktuje to tym klejem. Będzie to trzymać, ma ktoś

> doświadczenie z tymi klejami.

> A może ktoś ma inny pomysł, czym to naprawić?

Miałem podobny problem , czekam aż się rozleci mój pracowóz więc staram się nie inwestować za bardzo. Ale do rzeczy , rozleciało mi sie lączenie przy katalizatorze ( poldek truck) , kupiłem takie cuś

284363184-soudal_uszczelniacz_wi.jpg

sprawdziło się znakomicie i jest do 1500 st .

post-50051-14352510387709_thumb.jpg

Napisano
moim zdaniem zupelnie sie ten klej nie nadaje do takiego zastosowania jak opisales. przy wibracjach i naprazeniach pusci na laczeniu klej-metal i odpadnie.
Napisano

Ewentualnie są jeszcze (jeżeli już chcesz to kleić) specjalne "taśmy klejące" do wydechu, że tak to nazwę. Owijasz tym dokładnie nieszczelne miejsce a to samo nabiera właściwości odpowiednich po nagrzaniu się wydechu, ale nie wiem jak z trwałością takiego wynalazku..

Napisano

> Ewentualnie są jeszcze (jeżeli już chcesz to kleić) specjalne "taśmy klejące" do wydechu, że tak to

> nazwę. Owijasz tym dokładnie nieszczelne miejsce a to samo nabiera właściwości odpowiednich po

> nagrzaniu się wydechu, ale nie wiem jak z trwałością takiego wynalazku..

Tylko one chyba są do 350 st . Jeżeli są jakieś inne to sorry.

Napisano
  • Autor

Ok przekonaliście mnie pojadę do spawacza. Zastanawiam sie tylko czy będę musiał wymontować katalizator (co wiaze się z ryzykiem ukręcenia śrub kolektora) beksa.gif czy pospawa mi to zamontowane.

Napisano

> Ok przekonaliście mnie pojadę do spawacza. Zastanawiam sie tylko czy będę musiał wymontować

> katalizator (co wiaze się z ryzykiem ukręcenia śrub kolektora) czy pospawa mi to zamontowane.

najlepsze i najtańsze rowiązanie

Napisano

Zależy czym, jak i w jakim miejscu bedzie spawał... U mnie mechanior spawał kiedyś wydech założony na aucie metodą "na lusterko".

Napisano

Szkoda że nie jesteś gdzieś z okolic Katowic.. Bo poleciłbym Ci Gawrońskich. Oni wszystko zrobią co tylko zechcesz z Twoim wydechem wink.gif a na dodatek zrobią to w rozsądnej cenie i na pewno nic zepsują i jeszcze dostaniesz gwarancję na ich usługę. Ale to tak poza tematem wink.gif Ale sądzę, że bez różnicy gdzie pojedziesz to dadzą radę Ci to bez problemu pospawać na aucie.

P.S. Jakby Ci więcej rzeczy pordzewiało to od punta 1.1 mam nówkę fabryczny środkowy wydech i końcowy, więc jak co to pisz na priv wink.gif

Napisano

Uprzejmie uprasza się o porządne tytułowanie wątków, a nie takie zdawkowe pytania, utrudniasz życie innym umiejącym i chcącym używać w przyszłości zasobów pozostawionej tu wiedzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.