Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zwykłe sruby zamiast imbusa pokrywa zaworów PILNE 900sc

Featured Replies

Napisano

Witam czy mogę dać zwykłe śruby sześciokątne na klucz nasadowy zamiast na imbus te które 3mią pokrywę zaworów w 900?

Bo te imbusowe te jest na złość zamontowane przy odkręcaniu albo klucz zostaje w śrubie, albo z śruby zrobi się [motyla noga] i objeżdża.

Nie wpłynie ta zmiana na coś?? bo nie chce już zakładać imbusowych, pozatym zwykłe lepiej dociągniesz.

Napisano

Jak się tam zmieści klucz płaski/oczkowy/nasadowy to możesz przykręcić. W zasadzie to możesz przykręcić byle czym, chodzi o to żeby pokrywa się trzymała grinser006.gif

Zainwestuj w jakieś porządniejsze śruby i dobre klucze imbusowe to niczego nie uszkodzisz przy odkręcaniu/zakręcaniu, a i wtedy naprawdę solidnym momentem będziesz mógł to dokręcić (zdecydowanie wyższym niż zalecany). Z resztą czy jest sens to tak na chama dokręcać? Co to da? Mocniejszym dokręceniem raczej nie spowodujesz, że spod tej uszczelki przestanie ciec... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Chodzi o to że każdy wie ile w 900 jest miejsca, więc imbusowe tam nie pasują. nie wiem który pajac w fiacie wymyślił dać tam imbusy.

A by było ku,wniej to dziś została mi ampula w śrubie a klucze mam dobre.

Winne jest to że na tak mało miejsca powinny być takie śrubyże oczkowy zwkły i nasadowy spasuje. A nie imbus angryfire.gif dlatego chce dać normalne.

Napisano

kurna, chłopie, imbusami z handlu nie odkręcisz nic, co jest przykręcone lata temu, tylko objedziesz jedno lub drugie

przed odkręceniem śruby imbusowej musisz oczyścić miejsce na klucz, by wszedł do samego końca, bo jak wyżej napisane, objedziesz

Napisano

> Chodzi o to że każdy wie ile w 900 jest miejsca, więc imbusowe tam nie pasują.

Takim zestawem odkręcisz wszystkie śrubki w swoim aucie.

Napisano
  • Autor

Ok dzięki dam normalne śruby by znów nie kombinować.

Napisano

Prawda jest taka, że jak klucz jest PORZĄDNY!!! to nie ma z tym najmniejszych problemów.

Ja za pierwszym razem podjechałem z badziewnym kluczem to sobie opuściłem. Po zastosowaniu klucza z prawdziwego zdarzenia wszystko pięknie poszło.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.