Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fix It Pro

Featured Replies

Napisano

> KLIK Używał ktoś? Warto zakupić?

Dziala do pierwszego mycia. Po myciu trzeba poprawiac

Napisano

tiaaa, było w tv markiecie za 99 zł chyba hehe.gif bardzo entelegentne urządzenie ukryte w pisaku, które rozpoznaje barwę Twojego auta i nanosi odpowiedni kolor wink.gif

pic na wodę fotomontaż, tak samo jak inne kolorowe kredki. Z tym, że te tradycyjne to kredki świecowe, a ta to jakiś mazik zmazik wink.gif

Napisano

W kroku desperacji smile.gif kupiłem to kiedyś ale że tak powiem efekt żaden smile.gif moim zdaniem nie warto

Napisano

> Dziala do pierwszego mycia. Po myciu trzeba poprawiac

Uzywales czy piszesz glupoty zeby nabic licznik?

Napisano

Mam, uzylem kilka razy, nie lubie.

W wielkim skrocie to jest to szybkoschnacy lakier bezbarwny. Wiec jezeli masz zadrapany tylko clearcoat, to daje to niezle rezultaty. Ale jak zadrapanie jest przez warstwe lakieru do blachy to tym wynalazkiem go nie zlikwidujesz.

Napisano

a ja z trwaloscia ? ( bo mam tylko bezbarwny uszkodzony) da sie nim zamaskowac dobrze i trwale ryski

Napisano

> Uzywales czy piszesz glupoty zeby nabic licznik?

Mialem i uzywalem. Pierwsze rozczarowanianie bylo kilka lat temu na czerownym lakierze. To jakbys sobie kobieca szmikna jezdzil po zadrapaniu. Efekt marny i nietrwaly.

Rok temu przez sprzedaza auta chcialem go odrobine podpicowac, bo mialem pare zadrapan i skaz. Mialem nadzieje ze technologia poszla naprzod i kupilem taki specyfik firmy chyba "motip". Zadrapania moze nie zeszly ale byly mniej widoczne. Samochod sie nie sprzedal od razu i jak sie zakurzyl to pojechalem na myjnie go umyc po kilku tygodniach. I tutaj ZONK. Bo myjnia wyplukala to i trzeba bylo maskowanie powtorzyc wpysk.gif

Uwazam ze jest to dziadostwo, ktorego nie warto uzywac (chyba ze przy sprzedazy auta)

Na czarnym lakierze znacznie lepszy i bardziej trwaly efekt uzyskalem po uzyciu czarnej pasty do butow brawo.gif

Clear enough?

Napisano

> Clear enough?

Nie.

Zgadzam się z Tobą że efekty są dość przeciętne, ale to nie wynika z produktu ale nieumiejętnego jego stosowania - jeżeli stosujesz go do wypełniania drobnych zadrapań w clearcoat, to jest bardzo dobry. Problem w tym że drobne zadrapania w clearcoat można także ładnie wypolerować i efekt końcowy jest lepszy niż po tym lakierze.

Natomiast nie zgadzam się że efekt jest tymczasowy - lakier jest UV utwardzalny i jak już się utwardzi to można go jedynie pastą polerską usunąć - myjnia go nie rusza.

Pozdrowienia od FixIt Pro smile.gif

dsc00662version2.jpg

Napisano
  • Autor

to ja chyba zaufam i kupie... Na allegro można już za 1 zł takie cudo kupić smile.gif:):)

Napisano

> Natomiast nie zgadzam się że efekt jest tymczasowy - lakier jest UV utwardzalny i jak już się

> utwardzi to można go jedynie pastą polerską usunąć - myjnia go nie rusza.

> Pozdrowienia od FixIt Pro

To napisz mi jak to utwardzales? Bo zdaje mi sie ze sloneczny dzien to za malo. Do lampy UV nie mam dostepu. Jezeli ktos szczedzi na lakierniku, kupuje ten cudowny srodek to nie sadzisz chyba ze kazdy do tego kupuje lampe UV do utwardzenia?

Napisano

Kupiłem to jak to wchodziło na rynek. Skwituje tylko jednym zdaniem- dajcie sobie spokój. To już lepiej kupić jakąś dobrą pastę na rysy. To fix it pro zostawia smugi na lakierze to tak jakbys uzywał żywicy z drzewa na lakier tylko rzadszej-tak to wyglada.

Napisano

kupic zaprawke dwuskladnikowa i masz na lata do tego koloru. Pobawic sie troszke w lakiernika, zaprawic, przepolerowac i git.

Napisano

> kupic zaprawke dwuskladnikowa i masz na lata do tego koloru. Pobawic sie troszke w lakiernika,

> zaprawic, przepolerowac i git.

Tym bardziej, że "klar" jest pewnie niczym innym niż ten FixItPro. Ten używany przez mnie był tak gęsty, że poniżej 20'C nie szło go nałożyć.

Napisano

> Tym bardziej, że "klar" jest pewnie niczym innym niż ten FixItPro. Ten używany przez mnie był tak

> gęsty, że poniżej 20'C nie szło go nałożyć.

no klar to jest lakier bezbarwny. Mieszasz to w dłoniach, nadajesz odpowiednią temperaturę, następnie nanosisz na rysę, czekasz aż podeschnie, polerujesz i gotowe. Jak dobrze rozmieszasz to zaleje rysę, że śladu nie uświadczysz ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.