Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrotomierz do uno w dieslu.

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. pytanie moje jest takie: czy można założyć obrotomierz to fiata uno 1.7diesel, od czego należy jak coś poprowadzić kable i od jakiego samochodu taki obrotomierz pasuje???? pozdrawiam wszystkich fanów Fiata UNO cool.gif

Napisano

> Witam wszystkich. pytanie moje jest takie: czy można założyć obrotomierz to fiata uno 1.7diesel, od

> czego należy jak coś poprowadzić kable i od jakiego samochodu taki obrotomierz pasuje????

> pozdrawiam wszystkich fanów Fiata UNO

Wydaje mi się, że pod wyjście W z alternatora (jeżeli jest). Jak nie ma to pod któryś przewód od stojana i powinno działać.

Sam obrotomierz to chyba najlepiej z uno turbo diesel albo przerobić benzynowy.

Napisano

Powinien działać po podłączeniu kostek, w instalacji prawdopodobnie podłączony jest ten kabel; Chyba, że chcesz inny niż fabryczny.

Napisano

Ja nie wypowiem się jak podłączyć ale chyba się da bo w Punto 1.7 D się da , a to ta sama konstrukcja wink.gif

szukaj tam myślę że powinno pomóc.

http://punto.org.pl/zrobtosam

wink.gif

Napisano

musisz mieć impulsator na wale lub coś podobnego, bo niby skąd miałby brać sygnał

Napisano

> Wydaje mi się, że pod wyjście W z alternatora (jeżeli jest). Jak nie ma to pod któryś przewód od

> stojana i powinno działać.

> Sam obrotomierz to chyba najlepiej z uno turbo diesel albo przerobić benzynowy.

Jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd ! Jak podłączy obrotek z UTD pod alternator to tylko go SPALI !

Musisz mieć dodatkowy czujnik który wkręcasz w skrzynie, z kolei ten liczy impulsy z koła zamachowego i daje sygnał do obrotka.

Napisano

> Jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd ! Jak podłączy obrotek z UTD pod alternator to tylko go

> SPALI !

nic się nie spali - jedynie wskazania mogą być dalekie od rzeczywistości.....

> Musisz mieć dodatkowy czujnik który wkręcasz w skrzynie, z kolei ten liczy impulsy z koła

> zamachowego i daje sygnał do obrotka.

ok.gif

da się podłączyć pod altek ale jest z tym dużo zabawy i kombinacji.

w temacie obrotków ogólnie polecam stronę Pepeja.

pozdr

Napisano

U slejziego podłączyliśmy pod altka i obrotek już nikgdy nic nie pokazał.

Napisano
  • Autor

> Jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd ! Jak podłączy obrotek z UTD pod alternator to tylko go

> SPALI !

> Musisz mieć dodatkowy czujnik który wkręcasz w skrzynie, z kolei ten liczy impulsy z koła

> zamachowego i daje sygnał do obrotka.

a w którym miejscu jest na skrzyni jest otwór żeby wkręcić ten czujnik i jaki to jest czujnik i czy można go kupić w sklepie??

Napisano

> a w którym miejscu jest na skrzyni jest otwór żeby wkręcić ten czujnik i jaki to jest czujnik i czy

> można go kupić w sklepie??

Ja mam taki zdaje się gdyby co ok.gif

Napisano

> a w którym miejscu jest na skrzyni jest otwór żeby wkręcić ten czujnik i jaki to jest czujnik i czy

> można go kupić w sklepie?

w skrzyni biegów na obudowie sprzęgła u góry od strony ściany grodziowej.

jeśli w ogóle jest - bo w uno może go nie być.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.