Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy można....

Featured Replies

Napisano

kupić dobrego crossa/enduro do polatania po lesie/polach do 8tyś? Słyszałem że 250cm już daje radośc z jazdy prawda to?

Napisano

> kupić dobrego crossa/enduro do polatania po lesie/polach do 8tyś? Słyszałem że 250cm już daje

> radośc z jazdy prawda to?

W 2 czy w 4 T ? grinser006.gif

wink.gif

Napisano

> można jaśniej

dwu- czy czterosuw? 2T = dwusuw, 4T = czterosuw biglaugh.gif jaśniej nie można hehe.gif

Napisano

> można jaśniej

To 125 w 2T zupełnie Ci wystarczy wink.gif

Napisano

> To 125 w 2T zupełnie Ci wystarczy

Enduro ( 15 KM ) TAK

Full Cross 15 KM + NIE !

wink.gif

Napisano

w tej cenie podam Ci nawet konkretny model, Honda Dominator SR 250 smile.gif

Napisano
  • Autor

> dwu- czy czterosuw? 2T = dwusuw, 4T = czterosuw jaśniej nie można

masz racje jaśniej nie można grinser006.gif

teraz wiem o co chodzi.

Dzięki koledzy 20.GIF

Napisano
  • Autor

> To 125 w 2T zupełnie Ci wystarczy

skoro tak mówisz grinser006.gif

A tak na serio to panowie chce kupić motor, w życiu jechałem 2razy na skuterze, 1 na simsonie i 1 na wsk i to wszystko jeśli chodzi o moją karierę grinser006.gif

Bije się z myślami czy lepiej kupić enduro czy motor szosowy, jednak ten drugi jest droższy te które mi się podobają, a w terenie polatać też fajna sprawa, 3lata śmigałem na MTB znaczy wyczynowo na rowerze górskim wink.gif

I tu jest pytanie, jaki motor kupić? jeśli enduro to jaką pojemność żeby za miesiąc nie był słaby...

Napisano

> Bije się z myślami czy lepiej kupić enduro czy motor szosowy,

Zobacz czy Transalp Ci nie podejdzie. Naprawdę całkiem sympatyczny motocykl.

Fakt, z czasem brakuje mocy - sam się na tym łapię, ale dalej mam zamiar jeździć tym sieczkobrzękiem.

Cena? No cóż, trzymają się, tak jak i Africa (jednak od Afri są tańsze).

Trasę da się przelecieć tym bez większych problemów, na miasto jest po prostu zajebisty, w błotku też się taplałem wink.gif

Napisano

> Bije się z myślami czy lepiej kupić enduro czy motor szosowy,

Jezdzac w terenie endurakiem nauczysz sie duuuuzo wiecej, co pozniej przyda sie na drodze.

> I tu jest pytanie, jaki motor kupić? jeśli enduro to jaką pojemność żeby za miesiąc nie był słaby...

Niema motocykla ktory bylby za mocny biglaugh.gif przyzwyczaic sie idzie do wszystkiego biglaugh.gif

125 - w 2T wystarczy w zupelnosci, jezeli ktos mowi, ze mu w niej mocy brakuje, to osmiele sie stwierdzic, ze techniki mu brakuje biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

> I tu jest pytanie, jaki motor kupić? jeśli enduro to jaką pojemność żeby za miesiąc nie był

> słaby...

Tak jak inni, polecam na poczatek 125ccm, jazda po piasku wbrew pozorom daje bardzo duzo w pozniejszej przesadce na szosowe sprzęty. Jesli nie chcesz, aby po pierwszej przejazdzce zabraklo mocy to poprostu wybierz cos wyczynowego - na niskich obrotach ma stosunkowo mało mocy, a jak juz opanujesz jazde i bedziesz odwijał na wyjsciu z kazdego zakretu (slizgiem) to kupisz cos co bardziej Cie sponiewiera.

Napisano
  • Autor

> Tak jak inni, polecam na poczatek 125ccm, jazda po piasku wbrew pozorom daje bardzo duzo w

> pozniejszej przesadce na szosowe sprzęty. Jesli nie chcesz, aby po pierwszej przejazdzce

> zabraklo mocy to poprostu wybierz cos wyczynowego - na niskich obrotach ma stosunkowo mało

> mocy, a jak juz opanujesz jazde i bedziesz odwijał na wyjsciu z kazdego zakretu (slizgiem) to

> kupisz cos co bardziej Cie sponiewiera.

chce kupić motor na 2-3 sezony a nie tylko na 2miesiące aby potem bujać się ze sprzedażą bo "mało mocy" możecie mi coś doradzić? ale konkretnie zależy mi o podaniu modelu, rocznika itp, bo w tej tematyce jestem na prawde zielony, i druga sprawa czy serwisowanie takiego enduro to droga zabawa?

Napisano

> chce kupić motor na 2-3 sezony a nie tylko na 2miesiące aby potem bujać się ze sprzedażą bo "mało

> mocy" możecie mi coś doradzić? ale konkretnie zależy mi o podaniu modelu, rocznika itp, bo w

> tej tematyce jestem na prawde zielony, i druga sprawa czy serwisowanie takiego enduro to droga

> zabawa?

Jeśli ma to być enduro do spokojnego polatania po szuterkach i leśnych drogach to proponuje Yamahę XT600, może Honda SLR650 Vigor (silnik ma od Dominatora), może Honda Dominator, Suzuki DR650 itp.

Mocy na pewno nie zabraknie (ok.40KM), nadają się równie dobrze na szosę i w lekki teren, nie znudzą się szybko, można odsprzedać bez straty i przede wszystkim za tą kasę można kupić sprzęta w dobrej kondycji!

Konstrukcja bardzo wytrzymała a brzydki lakier, zadrapania czy ślady korozji w takich sprzętach to pomijalny szczegół!

Przy odpowiednim podejściu, z szacunkiem i respektem do jazdy masz szansę posmakować tego bez uszczerbku na ciele i portfelu smile.gif

Co ważne nie są to żadne pierdzipędy a rasowe motocykle z pięknie brzmiącymi wielkimi singlami z tłokami jak popielniczka! smile.gif

Serwis każdego z tych motocykli wykonasz spokojnie za małą kaskę w zaciszu własnego garażu i bez jakiś specjalistycznych narzędzi!

Napisano
  • Autor

> Jeśli ma to być enduro do spokojnego polatania po szuterkach i leśnych drogach to proponuje Yamahę

> XT600, może Honda SLR650 Vigor (silnik ma od Dominatora), może Honda Dominator, Suzuki DR650

> itp.

> Mocy na pewno nie zabraknie (ok.40KM), nadają się równie dobrze na szosę i w lekki teren, nie

> znudzą się szybko, można odsprzedać bez straty i przede wszystkim za tą kasę można kupić

> sprzęta w dobrej kondycji!

> Konstrukcja bardzo wytrzymała a brzydki lakier, zadrapania czy ślady korozji w takich sprzętach to

> pomijalny szczegół!

> Przy odpowiednim podejściu, z szacunkiem i respektem do jazdy masz szansę posmakować tego bez

> uszczerbku na ciele i portfelu

> Co ważne nie są to żadne pierdzipędy a rasowe motocykle z pięknie brzmiącymi wielkimi singlami z

> tłokami jak popielniczka!

> Serwis każdego z tych motocykli wykonasz spokojnie za małą kaskę w zaciszu własnego garażu i bez

> jakiś specjalistycznych narzędzi!

zawsze chciałem mieć yamahę, ale czy można kupić coś młodszego niż 15-20letni motor? mogę trochę więcej przeznaczyć kasy niż napisałem na początku napisałem...

Napisano

> zawsze chciałem mieć yamahę, ale czy można kupić coś młodszego niż 15-20letni motor? mogę trochę

> więcej przeznaczyć kasy niż napisałem na początku napisałem...

Nie wiem dla czego akurat tak strasznie chcesz mieć Yamahę? Nie twierdzę, że to zły wybór bo sam przez ok. 7 lat łącznie jeździłem na XJ600 i XT 600 i uważam je za bardzo niezawodne i dobre motocykle ale należy też stwierdzić, że równie niezawodne i dobre są pozostałe, które wymieniłem i jeszcze wiele innych Japońskich!

Za te pieniądze kupisz motocykl poniżej 10 lat i jeśli ktoś znający temat pomoże w zakupie to na pewno będziesz zadowolony!

Motocykl to nie samochód i na lata eksploatacji inaczej się patrzy.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem dla czego akurat tak strasznie chcesz mieć Yamahę? Nie twierdzę, że to zły wybór bo sam

> przez ok. 7 lat łącznie jeździłem na XJ600 i XT 600 i uważam je za bardzo niezawodne i dobre

> motocykle ale należy też stwierdzić, że równie niezawodne i dobre są pozostałe, które

> wymieniłem i jeszcze wiele innych Japońskich!

bo marka yamaha jakoś dobrze mi się kojarzy i tylko tyle grinser006.gif może dlatego że kuzyn mnie R6 i R1...

> Za te pieniądze kupisz motocykl poniżej 10 lat i jeśli ktoś znający temat pomoże w zakupie to na

> pewno będziesz zadowolony!

> Motocykl to nie samochód i na lata eksploatacji inaczej się patrzy.

a możesz mi powiedzieć który motor bedzie miał mniej niż 10lat i odpowiadał moim wymaganiom?

Napisano

> a możesz mi powiedzieć który motor bedzie miał mniej niż 10lat i odpowiadał moim wymaganiom?

Sorry, nie mogłem się powstrzymać! zlosnik.gif

Są tacy którym Google wyłączyli a czy Tobie wyłączyli Allegro?

http://otomoto.pl/yamaha-xt-600-e-M2324186.html

http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-2002-stan-bdb-i1324908586.html

http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-i1332606061.html

To tak na poczekaniu, tylko Yamki, poszukaj też innych!

Napisano
  • Autor

> Sorry, nie mogłem się powstrzymać!

> Są tacy którym Google wyłączyli a czy Tobie wyłączyli Allegro?

kolego zobacz wyżej co wstawiłem grinser006.gif

> http://moto.allegro.pl/yamaha-xt-600-i1332606061.html

> To tak na poczekaniu, tylko Yamki, poszukaj też innych!

fajna ta yamaszka tylko chyba znowu za mocna jak na początek..

Napisano

> czy taki wynalazek jest wart uwagi?

> http://moto.allegro.pl/ktm-sx-250-2t-2004-rok-okazja-i1336064635.html

To może się zdecyduj najpierw jaki rodzaj motocykle chcesz kupić bo piszesz o enduro a dajesz linka do...

Masz taki straszliwy rozrzut, że nawet sam św. Mikołaj Ci nie dogodzi! smile.gif

Czyżby kolejny gawędziarz? smile.gif

Napisano
  • Autor

> To może się zdecyduj najpierw jaki rodzaj motocykle chcesz kupić bo piszesz o enduro a dajesz linka

> do...

do? grinser006.gif

> Masz taki straszliwy rozrzut, że nawet sam św. Mikołaj Ci nie dogodzi!

> Czyżby kolejny gawędziarz?

rozrzut mam bo jakbyś czytał uważnie to byś przeczytał że jestem zielony w tym temacie wink.gif a na wiosne chce kupić jakieś moto, kiedyś muszę się przecież wtopić w temat nie? tongue.gif

Napisano

>

> fajna ta yamaszka tylko chyba znowu za mocna jak na początek..

Te motocykle, które wymieniłem bardzo liniowo oddają moc są przyjazne dla początkującego kierowcy i przy odrobinie rozumu nie zrobią krzywdy!

Są bardzo przewidywalne, jednak ich waga ogranicza początkującemu motocykliście wykorzystanie ich zalet w terenie. Jednak po krótkim czasie, po zapoznaniu się z nimi pozwalają nieźle pohasać po drogach niedostępnych dla motocykli szosowych! smile.gif

Nie ma powodu bać się ich i jeśli ktoś ma zamiar pojeździć kilka sezonów to jest właściwy wybór!

Napisano
  • Autor

> Te motocykle, które wymieniłem bardzo liniowo oddają moc są przyjazne dla początkującego kierowcy i

> przy odrobinie rozumu nie zrobią krzywdy!

> Są bardzo przewidywalne, jednak ich waga ogranicza początkującemu motocykliście wykorzystanie ich

> zalet w terenie. Jednak po krótkim czasie, po zapoznaniu się z nimi pozwalają nieźle pohasać

> po drogach niedostępnych dla motocykli szosowych!

> Nie ma powodu bać się ich i jeśli ktoś ma zamiar pojeździć kilka sezonów to jest właściwy wybór!

bo 600cm to chyba znaczeni za dużo nie? ja go nawet nie chce katować w błocie itp, tylko polatać sobie bokiem w zakrętach na jakiś wiejskich polnych drogach, czasem do lasu, pozwiedzać okolice gdzie jeszcze dróg asfaltowych niema itp 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bo 600cm to chyba znaczeni za dużo nie? ja go nawet nie chce katować w błocie itp, tylko polatać

> sobie bokiem w zakrętach na jakiś wiejskich polnych drogach, czasem do lasu, pozwiedzać

> okolice gdzie jeszcze dróg asfaltowych niema itp

Do tego właśnie one służą a 600ccm w R-6 to nie to samo co w XT600 !

Nie pojemność ma tutaj znaczenie tylko moc a przede wszystkim sposób jej oddawania!!!

Napisano
  • Autor

> Do tego właśnie one służą a 600ccm w R-6 to nie to samo co w XT600 !

> Nie pojemność ma tutaj znaczenie tylko moc a przede wszystkim sposób jej oddawania!!!

hehe ciekawe czy znajde odpowiednie moto do wiosny, masz jakieś propozycje jeszcze? byłbym wdzięczny grinser006.gif

Napisano

> hehe ciekawe czy znajde odpowiednie moto do wiosny, masz jakieś propozycje jeszcze? byłbym

> wdzięczny

Jak bardzo wdzięczny?

Przecież kierunek poszukiwań już wskazałem we wcześniejszym poście.

Czy mam pojechać i oblukać? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Jak bardzo wdzięczny?

daj palec a weźmie rękę wink.gif

> Przecież kierunek poszukiwań już wskazałem we wcześniejszym poście.

ok. porozglądam się co jest ciekawego w 250cm:)

> Czy mam pojechać i oblukać?

może jeszcze nie, planuje na wiosne, wiec zakup będzie luty/marzec

Napisano

>

> ok. porozglądam się co jest ciekawego w 250cm:)

>

250ccm??????????!!!!!!!! chaja.gif

Niepotrzebnie zużywałem klawiaturę! foch.gif

Napisano
  • Autor

> 250ccm??????????!!!!!!!!

ok. 250ccm grinser006.gif

> Niepotrzebnie zużywałem klawiaturę!

potrzebnie potrzebnie grinser006.gifok.gif

dzieki

Napisano

> Jeśli ma to być enduro do spokojnego polatania po szuterkach i leśnych drogach to proponuje Yamahę

> XT600, może Honda SLR650 Vigor (silnik ma od Dominatora), może Honda Dominator, Suzuki DR650

Smigales takimi lub im podobnymi ? Napewno motocykl ktorego waga podchodzi pod 200 kg nie nadaje sie do nauki jazdy w terenie ! Co z tego, ze a duza pojemnosc i przyzwoita moc ?

DR 350 to na poczatek bardziej wystarczajace niz sie niejednemu wydaje ( Sam mam takowa od 2002 r i jakos mocy w terenie mi nie brakuje - co innego na torze motocrossowym )

Dla swierzaka tylko lekki motocykl, nawet Yamaha DT 125 da rade. A autorowi tematu proponuje powstrzymac sie od tekstow, ze zabraknie mocy. Naucz sie najpierw techniki a pozniej wykorzystaj moc jaka masz - taka jest kolej a nie na odwrot.

Sprzet dobiera sie adekwatnie do umiejetnosci a nie w/g tego ile mam kasy czy chce na 2 - 3 sezony. Buty / ciuchy tez kupujesz kiedy z nich wyrosniesz. No chyba, ze rodzice juz za malego wsadzali Cie w kalosze rozmiaru 52 a spodnie rozmiaru XXL - wtedy sorry. W motocyklizmie jest ewolucja a nie rewolucja !

> przy odrobinie rozumu nie zrobią krzywdy !

Wytlumaczysz mi co ma psychomotoryka do rozumu ? Cmentarze pelne sa tych co byli rozumni, tylko umiejetnosci i doswiadczenia im zabraklo !

> Nie pojemność ma tutaj znaczenie tylko moc a przede wszystkim sposób jej oddawania!!!

Kolego, wez nie pisz dyrdymalow ! sciana.gif

Slyszales juz cos w zyciu o momencie obrotowym ? Ten bierze sie nie z mocy a z pojemnosci ( skoku tloka ) Co do sposobu jej oddawania moge sie zgodzic.

wink.gif

Napisano

> czy taki wynalazek jest wart uwagi?

> http://moto.allegro.pl/ktm-sx-250-2t-2004-rok-okazja-i1336064635.html

Chlopaku ogarnij sie bo rzucasz sie z motyka na slonce. 250 w 2T pozamiata Toba szybciej niz Ci sie to wydaja, to tak samo jak bys sie spytal, czy Hayabusa nadaje sie na pierwszy motocykl. 250 w 2 T ma z regoly ponad 50 KM co z litra daje ponad 200 KM Hayabuza ma 1300 ccm wiec taki cross o takiej pojemnosci dysponowal by moca ca. ponad 260 - 300 KM przy polowie jej wagi ! jestes pewny, ze bys go ogarnol ?

Dzisus, oby kat A2 wprowadzona byla jak najszybciej !

Masz wogole karte woznicyy ? Jak nie to zrob najpierw uprawnienia, na kursie spytaj instruktora, nie radze pytac sie publicznie bo jezeli trafisz jakiegos oblatanego kursanta to Cie wysmieje !

wink.gif

Napisano

> Smigales takimi lub im podobnymi ? Napewno motocykl ktorego waga podchodzi pod 200 kg nie nadaje

> sie do nauki jazdy w terenie ! Co z tego, ze a duza pojemnosc i przyzwoita moc ?

Wyobraź sobie, ze jeździłem i to nie jednym, więc wiem co piszę!

Poza tym motocykle, które wymieniłem ważą ok.160kG więc określenie "podchodzą pod 200kg" jest lekko przesadzone!

> DR 350 to na poczatek bardziej wystarczajace niz sie niejednemu wydaje ( Sam mam takowa od 2002 r i

> jakos mocy w terenie mi nie brakuje - co innego na torze motocrossowym )

DR350 to dobry wybór dla kogoś kto chciałby pójść w stronę motokrosu a ja ciągle piszę o spokojnej jeździe po szutrach i leśnych drogach. DROGACH a nie bezdrożach!

Zresztą DR350 to jest sprzęt do ostrego traktowania i za tą kasę to pewnie będzie jakiś mocno zmęczony egzemplarz i skarbonka!

> Dla swierzaka tylko lekki motocykl, nawet Yamaha DT 125 da rade.

Tak, najlepiej zaproponuj może jakąś 50ccm! zlosnik.gif

> Sprzet dobiera sie adekwatnie do umiejetnosci a nie w/g tego ile mam kasy czy chce na 2 - 3 sezony.

Jeśli kogoś stać na zmianę motocykla co kilka miesięcy to jestem za.

> Wytlumaczysz mi co ma psychomotoryka do rozumu ?

Nie potrafię bo aby to zrozumieć trzeba mieć rozum.

> Kolego, wez nie pisz dyrdymalow !

> Slyszales juz cos w zyciu o momencie obrotowym ? Ten bierze sie nie z mocy a z pojemnosci ( skoku

> tloka ) Co do sposobu jej oddawania moge sie zgodzic.

Jeśli już chcesz polemizować to może najpierw przeczytaj mój tekst ze ZROZUMIENIEM a nie wyrywaj jednego zdania z kontekstu!!!

Pisząc zdanie, że pojemność nie ma znaczenia a moc, wyraźnie było to w celu porównania dwóch motocykli o tej samej pojemności - R6 i XT600 !

Taka sama pojemność a jakże inna moc i sposób jej oddawania.

Nie wiem czy wiesz ale sposób oddawania mocy ma ścisły związek z momentem obrotowym a ten zawsze będzie wyższy w silniku o większej pojemności np. 600ccm niż 350ccm a podobnej mocy!

Napisano

> DR350 to dobry wybór dla kogoś kto chciałby pójść w stronę motokrosu a ja ciągle piszę o spokojnej jeździe po szutrach i leśnych drogach. DROGACH a nie bezdrożach!

Doczytalem, ze jezdziles, jak napisalem wyzej DR 350 smigam od 2002 r ( miedzy innymi ). Wada DR'y 350 jest wlasnie, ze przy bardziej stromych podjazdych nie poszalejesz, bo jednak tej mocy nie jest az nadto. Jej druga wada to maly zbiornik paliwa starczajacy w zaleznosci od stylu jazdy od 80 140 / 150 km ( w terenie gora 100 km ) Motocykl ten jest idealny wlasnie do takiej jazdy. O ile klasa 600 napewmo zbiera sie lepiej, fajniej oddaje moc, i daje wiecej frajdy na przyspieszeniach ( nie sa to jednak az takie roznice – pozostaje pytanie do jakiej predkosci 350'ka bedzie szla rowno z 600 ). Ma jednak na tyle mocy aby swobodnie na II ( w zaleznosci od terenu, wagi ridera oraz jego techniki jazdy / umiejetnosci ) czy III – cim biegu zerwac przyczepnosc tylnego kola.

> Tak, najlepiej zaproponuj może jakąś 50ccm!

Zaczales wyjezdzac z klasa 600 a nawet nie spytales o uprawnienia i nie wiesz czy kolo je ma. Jezeli ich niema, to niestety ale 50 – ka pozostaje ( nie pisz prosze, ze do smigania po drogach polnych czy innych te beda mu niepotrzebne bo w realu zawsze bedzie na drodze publicznej )

Na pojemnosci mniejszej kolega nauczy sie jazdy w terenie ( czy wogole jazdy ) znacznie szybciej i znacznie lepiej. Mam znajomego, ktory dokladnei w ten sam sposob podchodzil do tego samego problemu, kupil Yamahe XT 600. Po pierwszej jezdzie zycie zweryfikowalo jego poglady Dylemat w tym, ze stracil przy sprzedazy kupujac mniejszy motocykl.

> Jeśli kogoś stać na zmianę motocykla co kilka miesięcy to jestem za.

Co znaczy stac na zmiane motocykla ? Tak jak napisalem wyzej motocykl dobiera sie do umiejetnosci a nie do kasy jeaka sie dysponuje (owszem rowniez ale pod innym wzgledem )

Decydujac sie na kupno Enduro, i jezdzac po polnych drogach bedzie ciagnelo jak wilka do lasu aby zjechac gdzies i poskakach czy popodjezdzac pod jakies gorki. W tym przypadku osobiscie nie znam nikodo kto nauczyl by sie techniki na tyle aby po kilku miesiacach zmieniac motocykl, a na kilku forach strikt motocyklowych jestem. Mowa o ludziach ktorych naprawde to pasjonuje i ktorzy zaczynali przygode wlasnie od klasy 50 ccm ( he, he, o ile Komara, Jawe czy Simsona, mozn anazwac klasa 50 ccm )

> Nie potrafię bo aby to zrozumieć trzeba mieć rozum.

Nie rozum tylko trzeba interesowac sie tym zagadnieniem. Ty wychodzisz podswiadomie z tego co Ty pootrafisz i co Ty bys wziol, a prawda lezy z zupelnie innej strony. Nie zarzucam Ci braku rozumu , ale jak widzisz, nie jestes w stanie wyjasnich co ma psychomotoryka do rozumu.

Wyjasnie Ci w prosty sposob dziecko zanim zacznie biegac, musi nauczyc sie najpierw chodzic

Rozmowa kumpli przy piwie

- Gdzie Stefan ?

- W szpitalu.

- Więc jednak kupił sobie ten motocykl. biglaugh.gif

wink.gif

Napisano

>

> Wyjasnie Ci w prosty sposob dziecko zanim zacznie biegac, musi nauczyc sie najpierw chodzic

> Rozmowa kumpli przy piwie

> - Gdzie Stefan ?

> - W szpitalu.

> - Więc jednak kupił sobie ten motocykl.

Tosmy se pogadali smile.gif

Widocznie byłem dzieckiem spcjalnej troski bo przygodę w terenie zacząłem od XT600 i jestem zadowo0lony, że odwiedziono mnie od pomysłu kupna 125 4T.

Nie miałem aspiracji wyczynowych a kilka niegroźnych paciaków w piasku i błocie ostudziło mój zapał do szarżowania.

Od krosu wolę raczej spokojną, wielogodzinną jazdę w nieznane, ale jednak po drogach a nie bezdrożach.

Pod tym kątem doradzam w temacie co kupić.

Moja rozmowa z kumplami przy piwie wyglądałaby następująco:

- co słychać?

- spoko.

- jak sprzęt?

- SUPER!! Dzięki, że odwiedliście mnie od kupna 125!

Przynajmniej nie straciłem kasy.

270751858-jezyk.gif

Napisano

> Tosmy se pogadali

Dokladnie biglaugh.gif

> Widocznie byłem dzieckiem spcjalnej troski bo przygodę w terenie zacząłem od XT600 i jestem zadowo0lony, że odwiedziono mnie od pomysłu kupna 125 4T.

Znam takich co zaczynali ob Bandit 1200 ( a ich kariera trwala tyczien ) znam takich ktorzy zaczynali od lytra ( techniki nie maja do dzis, po 6 - ciu latach ), ale to szczegol, ze na co drogim winklu objezdza ich jakis koles na BBR 125 R czy GS 500 biglaugh.gif Oni sa zadowoleni.

> Nie miałem aspiracji wyczynowych a kilka niegroźnych paciaków w piasku i błocie ostudziło mój zapał do szarżowania.

Ciebie ostudzilo, albo mialas wiecej szczescia, ze uniknales powazniejszych konsekwencji.

> Dzięki, że odwiedliście mnie od kupna 125 !

Przynajmniej nie straciłem kasy.

Pogadaj z tymi ktorzy zaczynali od 125 lub mniejszych, zaden z regoly nie zaluje. Dwa, nauka nie jest za friko, ona kosztuje ( moze kosztowac kase a moze kosztowac zdrowie ). Za darmo jezt tylko smierc a ta kosztuje zycie.

wink.gif

Napisano

> Dokladnie

> Znam takich co zaczynali ob Bandit 1200 ( a ich kariera trwala tyczien ) znam takich ktorzy

> zaczynali od lytra ( techniki nie maja do dzis, po 6 - ciu latach ), ale to szczegol, ze na co

> drogim winklu objezdza ich jakis koles na BBR 125 R czy GS 500 Oni sa zadowoleni.

A ja znam takich co zaczynali na XX 1100 i jeżdżą naprawdę nieźle, więc nie ma co uogólniać.

Co oczywiście nie oznacza, że uważam to za dobrą drogę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.