Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zawieszenie

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam uno z przebiegiem 117 000 km. Wymieniłem z tyłu amortyzatory wraz z poduszkami.

Przez pierwsze kilometry po wymianie było wszystko ok. nic nie stukało nawet na dziurach.

Ale po 200 km coś zaczęło stukać na wybojach. Teraz po jakich 500 km potrafi stuknąć nawet na nie równym asfalcie. Sprawdzałem nic się nie odkręciło. Stuki dochodzą jak by z tyłu.

Nie są one mocne(głośne) ale trochę mnie to nie pokoi. Przednie zawieszenie prócz jednego wahacza jest oryginalne. Czekam na pomysły.

Napisano

pomysł nr 1 - pojechać na warsztat i z każdej strony pooglądać wszystko wink.gif

w pierwszej kolejności zdejmij obie plastikowe nakładki na górne mocowanie w bagażniku i delikatnie za próg bagażnika pohustaj autem i zobacz, czy nie ma tam luzu

niektóre amortyzatory (jak np u mnie) miewają źle nacięty gwint i nakrętka nie ściska dostatatecznie poduszek, co szybko skutkuje luzem i stukami

Napisano

> pomysł nr 1 - pojechać na warsztat i z każdej strony pooglądać wszystko

> w pierwszej kolejności zdejmij obie plastikowe nakładki na górne mocowanie w bagażniku i delikatnie

> za próg bagażnika pohustaj autem i zobacz, czy nie ma tam luzu

> niektóre amortyzatory (jak np u mnie) miewają źle nacięty gwint i nakrętka nie ściska

> dostatatecznie poduszek, co szybko skutkuje luzem i stukami

Albo na stację diagnostyczną i poprosić pana o "przetrzepanie" tylnego zawieszenia... myślę, że za nie więcej jak 20zł powinien zrobić hmm.gif

Napisano
  • Autor

Samochodem wjechałem na kanał wszystko wygląda w porządku. Co do nakrętek wszystko jest dobrze przykręcone. Dziś rano złożyłem kanapę i zdjąłem nakładki i zrobiłem rundkę. Patrzyłem i nic się nie działo podczas jazdy. Co mnie zdziwiło to podczas rundki raz coś puknęło a raz nie , a starałem się wjeżdżałem w większe dziury Chyba jestem zbyt wyczulony na stuki bo chyba nawet w nowych samochodach tez cos może stuknąć a to jest stare uno. Stuki te można zagłuszyć radiem więc chyba się zbytnio czepiam.

Napisano

> Samochodem wjechałem na kanał wszystko wygląda w porządku. Co do nakrętek wszystko jest dobrze

> przykręcone. Dziś rano złożyłem kanapę i zdjąłem nakładki i zrobiłem rundkę. Patrzyłem i nic

> się nie działo podczas jazdy. Co mnie zdziwiło to podczas rundki raz coś puknęło a raz nie , a

> starałem się wjeżdżałem w większe dziury Chyba jestem zbyt wyczulony na stuki bo chyba nawet

> w nowych samochodach tez cos może stuknąć a to jest stare uno. Stuki te można zagłuszyć

> radiem więc chyba się zbytnio czepiam.

Te poduszki potrafią się szybko zrywać.

Dobra rada - między podkładkę a poduszkę dać gumkę od amora z malucha i poduszki niezniszczalne - sprawdzone, przetestowane przez kilkaset tys.km.

Napisano

te stuki to tak jak już napisali wcześniej koledzy z tych poduszek, trzeba podłożyć tam gumę i będzie idealnie, sam u siebie to sprawdziłem

Napisano

> Te poduszki potrafią się szybko zrywać.

> Dobra rada - między podkładkę a poduszkę dać gumkę od amora z malucha i poduszki niezniszczalne -

> sprawdzone, przetestowane przez kilkaset tys.km.

orientujesz sie czy idzie dostać luzem te podkładki czy ino w komplecie z amorem ?

Napisano

paweł_78 mówił mi na OZU ze można osobno smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.