Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wtyk zapalniczki do gniazd OPEL

Featured Replies

Napisano

Nie mogę znaleźć postu, który kiedyś tu był (tak mi się wydaje). Poszukuję jakiegoś wtyku do gniazda zapalniczki w Oplach - żeby był na tyle gruby, żebym go co chwilę nie musiał poprawiać. Możecie coś polecić ?

Napisano

> Nie mogę znaleźć postu, który kiedyś tu był (tak mi się wydaje). Poszukuję jakiegoś wtyku do

> gniazda zapalniczki w Oplach - żeby był na tyle gruby, żebym go co chwilę nie musiał

> poprawiać. Możecie coś polecić ?

nie wiem czy to będzie dla Ciebie pomocne, ale ja po doświadczeniach z różnymi urządzeniami stwierdziłem, że do tego gniazda najlepiej pasuje ...oryginalna ładowarka do SonyEricssona,

(sprawdzałem wtyki od nawigacji Mio, ładowarki oryginalne Nokii, rozdzielacz 4gniazdowy z marketu, jakiś uniwersalny wtyk do CB)

brat

EDIT tak sobie jeszcze myślę że w ostateczności można by wymienić gniazdo zapalniczki np na takie z grupy (o zgrozo wink.gif VW ) - nie wiem o jakim aucie mówimy bo w A-G nie jest to duży problem wymienić takie gniazdo, np na takie z Octavii - tam wtyczki siadają dobrze i solidnie.

Napisano

Też z tym walczyłem swego czasu. Co chciałem podłączyć (np. ładowarka od navi) to się luzowało albo wypadało. Zazwyczaj pomaga odpowiednie powyginanie blaszek na wtyczce, tak żeby ciasno siedziała i jest ok.

Napisano

> Nie mogę znaleźć postu, który kiedyś tu był (tak mi się wydaje). Poszukuję jakiegoś wtyku do

> gniazda zapalniczki w Oplach - żeby był na tyle gruby, żebym go co chwilę nie musiał

> poprawiać. Możecie coś polecić ?

Z tego co pamiętam mi bardzo ładnie siedziała ładowarka od nokii.

Napisano

> Poszukuję jakiegoś wtyku do gniazda zapalniczki w Oplach

Hmmm... A rozważałeś zamontowanie gniazda, do którego będzie pasował KAŻDY dostępny, typowy na rynku wtyk, a nie tylko ten jeden, szczególny? wink.gif

Ma to też inne dobre strony: gniazdo/a mogą być ukryte i nie trzeba jeździć z otwarta popielniczka, nieestetycznie stercząca wtyczką oraz można podłączyć do gniazda zasilanie jakie się chce: z akumulatora lub ze stacyjki.

Pozdroofka

Napisano

Dokładnie tak, niektóre wersje Opla (np. Corsa C) przy zakupie można było wyposażyć w pakiet dla niepalących i wtedy zamiast gniazda zapalniczki montowane było gniazdo z zaślepką 12V. Takie gniazdo ma mniejszą średnicę wewnętrzną i nie powinno być problemów z żadną wtyczką.

Zresztą instrukcja auta nie przewiduje podłączania do gniazda zapalniczki żadnych ładowarek itp. urządzeń.

Napisano

> Zresztą instrukcja auta nie przewiduje podłączania do gniazda zapalniczki żadnych ładowarek itp.

> urządzeń.

Kiedy Niemiec pisał instrukcję do mojego auta w 1991 roku, nie było urządzeń, które można by było podłączyć do gniazda zapalniczki wink.gif No, może telewizorek smile.gif

A tak przy okazji... Pamiętacie jakie urządzenia były w tamtym czasie produkowane z możliwością podłączenia pod zapalniczkę? Bo mi się kojarzy lodówka, ale nie jestem pewny czy to nie było w drugiej połowie lat '90...

Pozdroofka

Napisano

> Poszukuję jakiegoś wtyku do

> gniazda zapalniczki w Oplach...Możecie coś polecić ?

zobacz ile tego na allegro hmm.gif

Napisano

> zobacz ile tego na allegro

To są właśnie te za luźne...

Pozdroofka

Napisano

Wystarczy wsunąć kawałek gumki dociętej na kształt sześcianu pod blaszki wtyczki co zapewni prawidłowy kontakt z gniazdem. Wielkość gumki trzeba dobrać doświadczalnie i najlepiej to robić na rozłożonej wtyczce .

Napisano

> To są właśnie te za luźne...

to w takim razie nie wiem...

z resztą ja mało używam gniazda zapalniczki...

chyba ze do odpalenia fajki zlosnik.gif

ale ostatnio teściu wynalazł taką pompkę i w jego A4 nie dało się jej podłączyć (wtyczka za gruba) a w mojej asi pasowała na styk smile.gif

Napisano

> w jego A4 nie dało się jej podłączyć (wtyczka za gruba) a w mojej asi pasowała na styk

No właśnie o tym piszą Mihó i rostex wink.gif Gniazdo w Astrze jest ciut większe.

pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.