Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sie chwale

Featured Replies

Napisano
moze nie ma czym, ale dzis zdałęm kat.D za pierwszym podejsciem. jeszcze tylko A brakuje mi do kolekcji. ale to na wiosne wink.gif
Napisano

> moze nie ma czym, ale dzis zdałęm kat.D za pierwszym podejsciem. jeszcze tylko A brakuje mi do

> kolekcji. ale to na wiosne

Centomania gratuluje 20.GIF

Napisano

> moze nie ma czym, ale dzis zdałęm kat.D za pierwszym podejsciem. jeszcze tylko A brakuje mi do

Gratulacje. 20.GIF

Ja na razie robię C, jak już zdam to od razu pójdę na E i kwalifikację. smile.gif

Napisano

I jak wrażenia? Ja przymierzam się do kat. D dopiero na wiosnę smile.gif Brakuje mi tylko właśnie autobusiku zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> I jak wrażenia?

jak na kazdą kategorie. umiesz to zdasz ok.gif

Ja przymierzam się do kat. D dopiero na wiosnę Brakuje mi tylko właśnie autobusiku

ok.gif

Napisano

Jak zdawałem na C+E to nerwy mnie poniosły i wymusiłem pierwszeństwo zlosnik.gif Także nie jest to takie proste....

Napisano

gratulacje tym bardziej ze za pierwszym podejściem ok.gif

ja na przyszły rok planuje E a później może i D do kompletu sie zrobi żeby jakoś to PJ wyglądało hehe.gif

Napisano

> jak na kazdą kategorie. umiesz to zdasz

> Ja przymierzam się do kat. D dopiero na wiosnę Brakuje mi tylko właśnie autobusiku

raz piszesz ze wlasnie zdales D a teraz ze na wiosne... spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> raz piszesz ze wlasnie zdales D a teraz ze na wiosne...

czytamy ze zrozumieniem i patrzymy kto odpowiada na czyj post panie M. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Coś źle zacytował mojego posta chyba

ok.gifgrinser006.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

a T masz?

Napisano

> a T masz?

T dostajesz z automatu robiąc CE ok.gifsmile.gif

Napisano

> A ja nie mam wbitego T

A ja mam, tak samo jak BE niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> A ja nie mam wbitego T

teraz patrze i tez nie mam wbitego wink.gif

Napisano

> A ja mam, tak samo jak BE

Na co to jest w sumie? Bo nie ma żadnego obrazka smile.gif

Już doczytałem. T jest na pojazd wolnobieżny z przyczepą (przyczepami) a niżej doczytałem, że prawo jazdy C+E uprawnia do jazdy pojazdem wolnobieżnym z przyczepą (przyczepami) Więc dlaczego w sumie tego nie wbijają każdemu?

Napisano

> Więc dlaczego w

> sumie tego nie wbijają każdemu?

Może zależy od lokalnego WK?

Kiedyś rozmawiałem z kolegą Cinio nt. daty ważności prawa jazdy. On ma kategorię D wydaną na 5 lat, mimo że kursu kwalifikacji wstępnej/przewozu osób nie robił w ogóle. Ja miałem wydane CE bezterminowo, dopiero po zrobieniu kwalifikacji wstępnej wpisali mi datę ważności.

Też doszliśmy do wniosku że to zależy od konkretnego WK. Ot, Polska... wink.gif

Napisano

> Może zależy od lokalnego WK?

> Kiedyś rozmawiałem z kolegą Cinio nt. daty ważności prawa jazdy. On ma kategorię D wydaną na 5 lat,

> mimo że kursu kwalifikacji wstępnej/przewozu osób nie robił w ogóle. Ja miałem wydane CE

> bezterminowo, dopiero po zrobieniu kwalifikacji wstępnej wpisali mi datę ważności.

> Też doszliśmy do wniosku że to zależy od konkretnego WK. Ot, Polska...

Właśnie słyszałem o tym, że data kwalifikacji ogranicza ważność PJ bezsens oslabiony.gif Nie będę mógł sobie pojeździć ciężarówką bez kwalifikacji?

Napisano

> Właśnie słyszałem o tym, że data kwalifikacji ogranicza ważność PJ bezsens Nie będę mógł sobie

> pojeździć ciężarówką bez kwalifikacji?

Nie chcę Cie wprowadzić w błąd, ale z tego co ja wiem, to data ważności wpisana w prawo jazdy dotyczy właśnie kwalifikacji wstępnej. Tzn. po upływie 5 lat albo robisz szkolenie okresowe, i dostajesz nowe PJ z nowym terminem ważności, albo wymieniasz PJ na nowe, i wtedy dostajesz zwykłe prawko bezterminowe bez wpisanych uprawnień zawodowych.

Tyle zrozumiałem z tego co (w dość zawiły sposób) tłumaczyła mi kiedyś pani w WK zlosnik.gif

Napisano

> Nie chcę Cie wprowadzić w błąd, ale z tego co ja wiem, to data ważności wpisana w prawo jazdy

> dotyczy właśnie kwalifikacji wstępnej. Tzn. po upływie 5 lat albo robisz szkolenie okresowe, i

> dostajesz nowe PJ z nowym terminem ważności, albo wymieniasz PJ na nowe, i wtedy dostajesz

> zwykłe prawko bezterminowe bez wpisanych uprawnień zawodowych.

> Tyle zrozumiałem z tego co (w dość zawiły sposób) tłumaczyła mi kiedyś pani w WK

Rozumiem. Czyli to nasze zawodowe prawko będzie się jakoś różnić od amatorskiego smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.