Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

doświetlanie zakretów

Featured Replies

Napisano

witam był kiedyś temat jak zrobić moduł aby właczły się halogeny przy skręcie w lewo lub w prawo

Napisano

> witam był kiedyś temat jak zrobić moduł aby właczły się halogeny przy skręcie w lewo lub w prawo

Może i był a co? Uspokój się, weź głęboki oddech i napisz o co Ci chodziło jeszcze raz, używając dużych liter i znaków interpunkcyjnych.

Napisano

> witam był kiedyś temat jak zrobić moduł aby właczły się halogeny przy skręcie w lewo lub w prawo

tylko po co - dobre soczewki i halogeny sa tylko dla ozdoby

Napisano

> Może i był a co? Uspokój się, weź głęboki oddech i napisz o co Ci chodziło jeszcze raz, używając

> dużych liter i znaków interpunkcyjnych.

Ty to wszystkich się czepiasz:)

Napisano

> tylko po co - dobre soczewki i halogeny sa tylko dla ozdoby

e tam po co...

bo trzeba cos zrobic samemu w samochodzie... dla wlasnej satysfakcji :-)

Napisano

Ja tez bym sobie poczytal jakby gdzies bylo :-)

Napisano

> Ja tez bym sobie poczytal jakby gdzies bylo :-)

A o czym tu czytać. Najłatwiej zrobić zlosnik.gif Do obwodów kierunkowskazów najłatwiej zaraz za przełącznikiem zespolonym wpinamy równolegle przekaźnik pobudzany prądem włączonego kierunku. Ten przekaźnik daje nam napięcie (które trzeba skądś wziąć- ja bym wziął ze skrzynki bezpieczników od bezpiecznika-hmmm... halogenów? zlosnik.gifhehe.gif ) które doprowadzamy do halogenu włączając w to diodę prostowniczą. Tak zmontowany układ można zabezpieczyć na wszelki wypadek bezpiecznikiem. Dla obu stron robimy takie same układy podpinając napięcie załączania przekaźnika zasilającego lewy halogen do lewego kierunkowskazu i tak samo dla prawego obwodu. Do halogena dochodzą po 3 kable na stronę. Tak bym zrobił bo dla mnie by było najprościej gdybym tylko miał halogeny hehe.gif Mocy przekaźników, diód i bezpieczników naprawdę dziś już nie mam siły liczyć.

Napisano

> A o czym tu czytać. Najłatwiej zrobić Do obwodów kierunkowskazów najłatwiej zaraz za

> przełącznikiem zespolonym wpinamy równolegle przekaźnik pobudzany prądem włączonego kierunku.

> Ten przekaźnik daje nam napięcie (które trzeba skądś wziąć- ja bym wziął

>ciach smile.gif

I po takim zabiegu mamy pięknie migający halogen razem z kierunkowskazem zeby.GIF Chyba kolega zapomniał o kondensatorze podtrzymującym styki przekaźnika kiedy kierunkowskaz nie miga wink.gif

Napisano

> I po takim zabiegu mamy pięknie migający halogen razem z kierunkowskazem Chyba kolega zapomniał o

> kondensatorze podtrzymującym styki przekaźnika kiedy kierunkowskaz nie miga

Żeby kondensator spełniał swoje zadanie, musi do niego dopłynąć prąd. Przypal napisał: "zaraz za przełącznikiem zespolonym". Czyli pewnie przed przerywaczem, nie za smile.gif I tym oto sposobem pozbywamy się migania przeciwmgłowych zlosnik.gif

Napisano

> Żeby kondensator spełniał swoje zadanie, musi do niego dopłynąć prąd. Przypal napisał: "zaraz za

> przełącznikiem zespolonym". Czyli pewnie przed przerywaczem, nie za I tym oto sposobem

> pozbywamy się migania przeciwmgłowych

Dokładnie to miałem na myśli pisząc "zaraz za przełącznikiem". Przerywacz jest dalej.

Napisano

> tylko po co - dobre soczewki i halogeny sa tylko dla ozdoby

głupotyu piszesz...mam org soczewki valeo i pp widocznie poprawiają wodoczność podczas skrętu.

Napisano

> Żeby kondensator spełniał swoje zadanie, musi do niego dopłynąć prąd. Przypal napisał: "zaraz za

> przełącznikiem zespolonym". Czyli pewnie przed przerywaczem, nie za I tym oto sposobem

> pozbywamy się migania przeciwmgłowych

No ale to po co się wpinać aż we wnętrzu? Bez sensu, prościej wszystko zmontować pod maską i dołożyć kondensator

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.