Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pierwsza stłuczka i pytanie:

Featured Replies

Napisano

Godzinę temu w Pszczynie kierownik za mną nie wyhamował na lodzie i wjechał mi w tyłek - powoli, jakieś 20-30 km/h.

Z pobieżnych oględzin pęknięty zderzak, tablica rejestracyjna, i odprysk na jednej lampie.

Problem w tym, że spisaliśmy oświadczenie, gość pojechał, a jak ruszyłem do domu do Rybnika, to przy każdym skręcie w prawo z prawego przedniego koła słychać miarowy, głośny stuk.

W momencie uderzenia stałem z kołami skręconymi mocno w prawo, na STOPIE przed wjazdem na główną drogę i miałem mocno wciśnięty hamulec - co się mogło stać?

Napisano

> Godzinę temu w Pszczynie kierownik za mną nie wyhamował na lodzie i wjechał mi w tyłek - powoli,

> jakieś 20-30 km/h.

> Z pobieżnych oględzin pęknięty zderzak, tablica rejestracyjna, i odprysk na jednej lampie.

> Problem w tym, że spisaliśmy oświadczenie, gość pojechał, a jak ruszyłem do domu do Rybnika, to

> przy każdym skręcie w prawo z prawego przedniego koła słychać miarowy, głośny stuk.

> W momencie uderzenia stałem z kołami skręconymi mocno w prawo, na STOPIE przed wjazdem na główną

> drogę i miałem mocno wciśnięty hamulec - co się mogło stać?

Forumowa Wrózka ma dzisiaj wolne wink.gif

Inny temat ze NIGDY nie staje sie do skretu na skreconych kołach bo to proszenie sie o nieszczescie.

Napisano

> Godzinę temu w Pszczynie kierownik za mną nie wyhamował na lodzie i wjechał mi w tyłek - powoli,

> jakieś 20-30 km/h.

> Z pobieżnych oględzin pęknięty zderzak, tablica rejestracyjna, i odprysk na jednej lampie.

> Problem w tym, że spisaliśmy oświadczenie, gość pojechał, a jak ruszyłem do domu do Rybnika, to

> przy każdym skręcie w prawo z prawego przedniego koła słychać miarowy, głośny stuk.

> W momencie uderzenia stałem z kołami skręconymi mocno w prawo, na STOPIE przed wjazdem na główną

> drogę i miałem mocno wciśnięty hamulec - co się mogło stać?

Jedz do mechanika. Uderzenei w tyl auto to przewaznie o wiele wiecej niz polamany zderzak. Czesto to pogieta podloga/podluznice i problemy z geometria zawieszenia. Auta z tylu sa miekkie jak papier.

Napisano
  • Autor

> Prócz tego co napisali koledzy, to ten stuk to może przegub??

Właśnie tak mi pod przegub podchodzi, ale możliwe to od strzału w tył?

Napisano
  • Autor

Tam inaczej nie staniesz:

to jest skręt z Kopernika w Bielską w Pszczynie, jedziesz po łuku w kształcie litery U i na końcu masz STOP, wiec stoisz w zakręcie i to dość ostrym żeby wyjechać - inna sprawa, że dodatkowo skręciłem koła i wcisnąłem hamulec żeby mnie nie wypchnął na Bielską pod Tira, mało brakowało.

Napisano

Była policja hmm.gif jeżeli nie to uważaj, bo koleś może powiedzieć, że byłeś z 3 gorylami i pod pretekstem pobicia zmusiłeś go do podpisania oświadczenia icon_rolleyes.gif

znam taki przypadek no.gif

Napisano

> Prócz tego co napisali koledzy, to ten stuk to może przegub??

może być i przegub... ciężko będzie udowodnić to przy oględzinach... ale zawsze możesz próbować. Jak kierownik to bez zastanowienia wzywał bym na Twoim miejscu policial.gif . O premii na święta tak czy tak możesz już zapomnieć smile.gif

Napisano
  • Autor

> może być i przegub... ciężko będzie udowodnić to przy oględzinach... ale zawsze możesz próbować.

> Jak kierownik to bez zastanowienia wzywał bym na Twoim miejscu . O premii na święta tak czy

> tak możesz już zapomnieć

Nie bardzo rozumiem - chodzi Ci o to, że jak na pewno jego wina to Policja?

Może i tak, ale obojgu nam się śpieszyło, a w takich warunkach pogodowych Policja przyjechałaby zapewne po 2 godzinach.

O jakiej premii mam zapomnieć? Chodzi Ci o odszkodowanie z PZU?

Myślę, że za zderzak i lampę dostanę bezsprzecznie.

Napisano

> Myślę, że za zderzak i lampę dostanę bezsprzecznie.

ja też myślałem że to tylko formalość ... zdarzenie z avatara ... tylko lampa i zderzak połamane , koszt naprawy poniżej kwoty pięciocyfrowej a PZU miga się jakby to conajmniej ćwierć bańki było ...

zdarzenie zgłoszone 18.10.2010 ... do dziś kasy nie ma mimo iż dostarczyliśmy 19.10.2010 wszystkie kwity wymagane przy zgłaszaniu szkody ...

smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.