Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wiązka 1.1 MPI

Featured Replies

Napisano

Rozchodzi się o wiązkę silnikową od seja 1.1 MPI cool.gif Podpasi taka bez przeróbek do 1.2 8V MPI czy trzeba coś jeszcze przerobić ???

PS. wiem, że mając od SPI trzeba roździelić na 4 wtryskiwacze, dlatego się pytam czy taka podejdzie bez przeróbek ...

Napisano

Niestety trzeba lutowac :/ Sam mam taki sam problem. Pierwsza roznica sa wtyczki do kompa (1.1mpi ma 2 wtyczki a 1.2mpi ma jedna wtyczke).

Napisano
  • Autor

oslabiony.gif a już myślałem że jest w pełni plug&play... w takim razie lepiej się opłaca brać tą od SPI

jeszcze jedno pytanko co by tematu nowego nie zakładać cool.gif od ccs,a strasznie mało łap zawieszenia silnika i tak se myśle czy podejdą te od sc 1.1 do cc ??

Napisano

a ja sie tak zapytam z innej beczki smile.gif duza roznica jest w wiazce wnetrza CC700 a CCs?? i co mniej wiecej?? bomam wiazke CCs ale jest troche pocieta i nie zbyt kompletna i lepiej szukac innej czy grzebac ta co jest w 700??

Napisano

a cos wiecej zeby.GIF jakie kable bedzie trzeba ciagnac dodatkowo?? zebym mniej wiedzial po czym szukac:) z gory dziekuje zeby.GIF

Napisano

obrotomierz to napewno musisz podpiąć pod licznik i kontrolkę wtrysku no i wiadomo plus po stacyjce itp jeżeli chodzi Ci od wiązki p1 do budy

Napisano
  • Autor

a nie jest tak ( jeżeli chodzi o agenta 007 ) :

1. kupuje wiązke od SPI 1.1 przerabiam pod wtryski MPI

2. wywalam starą silnikową i podłączam do kabinowej 007 wiązke z 1.1 SPI

3. doprowadzam kabelek do obrotka i do kontrolki wtrysku

???? bo w FAQ pisze: " wiazke elektryczna wywalamy od kastki laczacej wiazke silnika z wiazka reszty auta i laczymy z wiazka nowego silnika " więc nie pisze o żadnej rzeźbie ...

Napisano

> ???? bo w FAQ pisze: " wiazke elektryczna wywalamy od kastki laczacej wiazke silnika z wiazka

> reszty auta i laczymy z wiazka nowego silnika " więc nie pisze o żadnej rzeźbie ...

wlasnie. a niektorzy mowia ze trzeba rzezbic. dlatego sie pytam jeszcze dla pewnosci.moze jeszcze ktos sie wypowie smile.gif

Napisano

czyli wiazka kabiny pasuje z tad wniosek zeby.GIF stacyje tylko trzeba przerabiac smile.gif

Napisano

> no nie do końca ale da się to zrobić, ja się miesiąc bawiłem żeby all ogarnąć a teraz to max 8h i

> odpalam:D

jestem tego ciekaw kto Ci pokazał co i jak że dałeś rade to ogarnąć tak jak piszesz hmm.gifsmile.gif a do tego to pewności nie mam ze 8h Ci wystarczy żeby to ogarnac hehe.gif

a co do wiązki CC700 a 1.1 spi to to kabinowa jest bardzo podobna w jednym i 2 przypadku a nawet taka sama może sie trafić wtedy tylko wypinasz wtyczki wiązki silnikowej lewy strona przy nogach i wpinasz wiązkę silnikowa z spi ewentualnie ciągniesz do zegarów dodatkowe przewody jak kontrolka wtrysku jeśli takowy kabelek już tam nie idzie

a co do wiązki z spi to dokładasz jeden kabelek do wtrysków i łączysz je parami bo w tych silnikach z 1,2 nie ma pełnej sekwencji tylko wtryski są łączone parami

i szukajcie informacji na forum jest naprawdę tego sporo ja sam czytając różne posty sam zrobiłem swapa a i sie czegoś nauczyłem na temat skrzyni biegów

ps używajcie szukajki pod postami na odpowiedznim kąciku forum bo ta ogólna strasznie kuleje

Napisano

> jestem tego ciekaw kto Ci pokazał co i jak że dałeś rade to ogarnąć tak jak piszesz a do tego to

> pewności nie mam ze 8h Ci wystarczy żeby to ogarnac

> a co do wiązki CC700 a 1.1 spi to to kabinowa jest bardzo podobna w jednym i 2 przypadku a nawet

> taka sama może sie trafić wtedy tylko wypinasz wtyczki wiązki silnikowej lewy strona przy

> nogach i wpinasz wiązkę silnikowa z spi ewentualnie ciągniesz do zegarów dodatkowe przewody

> jak kontrolka wtrysku jeśli takowy kabelek już tam nie idzie

> a co do wiązki z spi to dokładasz jeden kabelek do wtrysków i łączysz je parami bo w tych silnikach

> z 1,2 nie ma pełnej sekwencji tylko wtryski są łączone parami

> i szukajcie informacji na forum jest naprawdę tego sporo ja sam czytając różne posty sam zrobiłem

> swapa a i sie czegoś nauczyłem na temat skrzyni biegów

> ps używajcie szukajki pod postami na odpowiedznim kąciku forum bo ta ogólna strasznie kuleje

jako kabelek do kontrolki wtrysku nada się kabelek od ssania (nawet jest podłączony tam gdzie trzeba przy zegarach).

Co do 1.2 v8 to to nie jest pół sekwencja i wszystkie wtryski leją na raz (trzeba tylko rozgałęzić przewody od wtrysku 11.spi na 4 wtryski w mpi)

Napisano
  • Autor

ok wszystko jasne smile.gif jeszcze tylko czy podpasuje wiązka SPI z SC czy trzeba koniesznie z CCS'a ??

Napisano

> jako kabelek do kontrolki wtrysku nada się kabelek od ssania (nawet jest podłączony tam gdzie

> trzeba przy zegarach).

> Co do 1.2 v8 to to nie jest pół sekwencja i wszystkie wtryski leją na raz (trzeba tylko rozgałęzić

> przewody od wtrysku 11.spi na 4 wtryski w mpi)

dobrze mówisz ja miałem 16v a tam jest inaczej:) tak jak pisałem wyżej jest pół sekwencja 20.GIF

andrewk na to pytanie nie potrafie Ci odpowiedziec czy połaczysz ta od seja z cc

Napisano
  • Autor

chodzi o to czy wiązka SPI od seja różni się od tej SPI od CCSa

Napisano

skoro to już temat o wiązkach... to jak trzeba przerobić wiązke pod 16v jeśli można wiedzieć smile.gif

Napisano

To jak juz sie bawimy w elektryke to niech ktos napisze jak przerobic wiazke 1.1MPI na 1.2MPI 8V zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Niestety trzeba lutowac :/ Sam mam taki sam problem. Pierwsza roznica sa wtyczki do kompa (1.1mpi

> ma 2 wtyczki a 1.2mpi ma jedna wtyczke).

zależy jaki komp........ bo 1.2 też może mieć 2 wtyczki jak 1.1 MPI (to na małym kompie)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.