Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Która Lale wybrać 2.0T czy 3.0 V6

Featured Replies

Napisano

Witam, pomału przymierzam sie do zmiany auta. pod uwage brana jest laguna II z roczników 2003-2005, silnik benzyna. Interesujace sa te dwa silniki ew. zwykłe 2.0. Nie wiem tylko jak z awaryjnościa, spalaniem i kosztami uzytkowania tych lalek.

bede wdzieczny za wszelkie informacje oraz za i przeciw tych silników. Nie wykluczam tez zamontowania w nich LPG.

Napisano

Nie znam się na Lagunach ale co do silników to:

1. turbo cieżej zagazować,

2. silnik uturbiony zawsze jest bardziej podatny na awarie niż wolnossący

3. V6 mają super kulturę pracy

Gdyby mnie było stać brałbym V6 grinser006.gif

Napisano

Uzupełniając wypowiedź przy silniku V6 jest skrzynia automatyczna.

też brałbym V6, spalanie większe tylko o ok 2L

Napisano

Mialem przez ponad pol roku 2.0T, jezdzilem tez 3.0V6. Z moich obserwacji wynika, ze osiagi sa bardzo, ale to bardzo zblizone, a czasem wrecz mialem wrazenie, ze 2.0T lepiej sie zbiera (co w sumie takie dziwne nie jest, raz, ze ma turbosprezarke, a dwa, ze pewnie "pare" kg lzejsze, to co producent napisal jako dane techniczne to...), rowniez spora zaleta 2.0T jest spalanie - jak bedziesz rozsadnie jechal spokojnie zejdziesz ponizej 8l (moj rekord 6.7l, ale to juz byla ultraspokojna jazda max 100km/h) w 3.0 V6 (krocej jezdzilem tylko tydzien) taka sztuka mi sie nigdy nie udala i te 1.5-2l wiecej trzeba liczyc. Na plus 3.0 V6 bym zaliczyl dzwiek silnika - i to IMHO tyle z plusow.

Napisano

> jak bedziesz rozsadnie jechal spokojnie zejdziesz ponizej 8l

a w mieście ile żłopie? 12-13? hmm.gif

Napisano

> a w mieście ile żłopie? 12-13?

Jak sie bardzo duzo stoi w korkach to bedzie ponad 12l (13 nie osiagnalem, ale pewnie jest to mozliwe), jak sie jezdzi normalnie to ponizej 11l zejdzie (malo jezdzilem po miescie, ale raz mi sie udalo zjechac calutki bak i wtedy wynik byl 10.2l/100km, w Warszawie i niestety w korkach).

Napisano

przejedź się może i wybierz? Z eksploatacji to wiadomo turbo czasem może sprawiać problem, co do gazu to obecnie gaziarze nie robią wielkich oczu na silnik z T.

Napisano

> Jak sie bardzo duzo stoi w korkach to bedzie ponad 12l (13 nie osiagnalem, ale pewnie jest to

> mozliwe), jak sie jezdzi normalnie to ponizej 11l zejdzie (malo jezdzilem po miescie, ale raz

> mi sie udalo zjechac calutki bak i wtedy wynik byl 10.2l/100km, w Warszawie i niestety w

> korkach).

10,2 w Wawie w korkach ... no rewelacja Ci powiem, bo durny 1.6 16V spala po Wawie tyle samo. Jak to osiągnąłeś?

Napisano

> 10,2 w Wawie w korkach ... no rewelacja Ci powiem, bo durny 1.6 16V spala po Wawie tyle samo. Jak

> to osiągnąłeś?

Srednia z calego baku, korek raz wiekszy, raz mniejszy. Co do spalania 1.6 to mnie to wcale nie zaskakuje, przez tydzien mialem zastepcze C3 Picasso i chlalo w trasie wiecej niz moja dawna Laguna, w miescie rowniez sobie paliwa nie odmawialo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.