Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Termometr zewnętrzny -kable do wyświetlacza .

Featured Replies

Napisano

Witam panowie czy z czujki temp. zewn. kable bezpośrednio do wyświetlacza biegną czy o coś po drodze się plątają ?

Napisano

Idą bezpośrednio, choć przez megazłacze X2 (jak prawie wszystko co przechodzi przez ścianę grodziową).

Napisano
  • Autor

> Idą bezpośrednio, choć przez megazłacze X2 (jak prawie wszystko co przechodzi przez ścianę

> grodziową).

Ok tak myślałem ale wolałem się upewnić ,a swoją droga to ehh to złącze X2 fuj. w takim razie czujnik ze ś ok.gifrodka auta pod mida i przez przełącznik i będzie temp.wewnętrzna

Napisano

> .. i przez przełącznik i będzie temp.wewnętrzna

A coś więcej?

Napisano
  • Autor

> A coś więcej?

No po prostu w tunelu środkowym bedzie czujnik temp. taki jak w zderzaku .

potem kabelkami pod wyświetlacz tam gdzie jest doprowadzony zewnętrzny termometr ,pod te same piny

No oczywiście zrobię przełączanie między nimi jakimś małym pstrykiem i w ten sposób będę miał pomiar C* w środku .

Wyświetlacz pokaże mi temp, na zewnątrz lub w środku zależy od psztyczka grinser006.gif

Napisano

> No oczywiście zrobię przełączanie między nimi jakimś małym pstrykiem i w ten sposób będę miał

> pomiar C* w środku .

Jakiś czas temu był wątek o tym. Ktoś się doktoryzował z elektroniki na ten temat, bo okazało się nie taka prosta sprawa z tym przełącznikiem. Chyba, że chodziło o jakiś automat czy cuś... Nie pamiętam dokładnie. Jak znajdę wątek to zapodam.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

a co tam może byc skomplikowane ,no ale podaj ,może się zrobi automatycznie coby przełączał sam np co chwilkę ?

Napisano

Lubi mnie ta wyszukiwarka grinser006.gif

Oto wątek: KLIK Z tego co pobieżnie przejrzałem, to ktoś pisze, że doświadczalnie stwierdził, iż układ pomiarowy potrzebuje 5 minut aby przestawić się na inną temperaturę po przełączeniu przełącznika.

Pozdroofka

Napisano

> a co tam może byc skomplikowane

Ano skomplikowane... Bo przełączasz między czujnikami a nie między układami pomiarowymi. Nie przełączasz wyniku na wyświetlaczu tylko przełączasz układ pomiarowy na nowy czujnik.

To tak jakbyś miał jeden termometr zaokienny i raz wkładał go do chałupy a raz na zewnątrz. Potrzeba czasu aby rtęć opadła. Co innego jakbyś miał dwa termometry: w domu i na zewnątrz i przełączał jedynie wzrok wink.gif

Nie jest to może doskonała analogia, ale rozumiesz o co chodzi.

Pozdroofka

Napisano

> hmm.gifirked.gif

I cały misterny plan wpiz... grinser006.gifzlosnik.gif

Ja się nie bawiłem: zakupiłem termometr, który ma dwa czujniki i pokazuje jednocześnie obie temperatury. Nawet ma zegarek i pamięć rekordów temperatur: max i min na zewnątrz i wewnątrz. zlosnik.gifTaki jak tu na focie smile.gif To akurat w aucie mojego dziecka, nie zamontowany jeszcze na stałe, ale ja mam podobny.

miesz2.th.jpg

Pozdroofka

Napisano

Ja ostatnio nabyłem i zamontowałem taki jak na foto ponizej, który oprócz dwoch wskazań temp. pokazuje również napięcie w instalacji czyli volty z sygnalizacją spadku napięcia oraz podświetleniem.

d87bc729ead759afm.jpg

U mnie on pokazuje temp z przodu, gdzie jest zamontowany oraz w okolicach nóg pasażerów z tyłu.

Napisano
  • Autor

znam te termometry ,nawet mam ,ale mi chodzi o to by swiecił w bursztynie .

Jeśli przełączanie odbywa się pomiędzy układami pomiarowymi to może tak;

W schowku z VB w podsufitce dopracować wyświetlacz np z F-ki lub innego opla z małym wyświetlaczem ,podać + i - czujkę temp .

Będzie w bursztynie i na stałe i w innym miejscu. hmm.gif

Napisano

> ...wyświetlacz np z F-ki lub innego opla z małym wyświetlaczem

Nie ma czegoś takiego jak wyświetlacz jako oddzielny element.

To jest część dużo większego pudełka jakim jest TID lub MID.

Napisano
  • Autor

> Nie ma czegoś takiego jak wyświetlacz jako oddzielny element.

> To jest część dużo większego pudełka jakim jest TID lub MID.

ŁO MATKO POLKO no wiem wiem pudełka ,przecież montowałem sam mida ,a co do schowka po VB to fakt nie da rady .

Za bardzo druciarnia będzie .

może ktoś ma jakąś fotkę wyświetlacza z jakiegoś auta tylko małego a nie takiego jak midy -tidy itp.

Szukam w sieci ale nie trafiam.

Napisano

> znam te termometry ,nawet mam ,ale mi chodzi o to by swiecił w bursztynie .

ten model np ma możliwość dwóch kolorów podświetlenia niebieski i bursztynowy (ciemny), przełączane przełącznikiem

Napisano
  • Autor

> ten model np ma możliwość dwóch kolorów podświetlenia niebieski i bursztynowy (ciemny), przełączane

> przełącznikiem

Znalazłem coś takiego

Tylko zastanawia mnie jak to pokazuje minusową temp, gdzie znak "-".

Wolałbym to bo skromniejsze i wielkość wyświetlacza 36 x 16 ,całość też nie duża .Malunek na czarno oczywiście, no i jak w nim przerobić kolor na bursztyn?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.