Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wałek rozrzadu ASZ

Featured Replies

Napisano

Powiedzcie mi czy ktos słyszał o firmie AE ? Musze kupic wałek rozrzadu do golfa IV 1.9 tdi silnik ASZ i nie wiem czy brac uzywke czy własnie nówke firmy AE hmm.gif co byscie poradzili ??

Napisano

Jako sprzedawca części nie mam przeciwskazań do firmy AE,robią dobrą silnikówkę.Jako użytkownik auta z profilu gdzie dwa razy wymieniałem wałek rozrządu(w tym raz z głowicą)skłaniam się jednak ku używce oryginalnej VW/Audi.Weź pod uwagę,że kupujesz sam wałek,a gdzie kpl półpanewek?Koło Was w Poznaniu jest gość co jest specjalistą w tej dziedzinie,ja byłem u niego po ori wałek+kpl półpanewek całość wyjęta z jednego auta,pięte razem gdyż panewki docierają się pod wałek i nawet przy demontażu należy je numerować i zakładać tak jak były(ale to chyba wiesz smile.gif )do tego nowe popychacze hydrauliczne i zapłaciłem ok.600zł choć dokładnie teraz nie pamiętam. smile.gifJak chcesz podam ci namiar z adresem na priv. smile.gif

Jakbyś chciał namiar:

Makon Motors

Andrzej Musiała

ul.Krańcowa 137,Przeźmierowo.

501-278-912

061 814-26-92

Osobiście polecam. smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jako sprzedawca części nie mam przeciwskazań do firmy AE,robią dobrą silnikówkę.Jako użytkownik

> auta z profilu gdzie dwa razy wymieniałem wałek rozrządu(w tym raz z głowicą)skłaniam się

> jednak ku używce oryginalnej VW/Audi.Weź pod uwagę,że kupujesz sam wałek,a gdzie kpl

> półpanewek?Koło Was w Poznaniu jest gość co jest specjalistą w tej dziedzinie,ja byłem u niego

> po ori wałek+kpl półpanewek całość wyjęta z jednego auta,do tego nowe popychacze hydrauliczne

> i zapłaciłem ok.600zł choć dokładnie teraz nie pamiętam. Jak chcesz podam ci namiar z adresem

> na priv.

to poprosze o priv smile.gif i to cały komplet razem z popychaczami od niego czy tylko wałek a popychacze osobno ?

Napisano

> to poprosze o priv i to cały komplet razem z popychaczami od niego czy tylko wałek a popychacze

> osobno ?

Tak,kpl wałek+półpanewki,a popychacze miał w takiej cenie,że nawet po cenie hurtowej jak sobie załatwiałem nie kupiłbym za tyle $$$ więc jeszcze dokupiłem u niego kpl. popychaczy INA starszego typu.

Napisano
  • Autor

> Jakbyś chciał namiar:

> Makon Motors

> Andrzej Musiała

> ul.Krańcowa 137,Przeźmierowo.

> 501-278-912

> 061 814-26-92

> Osobiście polecam.

Dzieki 20.GIF

Napisano

Jako użytkownik

> auta z profilu gdzie dwa razy wymieniałem wałek rozrządu(w tym raz z głowicą)

a czemu tak ? niewiem.gif

Napisano

> Jako użytkownik

> a czemu tak ?

Bo ARL tak już ma zlosnik.gif za szybko sie kręci zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Bo ARL tak już ma za szybko sie kręci

nie mów tego tak głosno bo empek usłyszy zlosnik.gif

Napisano

> nie mów tego tak głosno bo empek usłyszy

On am juz nowy zlosnik.gif chyba rotfl.gif

Napisano

> nie mów tego tak głosno bo empek usłyszy

Kupił grafitowego?Bo dzisiaj ponoć z Bodziem mieli jechać,ale na gg nic a nic się nie chwalił. smile.gif

EDIT: Ok,już wiem z LCT,że zanabył,gratuluję. zlosnik.gif

Napisano

> Kupił grafitowego?Bo dzisiaj ponoć z Bodziem mieli jechać,ale na gg nic a nic się nie chwalił.

> EDIT: Ok,już wiem z LCT,że zanabył,gratuluję.

Ano bylismy zlosnik.gif i mam nadzieje ze teraz kupił auto przy którym po pewnych naprawach nie bede musiał juz leżec zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ano bylismy i mam nadzieje ze teraz kupił auto przy którym po pewnych naprawach nie bede musiał

> juz leżec

rotfl.gif nie realne zlosnik.gif

Napisano

> nie realne

Nie dam sie już naciagnąc na takie mody jak w civie bo łoś go potem sprzeda a ja bede płakał zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Bo ARL tak już ma za szybko sie kręci

i co ile się wymienia ? oink.gif

Napisano

> Ano bylismy i mam nadzieje ze teraz kupił auto przy którym po pewnych naprawach nie bede musiał

> juz leżec

Szybką hunde zmienił na powolnego klekota? hmm.gif

Napisano

> i co ile się wymienia ?

Róznie zalezy od oleju ,częstotliwości wymian ale generalnie jeden trzeba zawsze wymienić zlosnik.gif

Napisano

> Szybką hunde zmienił na powolnego klekota?

W oszczędnego Poznaniaka sie zamienia zlosnik.gifzlosnik.gif

w hundzie brakowało mu trzeszczących plastyków zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Szybką hunde zmienił na powolnego klekota?

co z szybkiej Hondy jak np. sie szybko nie jeździ bo dużo pali cfaniaczek.gif

Napisano

> W oszczędnego Poznaniaka sie zamienia

> w hundzie brakowało mu trzeszczących plastyków

zdziadział ? zlosnik.gif hyhy ciekawe kiedy podłubie sadzomiota a w ogóle co kupił ? hunda poszła?

Napisano
  • Autor

> zdziadział ? hyhy ciekawe kiedy podłubie sadzomiota a w ogóle co kupił ? hunda poszła?

honda juz jakis czas temu poszła a teraz ma jak to mówi empas Leosia zlosnik.gif

Napisano

> W oszczędnego Poznaniaka sie zamienia

> w hundzie brakowało mu trzeszczących plastyków

Leon fajne auto ale żeby zrobić szybkiego dizla trzeba sporej kasy i jestem ciekaw kiedy będzie żałował, że jednak nie wybrał turbobenzyny zlosnik.gif

Napisano

> co z szybkiej Hondy jak np. sie szybko nie jeździ bo dużo pali

Problem byl tego typu że on nie potrafił tym wolno jeżdzić zlosnik.gif

Napisano

> Leon fajne auto ale żeby zrobić szybkiego dizla trzeba sporej kasy i jestem ciekaw kiedy będzie

> żałował, że jednak nie wybrał turbobenzyny

Nikt nie mówi o zrobieniu szybkiego dyszla waytogo.gif chodziło o dość szybkie auto przy którym mozna troche zaoszczędzić na paliwie waytogo.gif

gdyby chciał turbobenzyne to nie sprzedawał by civa bo i tak wiekszośc objeżdżał zlosnik.gif

Co do żalu hmm.gif fakt może być ale tylko jeśli chodzi o awaryjnośc w normalnej eksploatacji zlosnik.gif a to szyba a to stycznik a to sprężarka ,wentylator i kilka innych jak to w grupie VW grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Makon Motors

> Andrzej Musiała

> ul.Krańcowa 137,Przeźmierowo.

> 501-278-912

> 061 814-26-92

> Osobiście polecam.

a ja nie polecam według mnie koles ma klientow w d... na poczatku wszystko ladnie pieknie ze bedzie miał na drugi dzien pozniej niby ktos mu nie dostarczył czesci i tak w kolko a potem juz nawet nie odbierał telefonu oslabiony.gif

Napisano

> a ja nie polecam według mnie koles ma klientow w d... na poczatku wszystko ladnie pieknie ze

> bedzie miał na drugi dzien pozniej niby ktos mu nie dostarczył czesci i tak w kolko a potem

> juz nawet nie odbierał telefonu

Rzeczywiście dziwna sprawa,w moim przypadku mimo iż dzieli nas ponad 200km wszytsko przebiegło bezproblemowo. ok.gifW takim razie poszukaj może na alle całej głowicy z wałkiem,ja pod PD głowice z Passka 130PS wyjąłem za niecałe 300zł i to na dodatek 5km od miejsca zamieszkania. smile.gifSame wałki chodzą po tyle i więcej. smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.