Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

podgrzewana przednia/czujnik poziomu plynu spryskow

Featured Replies

Napisano

No, mam podgrzewana przednia szybe.

Ale co z tego jak nie mam guzika, ktory by ja wlaczyl!?

(pewnie wymienili wczesniej na taka grzana, auto fabrycznie nie mialo tej opcji)

I tera pytanie - czy duzo by bylo drutowania z tym? Komp musi miec funkcje do tego? Guzika nie mam - ciekawe czy wstawienie to jakas sroga rzezba w kale?

aha - mowa o c-max po liftingu...

AAaaaa i jeszcze jedno - nie mam informacji, ze plyn spryskiwaczy sie skonczyl - dolozenie samemu jest mozliwe, czy awykonalne? Komp nie musi nic miec specjalnego?

Napisano

Odnośnie grzania szyby to nie wiem ... zapewne tylko przycisk i zmiana w kompie.

Odnośnie poziomu płynu to trzeba wstawić czujnik do zbiornika, wiąże się to z tym że musisz raczej się do niego dobrać czyli ściągnąć błotnik prawy zlosnik.gif

Potem podobno wystarczy podpiąć czujnik we właściwy wtyk i koniec zabawy, ale sam nie sprawdzałem biglaugh.gif

Napisano

> Potem podobno wystarczy podpiąć czujnik we właściwy wtyk i koniec zabawy, ale sam nie sprawdzałem

do kompa tez pewnie sie trzeba podpiac, bo to on wyswietla komunikat, ze jest malo plynu

Napisano

> do kompa tez pewnie sie trzeba podpiac, bo to on wyswietla komunikat, ze jest malo plynu

pewnie trzeba uaktywnić funkcję i tyle .... Ford to mało skomplikowana istota wink.gif

Napisano

> No, mam podgrzewana przednia szybe.

> Ale co z tego jak nie mam guzika, ktory by ja wlaczyl!?

> (pewnie wymienili wczesniej na taka grzana, auto fabrycznie nie mialo tej opcji)

> I tera pytanie - czy duzo by bylo drutowania z tym? Komp musi miec funkcje do tego? Guzika nie mam

> - ciekawe czy wstawienie to jakas sroga rzezba w kale?

> aha - mowa o c-max po liftingu...

> AAaaaa i jeszcze jedno - nie mam informacji, ze plyn spryskiwaczy sie skonczyl - dolozenie samemu

> jest mozliwe, czy awykonalne? Komp nie musi nic miec specjalnego?

Odnośnie podgrzewanej szyby to nie wiem jak w C-maxie ale porównując do Fiesty to musiałbyś dołożyć:

- bezpiecznik główny (w skrzynce przy akumulatorze)

- dwa bezpieczniki wewnątrz auta w skrzynce bezpieczników (prawa i lewa strona szyby)

- włącznik

- troche kabelków

- i wymienić moduł GEM (chyba że ten co masz obsługuje przednią szybę)

Napisano

> - dwa bezpieczniki wewnątrz auta w skrzynce bezpieczników (prawa i lewa strona szyby)

powiedzcie mi czy każdy ford, który ma podgrzewaną przednią szybę ma te bezpieczniki od lewej i prawej strony szyby ? Mam mondeo mkIII z 2002 roku i podgrzewana szyba mi szwankuje tzn. grzeje tylko strona na przeciwko pasazera. Szukałem bezpiecznikow i znalazłem tylko jeden główny od podgrzewania przedniej szyby, który był sprawny.

Gdzie są te dwa dodatkowe ?

Napisano

> powiedzcie mi czy każdy ford, który ma podgrzewaną przednią szybę ma te bezpieczniki od lewej i

> prawej strony szyby ? Mam mondeo mkIII z 2002 roku i podgrzewana szyba mi szwankuje tzn.

> grzeje tylko strona na przeciwko pasazera. Szukałem bezpiecznikow i znalazłem tylko jeden

> główny od podgrzewania przedniej szyby, który był sprawny.

> Gdzie są te dwa dodatkowe ?

Z tego co wiem to wszystkie (a przynajmniej ja nie spotkałem sie aby jakiś model miał jeden)

Wewnątrz kabiny powinna byc gdzies skrzynka bezpieczników (może za schowkiem pasażera...?) Naprawde nie mam pojęcia gdzie ona jest w Mondeo

Napisano

> powiedzcie mi czy każdy ford, który ma podgrzewaną przednią szybę ma te bezpieczniki od lewej i

> prawej strony szyby ? Mam mondeo mkIII z 2002 roku i podgrzewana szyba mi szwankuje tzn.

> grzeje tylko strona na przeciwko pasazera. Szukałem bezpiecznikow i znalazłem tylko jeden

> główny od podgrzewania przedniej szyby, który był sprawny.

> Gdzie są te dwa dodatkowe ?

F11 F13 F16, (2x30A 1x3A), zlaczki od szyby w podszybiu ok.gif

Napisano

> F11 F13 F16, (2x30A 1x3A), zlaczki od szyby w podszybiu

to u mnie jest chyba inaczej

W schowku obok kierownicy nie ma bezpiecznika oznaczonego symbolem ogrzewania szyby a numery są od F68 do F99.

W skrzynce pod maską natomiast bezpieczniki przy których jest symbol ogrzewania przedniej szyby mają numery F13, F14 i F15. F13 jest 30A i jest u mnie włożony i jest sprawny, F14 opisany jest jako "reserve" i mam puste miejsce, a F15 jest 3A i jest włożony i sprawny. Jest jeszcze jakiś chyba przekaźnik przy którym też jest symbol ogrzewania przedniej szyby, jest duży kwadratowy i oznaczony jako R2.

Nie wiem już o co kaman spineyes.gif

A te złączki w podszybiu to dostępne od środka w kabinie czy w podszybiu tak jak do filtra ppyłkowego się dobieramy ?

Napisano

niestety trzeba zdemontować podszybie tak jak do filtra p-pyłkowego frown.gif

Napisano

> to u mnie jest chyba inaczej

> W schowku obok kierownicy nie ma bezpiecznika oznaczonego symbolem ogrzewania szyby a numery są od

> F68 do F99.

> W skrzynce pod maską natomiast bezpieczniki przy których jest symbol ogrzewania przedniej szyby

> mają numery F13, F14 i F15. F13 jest 30A i jest u mnie włożony i jest sprawny, F14 opisany

> jest jako "reserve" i mam puste miejsce, a F15 jest 3A i jest włożony i sprawny. Jest jeszcze

> jakiś chyba przekaźnik przy którym też jest symbol ogrzewania przedniej szyby, jest duży

> kwadratowy i oznaczony jako R2.

> Nie wiem już o co kaman

> A te złączki w podszybiu to dostępne od środka w kabinie czy w podszybiu tak jak do filtra

> ppyłkowego się dobieramy ?

temat, w ktorym to znalazlem dotyczyl mdo 05, to albo tam jest inaczej albo gosciu sie pomylil niewiem.gif

tu masz obrazek grinser006.gif

]bezpiecznikimondeomk3.jpg

Napisano

> Odnośnie podgrzewanej szyby to nie wiem jak w C-maxie ale porównując do Fiesty to musiałbyś

> dołożyć:

> - bezpiecznik główny (w skrzynce przy akumulatorze)

> - dwa bezpieczniki wewnątrz auta w skrzynce bezpieczników (prawa i lewa strona szyby)

w focusie i c-max'ie nie ma bezpieczników od szyby wewnątrz

są dwa w skrzynce w komorze silnika, nr 14 i 16 (lewa i prawa), po 40A

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.