Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opel Insignia czyli Buick Regal

Featured Replies

Napisano

Obejrzałem go dziś bardzo dokładnie u dealera i przyznam się ze jestem pod wrażeniem. Bardzo ładnie wykończony, jakość plastikowa naprawdę wysoka, skóra mieciutka, wnętrze rozplanowane bardzo ergonomicznie a jednocześnie estetycznie. Jako "entry level luxury" (konkurencja dla Acura TSX (euro Accord) czy Volvo s40) ma spore szanse znaleźć sobie miejsce na rynku.

Napisano

> Obejrzałem go dziś bardzo dokładnie u dealera i przyznam się ze jestem pod wrażeniem. Bardzo ładnie

> wykończony, jakość plastikowa naprawdę wysoka, skóra mieciutka, wnętrze rozplanowane bardzo

> ergonomicznie a jednocześnie estetycznie. Jako "entry level luxury" (konkurencja dla Acura TSX

> (euro Accord) czy Volvo s40) ma spore szanse znaleźć sobie miejsce na rynku.

U nas tego jeździ już sporo - naprawdę ładnie się prezentuje na drodze - pozytywnie wyróżnia się ok.gif

Napisano

> Obejrzałem go dziś bardzo dokładnie u dealera i przyznam się ze jestem pod wrażeniem. Bardzo ładnie

> wykończony, jakość plastikowa naprawdę wysoka, skóra mieciutka, wnętrze rozplanowane bardzo

> ergonomicznie a jednocześnie estetycznie. Jako "entry level luxury" (konkurencja dla Acura TSX

> (euro Accord) czy Volvo s40) ma spore szanse znaleźć sobie miejsce na rynku.

A siedziałeś w tym? Ciasne przeokrutnie.

Napisano

> A siedziałeś w tym? Ciasne przeokrutnie.

Mnie jakos sie nie podoba. Jakis taki waski sie wydaje hmm.gif Wole mondeo.

Napisano

długość - 4.830 mm (4.908 mm kombi)

szerokość - 1.852 mm

wysokość - 1.484 mm

rozstaw osi - 2.737 mm

spineyes.gifspineyes.gifspineyes.gif

Napisano
  • Autor

Siedziałem, krecilem galkami, zagladalem pod maskę i do bagażnika itp. Z tylu rzeczywiście troszkę mało miejsca, ale Accord i S40 ma podobnie. Z przodu nie miałem problemu ze znalezieniem odpowiedniej pozycji. Bagażnik spory.

Napisano

> Siedziałem, krecilem galkami, zagladalem pod maskę i do bagażnika itp. Z tylu rzeczywiście troszkę

> mało miejsca, ale Accord i S40 ma podobnie. Z przodu nie miałem problemu ze znalezieniem

> odpowiedniej pozycji. Bagażnik spory.

S40 to klasa nizej pad.gif Przeciez to focus.

Napisano

> długość - 4.830 mm (4.908 mm kombi)

> szerokość - 1.852 mm

> wysokość - 1.484 mm

> rozstaw osi - 2.737 mm

Co z tego, skoro wszystko poszło w ten barokowy design. Z tyłu nie ma gdzie dać nóg, głowa dotyka sufitu a linia okien przebiega poniżej linii oczu. Żeby wyjrzeć z auta trzeba się schylić. W porównaniu do np. Mondeo to Insignia wydaje się co najmniej klasę niżej.

Napisano
  • Autor

> S40 to klasa nizej Przeciez to focus.

Tak, ale cenowo S40 i Regal są bardzo podobne. S40 T5 kosztuje $31K, Regal CXL $30K, Acura TSX 2.4 $29K = te samochody są konkurencją. Teraz jeszcze do kompletu dojdzie Lexus CT 200h - też ma kosztować $30K.

Napisano

> Tak, ale cenowo S40 i Regal są bardzo podobne. S40 T5 kosztuje $31K, Regal CXL $30K, Acura TSX 2.4

> $29K = te samochody są konkurencją. Teraz jeszcze do kompletu dojdzie Lexus CT 200h - też ma

> kosztować $30K.

Co nie zmienia faktu, ze S40 to przestazaly model i o klase nizej ok.gif

Napisano
  • Autor

> Co nie zmienia faktu, ze S40 to przestazaly model i o klase nizej

Powiedz to dealerowi Volvo smile.gif

A wracając do głównego tematu to jeżeli Insignia jest tak ladnie wykończona w środku jak Regal, to dziwię się że nie święci triumfów w sprzedaży.

Napisano

Lubię Buicka a LaCrosse (o ile go poprawią) całkiem poważnie kandyduje do tytułu mojego oficjalnego następnego zadkowoza.

Napisano
  • Autor

LaCrosse mi tak średnio podchodzi. Przede wszystkim z uwagi na wnętrze które zaprojektowali chyba kilka osób nie rozmawiajacych ze sobą. Bo środek wyglada tak jakby cześć była projektowane przez milosnika lat 50'tych, cześć przez kobietę a cześć przez zwolennika nowoczesności. Taka składanka nie do końca pasujacych stylów. No i plastiki poniżej talii są bardzo kiepskiej jakości. Regal natomiast jest spójny stylistycznie i nawet plastiki u nasady pasów bezpieczeństwa są dobrej jakości.

Napisano

> LaCrosse mi tak średnio podchodzi. Przede wszystkim z uwagi na wnętrze które zaprojektowali chyba

> kilka osób nie rozmawiajacych ze sobą. Bo środek wyglada tak jakby cześć była projektowane

> przez milosnika lat 50'tych, cześć przez kobietę a cześć przez zwolennika nowoczesności. Taka

> składanka nie do końca pasujacych stylów. No i plastiki poniżej talii są bardzo kiepskiej

> jakości. Regal natomiast jest spójny stylistycznie i nawet plastiki u nasady pasów

> bezpieczeństwa są dobrej jakości.

Dlatego napisałem - jak go poprawią. Też zauważyłem tę kaszankę stylistyczną.

A z Amerykanów to jeszcze mi się podoba CTS-V. Taki trochę wkurzacz ISF-a.

Napisano
  • Autor

> Dlatego napisałem - jak go poprawią. Też zauważyłem tę kaszankę stylistyczną.

> A z Amerykanów to jeszcze mi się podoba CTS-V. Taki trochę wkurzacz ISF-a.

CTS-V ma dwa problemy - po pierwsze nie chce wcale tracić na wartości i pomimo ze nowy jest w cenie IS-F i M3, to używane są znacząco droższe. A po drugie ma antyczny automat, zmieniający biegi jakby mieszal gęste ciasto. Oczywiście jest tez wersja z manualem, ale ta znowu wymaga bicepsa a'la Rambo. Za to sam silnik jest niesamowity. Miałem przyjemność jeździć CTS-V w zeszłym roku i byłem pod wrażeniem mocy silnika. Dopóki jechał na jedynce. Bo jak skrzynia zaczęła zmieniać na dwójkę, to zapał mi przeszedł.

Napisano

> CTS-V ma dwa problemy - po pierwsze nie chce wcale tracić na wartości i pomimo ze nowy jest w cenie

> IS-F i M3, to używane są znacząco droższe. A po drugie ma antyczny automat, zmieniający biegi

> jakby mieszal gęste ciasto. Oczywiście jest tez wersja z manualem, ale ta znowu wymaga bicepsa

> a'la Rambo. Za to sam silnik jest niesamowity. Miałem przyjemność jeździć CTS-V w zeszłym roku

> i byłem pod wrażeniem mocy silnika. Dopóki jechał na jedynce. Bo jak skrzynia zaczęła zmieniać

> na dwójkę, to zapał mi przeszedł.

Co nie zmienia faktu, że to najszybszy seryjny sedan na świecie i sklepał tyłki niemieckim konkurentom takim jak Audi RS6, BMW M5 czy Mercedes E63 AMG. Na Nurburgring wyprzedził M5 chyba o ok 14 sekund a to juz przepaść więc chyba ta skrzynia nie jest aż taka zła...?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.